Ürün tanıma ve otomasyonu hk.

life_2834

Üye
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
99
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar.

Bir jant fabrikası düşünün jantın desenine çapına göre değişik yaklaşık 200 çeşit ürün.Bu ürünler bir yürüyen bant sisteminden karışık şekilde bir makinaya gelicek.Makinaya girme noktasında merkez noktalarını aynı yere getiren bir mekanik kol yardımıyla merkezlenerek sonra fotoğrafları çekilecek çekilen foto makinanın yada yazılımın hafızasındaki 200 çeşit ürünle karşılaştırılıcak ve hangi ürün olduğunu bir plc merkezine bildirecek.

Bu şekilde çalışacak bir yazılım ve donanıma sahip makina tasarlamak istiyorum.

Bu sistemin nasıl hangi donanım ve yazılımla yapabilirim acaba.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
yüz tanıma veya plaka tanıma işleri ile uğraşan firmalara danış derim...

diğer donanımlar vs.. mekanik + plc düzenekleri ile kurulabilir tanıma işi ise yazılım
 
Merhaba Önerebileceğin firma varmıdır.

Merhabalar,

Yamaha Scara veya kartezyen robotlar ile buna benzer uygulamaları vision sistem olarak tanımladığımız ( kameralı yapay görme ) moduler çözümler ile gerçekleştirebilmekteyiz. Referans projeleri incelemek için lütfen iletişime geçiniz

Otes Elektronik

www.otes.com.tr

yapay görme uygulamaları için örnek videolara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz ;

https://www.kontrolkalemi.com/forum/kategori/robotik.33/
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Matematik derki 8 bitle(1 bayt' la) 2^8=256 değişik ürün kodlayabilirsin, kameralarla veya bir barkod sistemiyle bu şekilde kodlayabilirsen istediginin ürünün kodunu çözebilirsin
 
Son düzenleme:
Görüntü işleme sistemlerinde genel olarak sıkça ihtiyaç duyulan fonksiyonlar artık sistemler tarafından barındırılmaktadır. ( alan ölçme, genişlik ölçme, renk karşılaştırma, parça karşılaştırma vb. ) Sizin uygulamanızda da özel bir durum göremiyorum. Yapmanız gereken görüntü işleme sistemini düzgün şekilde ayarlamak. Ürün miktarınız çok olduğu için PLC ile haberleştirmeniz en mantıklı olacaktır. ( kontak ile yapmaktan ziyade ) Cantların tipini seçmek için kol vb. bir sisteme de kesinlikle ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum. ( Merkezlemeyi daha düzgün görüntü almak maksadı ile yapacaksınız sanırım.) Bantın üzerinden geçerken sistem resim çekip bunu analiz edebilir.
 
Matlab ile görüntü işleme yapılabiliyor, hem programı hem de örnek kodları bulması kolay olur gibime geliyor.
 
Perceptron ya da Visual Control sistemleri ile yapılabilir. Benzer uygulamalarda rol aldım. Maliyet için benimle irtibat kurun.
 
selamlar

keyence kameraları incele. entek ile görüşürsen yardımcı olurlar...
 
Aynı işi 3 ay kadar önce yaptık. Görüntü işleyen kamera olduktan sonrası data kaydırma işlemi. Kamera için bir partner firma ile çalıştık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,318
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst