Ülkenin kaynaklarını sömürenler ve Memur olup kağıt üstünde mühendis olarak kalanlar.

>Genius<

Profesyonel Üye
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
449
Puanları
264
....Ya arkadaş anlamıyorum hersene kpss ile binlerce insan atanıyor... görende sanırki devlet hersene yüzlerce fabrika kuruyor, yeni yeni yatırımlar yapıyor falan filan... Devletimizin birşeyler üretip satmadığını göz önüne alırsak: Bu adamların maaşı özel sektörün sırtından çıkıyor. Eee bizde vergi veriyoruz diyorlar eee o verdiğin vergiyi sanki özel sektörün emekleri karşılamıyor değilmi...
....Neyse daha fazla provakatörlük yapmıyayım uyuyan insanımızı uyandırmayayım dimi.
Ben çok güçlü mesleki ağlak değerleri olan bir insanım o yüzden memur mühendis olan arkadaşlara biraz yükleneceğim yani memur olmayı düşünüyorum ama benim işletmeme çeşitli kamu kurumlarından gelen mühendislerin nekadar bilgisiz ve pratikte nekadar yetersiz olduklarını görünce içim sızlıyor... Yani memur olarak harbiden hem arge yapıp hemde pratik olarak mühenislik yapabileceğim kaçtane kamu kurumu vardır... Yoksa kağıt üstünde mühendis olarakmı kalacağım bunu merak ediyorum... (MEMUR OLMAYIDA YÜKSEK MAAŞI VE RAHATLIĞI İÇİN İSTİYORUM BU ARADA) Yorumlarınızı bekliyorum...
 
Seni çok bir dahi gördüm :),
gerçek nickin ne?

Tabi bu ülkeyi bitiren memurlar daha doğrusu senin takıntılı olduğun memur mühendisler, o kadar kamuda yükler ki sorma gitsin, doktoru, öğretmeni, polisi, askeri, avukatı, hakimi, imamı, iktisatçısı, arıl arıl çalışırken bu mühendisler yan gelip yatıyor kardeş, ayıp ki ayıp, ha dersen kamudaki mühendislerin toplamı bu yukarda saydıklarımın mesleklerin her birinin 20 de biri bile hatta 30 da biri değil ama olsun :) Zaten günde 10 şehit vermemizin şuçlusuda şu kamudaki mühendisler. Adamlar resmen ülkeyi sömüre sömüre bitirdiler, her gün zam zam hep bu mühendislerin suçu, sallandıracaksın 2-3 tanesini sultanahmette görecekler gününü. Asmayalımda besleyelim mi? Vergi kaçıran çalışanına bir sigorta primini bile en düşükten belki yatıran şerefli iş verenlerin, haftada 45 saati 60 saate çıkartan kıymetli piyasanında suçulusu bu kamudaki mühendisler!!!!!!!!!
 
Son düzenleme:
Fizik,kimya,biyoloji bilmeyen bir nesil yetişiyor nihayetinde tabiki bu ülkeyi mühendisler kurtaracak ama yazım fazla eleştirel oldu ise özür dilerim ama durum bu... Askeri teknoljimiz üst düzey olsa 1 tane bile vatan evladını şehit vermeyiz ve o teknolojiyide ilgili yerlerde çalışan mühendis arkadaşlar geliştirmekle yükümlü.
 
Bu ülke de ne mühendis, ne doktor, ne hakim ,ne savcı kimse adam gibi yetişmiyor..Yetişse bile ülkeyi terk ediyor.Millet olarak çok zayıfladık,içimizdeki türklüğü kaybetmiş gibiyiz koyun olduk resmen arkadaşlar...Bakın geçenlerde yaşanılan bir olayı anlatayım...cumartesi günü kpss sınavına gittim.Okul bahçesinde oturuyorum..Güvenlik kimseyi içeriye almıyor daha sınavın başlasına 40 dk kadar bir süre var.Hemen karşımda oturan 2 bayan kalkıp kapının önüne yürümeye başladı.Size yemin ediyorum bahçedeki herkes o 2 kızın arkasından gitti.Şuyle bir baktım gerçekten koyunmuşuz....Artık gerisi siz düşünün.
 
sana katılıyorum arkadaşım tamamen doğru bu halkın uyanması gerekiyor şuanda ülkemizdeki yoksulluk 8 ülkenin yoksullarına edeğer çıkıyor araştırmalarda acab neden birileri dahada zengin olrken birileri dahada fakirleşiyor
 
Ben özel sektörde çalışıyorum ve devlet maaşımın 725 tl sine direkt el koyuyor ben vergimi helal etmiyorum beleşçilere memur zihniyetli kamu çalışanlarına yattığı yerden 3000, 4000 tl net maaş kazananlara. Tabi ki istisnalar hariç diğerlerine Haram olsun...Diğer tarafta alacağım ...
 
foruma şöyle bir göz atayım dedim kendimce, bu konu takıldı gözüme

öncelikle iyi geceler kontrolkalemi.com sanal dostlarım.

benimki si polemik yaratmak,tartışma yapmak felan değil. komşu köyün delisi sayın beni.

mühendis değilim 2 yıllık mezunum. elektrik-elektronik bölümü namı-diyar TBMYO.
mühendis olamadık ama,iş hayatına erken atıldık... herneyse

özel sektördeyim. endüstriyel otomasyon üzerine işyerim var. ağırlık servisve Bakım üzerine. tabi bunların dışında yazılım ve tasarım işleri de var.sektör geniş. bilgin ve tecrüben ne kadar iyi ise sektörde o kadar çabuk yükselirsin. bulunduğun şehrinde pek önemi kalmıyor.
şimdi mühendislik konusuna gelirsek. bence mühendis olacak şahıs ister özel sektörde çalışsın,isterse kamu da;
işletme mezunlarının mali müşavir olmak için geçirdiği sürecin aynısını mühendislik içinde uygulanması gerekmektedir.

örneğin mali müşavir olabilmek için öncelikle 4 yıllık işletme mezunu oluyorsun. sonrasında bir muhasebe ofisinde ya da departmanında işe başlıyorsun. devamında ise staj başlatma sınavı diye bişey var. o sınava girerek 70 puan alman gerekiyor. staj başlatma sınavını kazandıktan sonra senin stajın başlamış demektir. 3 yıllık staj süresini doldurduğunda bu seferde staj bitirme sınavına hazırlanırsın. eğer ki sınavı kazanırsan işte o zaman mali müşavir olmuşsun demektir. bu süreç içerisinde meslekle ilgili ne var ne yok öğreniyorsun.
mühendislik içinde bu şekilde bir sistemde çok daha verimli sonuçlar elde edilir kanısındayım.
fizikte her ne kadar formüller değişmese de uygulanabilirlik diğer adıyla (teknoloji) günden güne değişiyor.

hayali bir düşünce ama güzel olmaz mı be ya..

hatam varsa affola

bu arada hepimizin başı sağolsun. sazıyla sözüyle gönlümüzü fetheden Neşet ERTAŞ abimiz mekanın cennet olsun.
 
Valla konuyu açan arkadaş, yazını ciddi diye yazdığını her ne kadar düşünmesemde, ilk mesajımda belirttiğim hususlarıda dikkate alarak biraz uzun yazıyım.

İlk önce kamuda çalışmayan bir tek mühendisler midir? Kamuda çalışan diğer meslekler hakkında görüşlerin nedir? Eğer onlarda mühendisler gibi toplumun üzerine yük ise mesala bir doktor yada işletme mezunu için kendi meslektaşları tarafından böyle bir eleştiri yapıldığını gördün mü???


Kamuda mühendisler mesleklerini yapmıyor diyelim, özel sektörde yaptığına inanıyor musun? Forumda çoğu yerde var, özelde çalışan mühendislerin sırf imzayla çalıştığını belirten konular var. O zaman sadece kamuda çalışanlar değil olay sanırım, yanılıyor muyum?

Başka bir konu madem devlette çalışmak istiyorsun, o zaman yol belli kpss sınavına çalışırsın ve atanırsın, böyle bir konuyu açma ihtiyaçı insan neden hisseder?


Özel sektörde yapılan sömürü bu kadar açıkken, insanların kamuya yönelmesine niye şasırılır? Özel sektörde kırpılmış sosyal haklarla yapılan bir zulüm ortamında çalışmayı eleştirmeden vede kamuda çalışma olanaklarını bilmeden kamuya saldırılmasının mantığı nedir??


Burda sorduğum soruların cevabını hepsini biliyorum, senin ne tür cevaplara vereceğinide biliyorum. Çünkü sen ne ilk nede sonsun. Esas forumda senin yazdığın soruların cevabıda var ama neyse, bir kaç kelam edeyim.

Hocam, memurla yani kamuda çalışan insanlar, özel sektöre yük demek sadece kendini tatmin etmektir. Madem o kadar yük madem bütçenin 3 te 1 i kamuya gidiyor, niye hababam devlete polis ve imam alınıyor ( ki bunların maaşları mühendislerden az değil). Memur sayımız nüfusa oranladığımızda , bütün gelişmiş ülkelerin ortalamasından düşük. ABD de 24 miyon kamu personeli bulunuyor. 24 milyon!!!! nüfusu 300 milyon olan ülkede. 75 milyon olan ülkemizde ise bu sayı 2 milyon. Bunun büyük çoğu kolluk kuvvetleri ve öğretmenler. Bu grupların dışında kalan kısım ise 500 bin civarı. Teknik personel ise 50 bin bile yok. Diğer ülkeler bu işi bilmiyorda biz mi biliyoruz. 2 milyon insan yüzünden mi bu ülke batacak. Vergi kaçıran patron ların sayısı ne kadar dır? İhalelerde devleti hortumlayan müteahhitler ne durumdadır. Sırf 12 milyon çalışanın sigortası asgari ücretten gösterildiği için oluşan kayıp 2 milyon kamu personelin maaşından büyük, gidin ali tezele sorun durumun vahamiyetini. Doğuda zor şartlarda çalışan öğretmen mi, yük tevzilerde santrallarda gecesi gündüzü olmadan çalışan mühendisler mi, günde 300 hastaya bakan doktorlar mı sırtınıza yük? Vergi olayına girmeyin, kitlerde çalışan bir mühendisin yaklaşık 1.300 tl (gelir vergisi ve diğer kesintiler) si vergi diye kesilmektedir. Ne 750 tl si, kamu personelinden kesilen vergiyi kimseden kesilmiyor.


Olayın mühendis kısmına gelelim, kamuda mühendisten ne bekliyorsunuz ben onu anlamadım. Bu kadar konu açacak kadar sizi kızdıran ne yapmış olabilirler. Sizin devamlı çalıştığınız bir işi kamuda mühendis ne kadar bile bilir. Onu bırak senin şirketinde başka bir görevdeki mühendis gelse o konuya nasıl hakim olacak. Ne kadar bilcek. Birde gerçekleri söyleyim biz özelde mühendislik yaptığımıza inanıyormuyuz? Satın alma mühendisi, satış mühendisi, vs. uydurulmuş alanda çalışan insan var, hakediş, teklif hazırlama gibi dört işlemi bilen herkesin yapabileceği öğrenebileceği işi yapmayı mühendislik mi sayıyoruz. Sorun şantiyede çalışan bir teknisyene saha mühendisleri ne işe yarıyor diye??? Bi de argede çalışan genç dinamiklere bakalım, ne tür bir ürünümüz var yurt dışında daha önce uyarlanmamış olan. Sıfıra yakın. Bu ortamda kamuda çalışan mühendisler kötü oluyor. Ülke üretim yapan sanayi ülkesi değil, bu sebeple mühendislik için yanlış ülke. Gördüğü eğitimi uygulayacak bir alanı yok. Çalıtığı alanlar ise mühendisliğe hizmet etcek alanlar değil, yani 20 yıl eczacılık yapan biri doktorluk yapabilir mi? Mühendisi aynı teknisyen gibi çalışmasını bekleyen iş verenler var. Sonuçta daha önce dediğim gibi marsa insansız uzay aracı göndermiyoruz, yaptığımız işler elektrik otomasyon bilinmeyen bir durum değil.Tabii Nasada çalışanlarda memur :)

Ayrıca mühendislik sadece kendi alanında yapılacak bir iş mi? Bir elektrik mühendisi iktisadi olarak rapor ve analiz yapamaz mı? Elektrik mühendisi oldu diye illaki faz nötr, şalter, trafo vs. şeylerle mi meşgul olması gerekiyor. Marjinal sistem fiyatları, optimasyon işlem süreçleri gibi ekonomik terimleri öğrenip bir ekonmistten çok daha iyi yapamaz mı? Üst düzey üniversite mezunlarından ABD, İngiltere gibi ülkeler MBA yapıp döndüğünde, şantiyeye geldiğini görmedim, fabrikayada geldiğinide görmedim. Şimdi bunlar mühendis değil mi? :D Yani kamuda çalışan mühendiste o görevin gereğini yerine getiriyor. Gerekirse iktisatı gerekirse teknik. Gerekirse masa başı gerekirse sahada.

Özel sektörde resmi günlerde neden çalışılır sorusuna, biz osmalı torunuzyuz bu yüzden çalışmalıyız diyen iş verenler var. Burdaki osmanlıyı ben şahane geçmişi olan değilde, %1 okuma oranına sahip, matbaayı 300 sene sonra getiren osmanlı olarak anlıyorum. Yani adam demiyor ki, ben böyle gördüm hep, devlet denetlemediği ve çalışanlar sesini çıkarmadığı için çalıştırıyorum diyemiyor. Başlıyor osmanlı çalışakanlık vs. sulandırıyor. Düşünün böyle ortamlarda çalışmayı tercih etmeyen kişi tembellikle suçlanıyor.

En öncelikle dürüst değiliz, burda bile devleti kötüleyen kişilerin yazılarını beğenenler, iddia üzerine kpss ye girip 90 lı puan alabiliyor. Biliyorsunuz iddia üzerine girilen sınavda anayasa hukukları gökten vahiyle indiği için bu kadar başarılı olunuyor. Bu arkadaş seneyede kamuda başlar çalışmaya :) Toplumun sorunu bu dürüst değiliz. Açıkça kalbimizden geçeni söyleyemiyoruz. Ben masa başı çalışmak isterim, şantiye fabrika isteme dedim. Ne tembelliğimi bıraktılar ne haram yememi. Geri kalmış tüm toplumlarda bu sahte yaklaşımlar hep olur.

Konuyu ilk gördüğümde bu konuyu açan kişi özelde çok hırpalanmış, aklı devlette olan ama kpss gibi sınavı kazanacak alt yapı eğitime sahip olmayan, mühendislerede takıntısı olduğunu varsayıp bir teknikerin olduğunu düşündüm. Halada fikrim değişmedi. Çünkü başka türlü bir insan niye isyan eder böyle bir konu açar. 30 Küsür yaşında insanlar işini gücünü bırakıp kpss ye hazırlanıp sınava girerken, böyle isyan açıp memurları kötüleyip, sonra bende memur olmak istiyorum denmesin başka mantıklı izahını bulamadım.

Not: Niye bu kadar çok paragraf kullandım diyen olursa, bizim millet uzun paragraf okumaz sebep o yüzdendir diye cevap veririrm.

Not2: Bu arada bi sürü konuyu polemik oluyor diye kapatan site yöneticilerine bu konudan selamlarımı yolluyorum.
 
Not2: Bu arada bi sürü konuyu polemik oluyor diye kapatan site yöneticilerine bu konudan selamlarımı yolluyorum.

Sn. Yelek 87;

Gördüğünüz gibi konu forum kuralları dahilinde seyir ettiği sürece herhangi bir problem var diye konuyu kapatmıyoruz.
 
Bu konu forum kurallarına uygun olduğunu düşünüyorsunuz bir kez daha selamlarımı yolluyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,818
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst