çıkma kondansatör

Onlar ezik değil. Yamuk değil. Şekline iyi bakin.
 
Mesela ünlü satış sitesinde de satıyorlar.

Screenshot_20210707-153651_Chrome.jpg
 
bunlar iyi de o yıpranmış....

Nasil bildin hocam?

Olctun mu bictin mi? Nasıl karar verdin? Ben diyorum ki bu kondansatorler cikma evet. Ama multimetre ile hem kapasite hem esr değerini olctum. Somut verilere göre konuştum. Varsayım olsa idi onuda belirtildim.

Sekli yamuk gorunuyor buna da evet, ama bu kapasitorun orjinal hali sekli bu. Darbe almış yamulmuş değil. Sürücü panosunda duruyordu. Ben söktüm.

Siz yıpranmış olduğunu nasıl anladınız buna anlam veremedim.

Neyse herkesin fikrine saygı duyuyorum. Kac mesajdır bunu anlatmaya çalıştım. Anlatamadım. Bu konudaki son mesajım.

Iyi forumlar.
 
Sürücüyü yakından göremediğim için bundan emin değilim, ama kendi fikrime göre bu sürücüdeki montaj yerinde, kondansatörün kendi yerine olan tespitinde (kendi yerinde oynamaz, sabit olarak) bir kolaylık ve yerinde tam sabit kalması amaçlı bu düzleştirilmiş şekli bilinerek verilmiş gibi görünüyor. Adı geçen kondansatörün orijinal (sıfır) satılanında da sn. Serkan_48'in belirttiği gibi ayni düzleştirilmiş eziklikler vardır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
ezik onlar yamuk yumuklar nasıl sağlamlar ve servet ederler? ben almazdım. yamuk,yumuk ezik konandansatör alınmaz almam.
Kondansatörler ezik değil. Orjinal şekli öyledir. Ancak konumuz şeklinin ezik olması değil, 2.el olarak değerlendrilmesi.
 
bu konu ile ilgisi yok ama nereye soracağımı bilemedim.Piyasadan 220 nanofarad (224) seramik kapasitor aldım.Bir tane lazım ama en uygun değerli olanını seçebilmek için 20 tane satın aldım.Ölçtüğümde 160-176 nanofarad değer aldım.Toleransı % 5 görünüyor.Değerler çok düşük geldi bana.Bunları kullanmak sorun yaratırmı yada bu değerler normalmi.Lütfen yardımcı olurmusunuz.Multimetrem arızalı değil çünkü diğer kapasitorleri normal ölçtü.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst