çıkma kondansatör

Mutu2055

Üye
Katılım
31 May 2019
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar selamlar bana 400 450 volt 1500uf ve uzerı kondasatorlerden lazım malum fıyatlar bıraz pahalı bu tıp kondansatorlerı cıkma bulabılecegım bır elektronık cıhaz onerebılecek varmı 2.elini alsamda ıcınden soksem hangı cıhazlarda bu tıp kondansatör lerden vardır acaba kolay gelsin...
 
Frekans sürücülerine bakin. Bir sürücüden 450 volt 10 000 mikroF kapasitor çıkmıştı. Ama sürücü cok büyüktü 700 kW gibi bir güçte idi.

Aradığınız kapasitörler kucuk suruculerde mevcuttur.

20191101_100113.jpg
 
Son düzenleme:
ezik o kullanma patlar.
 
Bendeki orjinal. 12 tane var hepsi aynı. Görünen sekli normal yani. Kapasite ve esr testleri yapıldı.

Bu kondansatorler 3 fazli sürücünün igbt grubu patladığı için çıktı.

Hemen arızalı yada ömrü bitmiştir diye onyargili konuşmayalım.
 
Kondansatör ekmek gibidir çabuk bayatlar 😁
@serkan_48 in dediği gibi kapasite ve esr testi yapmak gerekir. Bu işlere meraklı kişilerin elinde ölçüm cihazları mutlaka olmalı. Adama bakıyorsun hurdaya gidecek malzemenin herşeyini açmış dağıtmış işe yarar malzeme var mı diye bakıyor ama elinde şu 30tl'lik meşhur sarı multimetre bile yok.
 
çıkma parçalar ESR değerleri kaybetmediği sürece kullanılabilir, unutmayalım yeni parçalar bile bazen değerlerin altında olabiliyor be datasheetlerinde % 5 gibi + ve- değer gösterebilir diyor. tolerans
 
Çıkma ürün elbetteki değerlendirilmelidir arkadaşlar... Ancak yeni bir projede çıkma ürün kullanmak mantıklı olmamalıdır. Kullanılacak çıkma ürünün, ilerleyen zamanlarda sizi tesise götürme, servis süreleri ve servis maliyetlerini de göz önünde bulndurarak terazide değerlendirmek lazımdır.
 
ezik onlar yamuk yumuklar nasıl sağlamlar ve servet ederler? ben almazdım. yamuk,yumuk ezik konandansatör alınmaz almam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst