Ütü Rezistansı Bağlantısı

Merhaba.
1- Orta kalitedeki bir avometre, orta kalitedeki bir havya, kaliteli lehim teli, kaliteli pasta, bakır örgü, küçük bir vakum pompası, lehim suyu (Çinko klorür), sıfır zımpara, vb. gereçler çok basit tamirler (ütü gibi) için aslında kafidir. Ancak smd elemanlı pcb'lerin özellikle de çok bacaklılarının tamir ve pcb' deki bu yerinden sökümünde havya sıcaklığı ayarlanabilen çok özel lehimleme & sıcak hava üfleme istasyonlarının da ayrıca bulunması gerekir.

2- Elektronik malzeme satan dükkanlardan görerek satın almanızı ben daha çok tavsiye ederim. Alibaba.com haricinde yerli kaynak olarak yurt içinde halihazırda epeyce satış yapan konumuyla firma da vardır.

3- Çok ucuz elektronik cihazlar (avometre, havya, vb.) uzun ömürlü olamayacağı gibi tamir yapılan parça için de o sırada büyük bir riski de taşıyabilir, örneğin çok kalitesiz havyalar faz kaçağını ani olarak izolasyonları bozularak o anda çok değerli bir elektronik cihaz devresini tamir ediyorsanız çok gereksiz maddi zararlara yol açabilir.

4- Kalitesiz bir ürün satın almamak için mutlaka o anki satış fiyatına tam olarak bakmadan iyi bir marka olmasına çok dikkat edin derim. Örneğin tt-tech, proskit markası çok iyi bilinen ve orta kalitede bir ürün hizmetini sunabilen ürünlerdendir. Promosyonlar, satışla beraber hediye çekleri, ödüller, vb. çok cazip vaatlerde, özel tekliflerde bulunan, markası veya menşei tam belli olamayan bazı satıcılardan veya sattıkları bu ürünlerden her zaman uzak durun. Çin menşeli ürünlerin hem çok kaliteli hem de çok kalitesiz ürünleri bulunabilmekte, çok aşırı fiyat düşüklüğünün cazibesine aldanmadan sürekli alışveriş yaptığınız ve çok belirli yani çok bilinen bazı firmalardan da ihtiyaç duyduğunuz bu ürünleri yine güvenle alabilirsiniz. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Megep'teki "Elektrikli ütüler" pdf' sinde buharlı ütü konusunda (6. sayfasından) elektriki devre şemasını bir inceleyin. Gösterge lambanız kırmızı renkte ve nispeten çok az ışıklı ise bir neon ampülü (Kontrol kalemleri ve panolardaki faz gösterge lambaları benzeri) şeklinde olabilir ve 220 vac ile direk üzerindeki tek dirençle bunlar yanar.Bu şekildeyse flamanlı ampül örneğini verdiğim eski tiplerdeki ütülerdeki gibi ölçümle düşük ac uçlarını ayrıca aramanız gerekmez. Sağlam bir avometreyi (çok ucuz da olsa) geçici olarak bularak veya satın alarak bu ölçüm ve son kontrolleri yapmanızda mutlaka kullanın.Kolay gelsin.

Merhaba
Bir konu arastirirken yaziniz dikkatimi cekti philips marka utunun guc lambasi yanmiyor soktugumde direncin patladigini gordum ve renklerde belli olmadigindan nasil bir direnc oldugunu tespit edemedim bu patlayan direncin yerine nasil bir direnc takabilirim
 
Neon lamba ise aşağıdaki gibi direnç kullanabilirsiniz. 150 kilo ohm

p201612061005415736018.jpg
 
Serkan bey bilgi icin teşekkürler uzerindeki direnc mavi renkliydi bu tip direnc ler ile mavi renkli direncler arasinda ne gibi fark var
 
neonu 100k ile yakabilirsin daha düşük olursa mavi ışık verip cam tüpü eriyor...
çok patlattım onlardan.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst