Üniversite Binary Saat ödevim

4209440

Üye
Katılım
1 Ocak 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
34
Arkaşalar elektroniğe pek ilgim yok ama ödev olarak Binary saat yapmam gerek netten araştırdım sağlam devre yok. elinde olan, yapmış arşıvinde mevcut bulunan benimle iletişime geçebilir mi veya bana yardımci olabilir mi rica etsem ?
 
binary_saat.JPG


merhaba, binary saat burada gösterildiği gibi normal ledlerden olacak ayar düğmesi ileri geri düğmeleri falan olmalı mevcutmu sizin elinizde
 
Merhaba
Yok,mevcut değil ama ben devrenin prensibini hala anlayamadım.
 
binarysaat.jpg


Binary saat bu, okunması böyle olacak bir saat devresi isteniyor, normal saatten tek farkı ekranı ve ekranı sürme yöntemi olacak, bence çok saçma birşey, ama yapımı normal saatten daha kolay, okunmasıda birokadar zor. Burada ürün olarak satılan modeli ve okunması hakkında detaylı bilgide var (ingilizce) 9 Tips on How to Read a Binary Clock - wikiHow . Buda kısa Türkçe bilgi Binary saat nasıl okunur? . Yardımcı olmaya oluruz, şahsen hazır devre vermiyorum ancak takıldığınız yerlerde yardımcı olmaya fikir vermeye çalışırım, yardımcı olacağım programlama dili asm dir, kolay gelsin.

 
konu aynen karaapak kardeşimin anlattıgı gibi internette 1 2 tane devre buldum ancak hatalar oldugu söyleniyor, madem ben bunları yapmaya başlıyayım sorunlar olursa size ulaşayim ancak burdan çok geç ulaşılıyor mail adesimi versem nasıl olur forum kuralları gereği yasak falan değilse
 
Geç olsun güç olmasın. Eğer konu özel olsaydı maille haberleşme seçilebilirdi ama başkalarınında ihtiyaç duyabileceği bir konuyu forumda cevaplamak onlarada yardım etmek oluyor, ileride bu konuyu okuyup faydalananlar olabilir, bununla beraber forumda size yardım edebilecek daha fazla kişi var ve burada yardım etmeye çalışırken yanlış birşey söylersek başka birinin görüp bunu düzeltme imkanı var. Siz devreyi nasıl yapacağınıza, neler kullanacağınıza karar verin veya o konuda yardıma ihtiyacınız varsa onuda söyleyin, ona göre elimizden geleni yapalım. Ben önemli iki soru sorayım pic programlama biliyormusunuz daha önce saat entegresi kullandınız mı?
 
Selam 74 hc390 kullanman gerekiyor. ayrıca saat dakikayı dakika saniyeyi resetler. saniye dakikayı, dakika saati arttırır. Clock değerini şebekeden alıp kullanabilirsin (farazi 50 hz)

Kolay gelsin
 
pıc programlamayi okuldan öğretildiği kadar üstün körü biliyorum daha doğrusu hatırlıyorum bilmiyor gibi bişeyim yani, otomasyon mekatronikcisiyim ucundan gösterdiler sadece ve daha öncede hiç saat entegresi kullanmadım. seagate çok teşekkür ederim fikir oldu benim için gerçekten bilmiyordum bile öyle bi entegre oldugunu
 
Merhaba
EVET,çok enteresan şimdi anladım.Fırsat bulursam biraz uğraşayım.

Saniye rensibini vereyim siz de diğer digitleri çizin eğer başaramazsanız zamanım olursa yardımcı olmaya çalışırım.Aslında rensi çok basittir.Burada istenilen rakkamdan reset yaptırmayı çözmeniz lazım.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,327
Kullanıcılar
449,857
Son üye
Bluent

Yeni konular

Geri
Üst