Ürün Seçimi Hakkında Yardım

R.K

Üye
Katılım
29 May 2008
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
44
İyi çalışmalar,
yaklaşık 10 dijital giriş ve 10 dijital çıkışı olan, frenli bir motoru bulunan sistemi modernize etmek istiyoruz. Motor bir tablayı kontrol ediyor ve bizim mm hassasiyetinde tablayı ileri-geri yönde hareket ettirmemiz gerekiyor. Tabi bir de HMI (touch panel) olacak hareket değerlerini dışarıdan almak için. Bu verilere göre;
* Motor miline bağlayacağım bir encoder ile bu hassasiyeti yakalayabilir miyim?
* Sadece encoder yeterli ise hangi encoderi tercih etmeliyim.
* Sistemi minimum maliyetle kurabileceğim konfigürasyon nedir? (Hangi model PLC, HMI, Encoder vs.).
* Bir de konfigürasyon için fiyat teklifini nereden alabilirim.?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba meslektasim

Eger motorun yüksek hizlarla hareket etmek ve dogru pozisyon almak durumunda ise servo sürücü kullanmani tavsiye ederim. Ileride karsilasabilecegin bircok sorunu bastan cözersin. Sadece encoder ile sorunlu olur, bu durumda da zaten frekans degistirici kullanacaksin motoru hareket ettirmek icin, servo kullan rahat et.

Sadece delta plc modelleri arasindan secim yapmak zorunda isen birsey diyemem. Ben son birkac yildir BR sistemleri kullaniyorum, tavsiye ederim. Fiyatlar siemens ten cok daha uygun ve ürünler daha verimli. X20 serisinin en uygun fiyatli olani sana yetecektir, ayrica bu PLC de HMI programi da PLC de yürüyebildiginden PLC dogrudan bilgisayara baglanabilmekte ve VNC ile kumanda edilebilmekte. Olasi bir touch panel bozulmasinda basiniz agrimaz.

Fiyat teklifi icin dogrudan üreticiye basvur, onlar sana secimde de yardimci olurlar. Proglamayi siz mi yapacaksiniz bilemiyorum, bu sekilde tam ihtiyaclarini bilmeden daha fazla yardimci olamiyorum, sorulariniz olursa yazarsin. Kolay gelsin.
 
Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Bende ya servo ya da frekans çevirici kullanacağımı tahmin ediyordum zaten. Anlaşılan servodan kaçışımız yok :) Deltaya bağımlılık yok aslında ama yapacağımız sistemde hem uygun fiyat hemde yaygın bir ekipman seti seçmek istiyoruz. Çalıştığım fabrika da BR Automation ürünleri var fakat ben daha önce ne kullandım ne de fiyat konusunda bilgim var. Sizin öneriniz ne olur acaba PLC, servo, enkoder ve HMI seçimi açısından fiyat konusu da önemli. Yapmayı düşündüğümüz sistemi başka bir firma Delta ürünleriyle fiyatlandırmış ve bizimde onun üstüne çıkmamamız gerekiyor.
 
Ben secim yaparken dogrudan BR ile konusuyorum. Benim makinelerim oldukca yüksek performansli oluyorlar, burada 25 servo sürücüden ve 2 ms plc turundan bahsediyoruz. Fiyatlar bu performans kategorisinde cok uygun. Senin icin serinin en kücük modelleri yetecektir yada panel arkasi giris cikisli plc sistemleri de var, powerlink üzerinden servo sürücüyü baglarsin isin biter.

Sistemde kac servo var, giris - cikis sayisi, istedigin paneldeki özellikler neler ise belirtirsin ayrica ne gibi bir performans lazim o da önemli. Cok hizli bir makineden mi bahsediyoruz yoksa bu önemli degil mi?

Bu bilgiler ile BR firmasina basvur, sana gerekli fiyati ve ekipman önerilerini sunacaklardir. Programlama konusunda, madem fabrikanizda BR zaten var, bir giris kursu yaparsan iyi olur. Bu dediklerimi yap, sorularin olursa yine yardimci olmaya calisirim.
 
Hocam sistem sizin dediklerinize göre çok basit zaten. Matbaa kağıt kesme makinesi 3 motor var sistemde. Hidrolik, kompresör ve tablayı hareket ettiren (bizim servo olarak değiştirmeyi düşündüğümüz). Gerisi bir kaç valf ve fotosel, indiktüf siviç. Tek önemli kontrol noktası tabla hareketini sağlayan motor. Makinenin kendisini görmedim daha sadece projesi var motorun gücü belirtilmemiş ama 0,5KW' tan büyük olduğunu düşünmüyorum. Buradaki motor servo motorla değişecek ve sisteme de servo sürücü ekleyeceğiz sanırım. Şimdi bu yazdıklarım doğrultusunda sanırım sisteme ekler şu şekilde :
* PLC
* Ek PLC Modülü (In/Out)
* Servo Motor
* Servo Sürücü
* Encoder (bu isteğe bağlı dahili ve harici pozisyonlama seçimine bağlı olarak)

Gözden kaçırdığım bir nokta varsa lütfen bilgilendirir misiniz. Teşekkürler.
 
Merhaba,

Uygulama ve konfigürasyonlarınız için
Delta otomasyon ürünleri Türkiye Distribütörü F.A.S.T. ile irtibata geçebilirsiniz.

Tel: 0216 574 9434

İyi çalışmalar.
 
Tekrar merhaba, listenizi bende bu sekilde yapardim. Bir de HMI panel vardi yanilmiyorsam. Anladigim kadari ile tablanin üstündeki kagitlari hidrolik pres ile kesiyorsunuz. Kesme esnasinda her zaman ayni güc ile calisabilecekseniz (sanirim yeterli olur) sorun yok, aksi halde servo hidrolik valfi kullanmak zorunda kalirsiniz, isiniz biraz daha komplike olur.

Motor servo motorla degismek zorunda degil, duruma göre eski motora bir encoder ekleyerek sürücüye baglayabilirsiniz. Bence bu yazdiklarinizi dogrudan BR ile konusun ve kendinize bir teklif yaptirin. Isterseniz sonra BR in önerdigi konfigurasyonu kontrol edebiliriz, kolay gelsin.

BR Türkiye:

YRM OTOMASYON MÜHENDİSLİK TAAHHÜT ELEKTRİK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
Atalar Cad. Dolunay Sok.No:5
34862 Kartal / Istanbul
Turkey

Telefon +90 (0)216/517 22 70
Fax +90 (0)216/517 22 73
 
Murat Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Pazartesi günü dediğiniz gibi BR ile görüşüp bir teklif isteyeceğim. Umarım hem fiyat hemde yazılım kısmı kolay olur. Delta ürünlerinin desteğini bulmak kolay. BR ile çalışmayı da isterim sonuçta kalitesini az çok biliyorum. İyi çalışmalar.
 
dostum sana şöyle söyleyim çalışma mekanizman ne kadar hızlı bu çok büyük bi etken ve ileri geri hareketleri yaparken durup bekledikten sonramı yoksa direk ileri ve gerimi yapıyo buda önemli ve encoderi motor miline bağlarsan yanılırsın muhakkak en son çıkış noktasına bağlamalısın mekanizman çok hızlı değilse ch serisi delta invertörlede halledebilirsin.buna benzer çok uçan testetere çalışmalarım var yardımcı olurum ************* ********* @hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst