Ülkenin kaynaklarını sömürenler ve Memur olup kağıt üstünde mühendis olarak kalanlar.

Bu konu forum kurallarına uygun olduğunu düşünüyorsunuz bir kez daha selamlarımı yolluyorum.

Peki ne yapmamızı istersiniz. Devlete hakaret yok, küfür yok, genel ahlak kuralları dışına çıkmıyor, siyaset içermiyor. Sadece kendini geliştirmeyen bir kaç mühendis hakkında yazılmış bir yorum. nasıl bir elin parmaklarının hepsi aynı boyda değilse bizim mesleğimizde de maalesef ki iyi mühendis, kötü mühendis olacaktır.

Boşuna uğraşmayın. Şu ana kadar burada silinmeye değer yada yasaklanacak bir şey görmüyorum.
 
Söylencek çok şey var ama söylediğimizde atılcaz. Bu konu polemik amaçlı açılmadıysa kendimi boğaz köprüsünden aşağı bodozlama atarım. Bende yeni bir üye alarak başlarım konuya. Burda bir kısım mühendis diye değil tüm kamuda çalışanlara laf atılıyor ki burdaki kamuyu düşünen ve çalışanlar ile özelde çalışanlar arasında karşılıklı cevap olunsun diye. Hiç yeni üye olmuş kişinin açabileceğimi bir konu mu? Yazım üslubuna bakın. Yeni üye olmuş kişi kendi konusuna biri cevap yazdığında merak eder bu adam necidir diye bakar ama başka üyeliği varsa bildiği adama bakmaz.!!! Ya banene benim ölmüş anneme hakaret eden adamın onursal üye olduğu forumda ne desek boş!!!
 
Valla konuyu açan arkadaş, yazını ciddi diye yazdığını her ne kadar düşünmesemde, ilk mesajımda belirttiğim hususlarıda dikkate alarak biraz uzun yazıyım.

İlk önce kamuda çalışmayan bir tek mühendisler midir? Kamuda çalışan diğer meslekler hakkında görüşlerin nedir? Eğer onlarda mühendisler gibi toplumun üzerine yük ise mesala bir doktor yada işletme mezunu için kendi meslektaşları tarafından böyle bir eleştiri yapıldığını gördün mü???


Kamuda mühendisler mesleklerini yapmıyor diyelim, özel sektörde yaptığına inanıyor musun? Forumda çoğu yerde var, özelde çalışan mühendislerin sırf imzayla çalıştığını belirten konular var. O zaman sadece kamuda çalışanlar değil olay sanırım, yanılıyor muyum?

Başka bir konu madem devlette çalışmak istiyorsun, o zaman yol belli kpss sınavına çalışırsın ve atanırsın, böyle bir konuyu açma ihtiyaçı insan neden hisseder?


Özel sektörde yapılan sömürü bu kadar açıkken, insanların kamuya yönelmesine niye şasırılır? Özel sektörde kırpılmış sosyal haklarla yapılan bir zulüm ortamında çalışmayı eleştirmeden vede kamuda çalışma olanaklarını bilmeden kamuya saldırılmasının mantığı nedir??


Burda sorduğum soruların cevabını hepsini biliyorum, senin ne tür cevaplara vereceğinide biliyorum. Çünkü sen ne ilk nede sonsun. Esas forumda senin yazdığın soruların cevabıda var ama neyse, bir kaç kelam edeyim.

Hocam, memurla yani kamuda çalışan insanlar, özel sektöre yük demek sadece kendini tatmin etmektir. Madem o kadar yük madem bütçenin 3 te 1 i kamuya gidiyor, niye hababam devlete polis ve imam alınıyor ( ki bunların maaşları mühendislerden az değil). Memur sayımız nüfusa oranladığımızda , bütün gelişmiş ülkelerin ortalamasından düşük. ABD de 24 miyon kamu personeli bulunuyor. 24 milyon!!!! nüfusu 300 milyon olan ülkede. 75 milyon olan ülkemizde ise bu sayı 2 milyon. Bunun büyük çoğu kolluk kuvvetleri ve öğretmenler. Bu grupların dışında kalan kısım ise 500 bin civarı. Teknik personel ise 50 bin bile yok. Diğer ülkeler bu işi bilmiyorda biz mi biliyoruz. 2 milyon insan yüzünden mi bu ülke batacak. Vergi kaçıran patron ların sayısı ne kadar dır? İhalelerde devleti hortumlayan müteahhitler ne durumdadır. Sırf 12 milyon çalışanın sigortası asgari ücretten gösterildiği için oluşan kayıp 2 milyon kamu personelin maaşından büyük, gidin ali tezele sorun durumun vahamiyetini. Doğuda zor şartlarda çalışan öğretmen mi, yük tevzilerde santrallarda gecesi gündüzü olmadan çalışan mühendisler mi, günde 300 hastaya bakan doktorlar mı sırtınıza yük? Vergi olayına girmeyin, kitlerde çalışan bir mühendisin yaklaşık 1.300 tl (gelir vergisi ve diğer kesintiler) si vergi diye kesilmektedir. Ne 750 tl si, kamu personelinden kesilen vergiyi kimseden kesilmiyor.


Olayın mühendis kısmına gelelim, kamuda mühendisten ne bekliyorsunuz ben onu anlamadım. Bu kadar konu açacak kadar sizi kızdıran ne yapmış olabilirler. Sizin devamlı çalıştığınız bir işi kamuda mühendis ne kadar bile bilir. Onu bırak senin şirketinde başka bir görevdeki mühendis gelse o konuya nasıl hakim olacak. Ne kadar bilcek. Birde gerçekleri söyleyim biz özelde mühendislik yaptığımıza inanıyormuyuz? Satın alma mühendisi, satış mühendisi, vs. uydurulmuş alanda çalışan insan var, hakediş, teklif hazırlama gibi dört işlemi bilen herkesin yapabileceği öğrenebileceği işi yapmayı mühendislik mi sayıyoruz. Sorun şantiyede çalışan bir teknisyene saha mühendisleri ne işe yarıyor diye??? Bi de argede çalışan genç dinamiklere bakalım, ne tür bir ürünümüz var yurt dışında daha önce uyarlanmamış olan. Sıfıra yakın. Bu ortamda kamuda çalışan mühendisler kötü oluyor. Ülke üretim yapan sanayi ülkesi değil, bu sebeple mühendislik için yanlış ülke. Gördüğü eğitimi uygulayacak bir alanı yok. Çalıtığı alanlar ise mühendisliğe hizmet etcek alanlar değil, yani 20 yıl eczacılık yapan biri doktorluk yapabilir mi? Mühendisi aynı teknisyen gibi çalışmasını bekleyen iş verenler var. Sonuçta daha önce dediğim gibi marsa insansız uzay aracı göndermiyoruz, yaptığımız işler elektrik otomasyon bilinmeyen bir durum değil.Tabii Nasada çalışanlarda memur :)

Ayrıca mühendislik sadece kendi alanında yapılacak bir iş mi? Bir elektrik mühendisi iktisadi olarak rapor ve analiz yapamaz mı? Elektrik mühendisi oldu diye illaki faz nötr, şalter, trafo vs. şeylerle mi meşgul olması gerekiyor. Marjinal sistem fiyatları, optimasyon işlem süreçleri gibi ekonomik terimleri öğrenip bir ekonmistten çok daha iyi yapamaz mı? Üst düzey üniversite mezunlarından ABD, İngiltere gibi ülkeler MBA yapıp döndüğünde, şantiyeye geldiğini görmedim, fabrikayada geldiğinide görmedim. Şimdi bunlar mühendis değil mi? :D Yani kamuda çalışan mühendiste o görevin gereğini yerine getiriyor. Gerekirse iktisatı gerekirse teknik. Gerekirse masa başı gerekirse sahada.

Özel sektörde resmi günlerde neden çalışılır sorusuna, biz osmalı torunuzyuz bu yüzden çalışmalıyız diyen iş verenler var. Burdaki osmanlıyı ben şahane geçmişi olan değilde, %1 okuma oranına sahip, matbaayı 300 sene sonra getiren osmanlı olarak anlıyorum. Yani adam demiyor ki, ben böyle gördüm hep, devlet denetlemediği ve çalışanlar sesini çıkarmadığı için çalıştırıyorum diyemiyor. Başlıyor osmanlı çalışakanlık vs. sulandırıyor. Düşünün böyle ortamlarda çalışmayı tercih etmeyen kişi tembellikle suçlanıyor.

En öncelikle dürüst değiliz, burda bile devleti kötüleyen kişilerin yazılarını beğenenler, iddia üzerine kpss ye girip 90 lı puan alabiliyor. Biliyorsunuz iddia üzerine girilen sınavda anayasa hukukları gökten vahiyle indiği için bu kadar başarılı olunuyor. Bu arkadaş seneyede kamuda başlar çalışmaya :) Toplumun sorunu bu dürüst değiliz. Açıkça kalbimizden geçeni söyleyemiyoruz. Ben masa başı çalışmak isterim, şantiye fabrika isteme dedim. Ne tembelliğimi bıraktılar ne haram yememi. Geri kalmış tüm toplumlarda bu sahte yaklaşımlar hep olur.

Konuyu ilk gördüğümde bu konuyu açan kişi özelde çok hırpalanmış, aklı devlette olan ama kpss gibi sınavı kazanacak alt yapı eğitime sahip olmayan, mühendislerede takıntısı olduğunu varsayıp bir teknikerin olduğunu düşündüm. Halada fikrim değişmedi. Çünkü başka türlü bir insan niye isyan eder böyle bir konu açar. 30 Küsür yaşında insanlar işini gücünü bırakıp kpss ye hazırlanıp sınava girerken, böyle isyan açıp memurları kötüleyip, sonra bende memur olmak istiyorum denmesin başka mantıklı izahını bulamadım.

Not: Niye bu kadar çok paragraf kullandım diyen olursa, bizim millet uzun paragraf okumaz sebep o yüzdendir diye cevap veririrm.

Not2: Bu arada bi sürü konuyu polemik oluyor diye kapatan site yöneticilerine bu konudan selamlarımı yolluyorum.

Sadece mühendis memurlar için değil di lafım tüm memurlar içindi konuyu dikkatli oku ben mühendis olduğum için kendi meslektaşlarımı eleştirdim.
Bir emmiyet müdürünün bunun yardımcılarının, bir bürokratın bunun yalaklarının aylık devlete yükü nekadar biliyormusun. Bir emniyet müdürünün altında 250 milyarlık araba oluyor ve 4 aya bir araba değiştiriyor sanki adam aya mekik gönderiyor. Nese bunlar bitmek tükenmek bilmeyen kısır bir döngü bu çark bole evam edecek devletimizde kalkınamayacak.

Ayrıca Gözlem yeteneğin çok berbat doğrusu varsayımlara dayanarak bilimsel dayanağın olmadan yorum yapmışsın belliki iyi bir mühendis değilsin. Aklında bulunsun elektrik mühendisi insan varsayımlara dayanarak konuşmaz konuşmamalıda konuşursan özelde sana gülerler ama memur adamın böyle bir derdi yok bak kendini geliştirememişsin varsayımlara dayanarak konuşmamam gerektiğini bilmiyorsun bu da teorimi doğruluyor.

ve 2 yıldır özelde çalışıyorum hiç ezilmedim ilk işme 2000 tl net maaşla başladım hafata 3 gün çalışıyordum 1 yıl sonra iş değiştirdim şimdi ise net 2500 tl net kazanıyorum Allah bereket versin yetiyor bana ve en önemlisi mesleki olarak tatmin oluyorum. Seminerler, mesleki eğitimler işle ilgili aşılması gereken sorunlar hergün ayrı macera...

Ayrıca Kpss denen o saçma sınava asla girmeyeceğim değil girmeyi düşünüyorum ama derdim mühendis adama kendi mesleği ile ilgili sorular sormaları yerine saçma sapan sorular sormaları genel kültür, cart curt fala filan herneyse ve Elektrik mühendisi için yapılan kpss'de sadece mesleki sorular sorsalar ne güzel olur ayrıca 2 yılda bir mühendis için uzmanlık sınavı yapsınlar 100 üzerinden 80 puanın altında alanın diplamasını elinden alsınlar kendine güveniyosan bunada yorum yap..

Ayrıca konumun sonunda kamuda ne işlerle meşkul olabilirim işler sıkıcımıdır onuda sormuştum bunaa bir yorum yaparsan minnettar kalırım Yelek87 kardeş bu arada sen çalıştığın kurumda ne işle uğraşıyorsun yazabilirmisin..
 
Son düzenleme:
Söylencek çok şey var ama söylediğimizde atılcaz. Bu konu polemik amaçlı açılmadıysa kendimi boğaz köprüsünden aşağı bodozlama atarım. Bende yeni bir üye alarak başlarım konuya. Burda bir kısım mühendis diye değil tüm kamuda çalışanlara laf atılıyor ki burdaki kamuyu düşünen ve çalışanlar ile özelde çalışanlar arasında karşılıklı cevap olunsun diye. Hiç yeni üye olmuş kişinin açabileceğimi bir konu mu? Yazım üslubuna bakın. Yeni üye olmuş kişi kendi konusuna biri cevap yazdığında merak eder bu adam necidir diye bakar ama başka üyeliği varsa bildiği adama bakmaz.!!! Ya banene benim ölmüş anneme hakaret eden adamın onursal üye olduğu forumda ne desek boş!!!

Anneniz için Allah Rahmet eylesin. Ancak kimin küfrettiğini inanın ki bilmiyordum. Özel mesaj atarsanız ilgilenirim.
 
Sevgili admin sizin bir yukarınızda yazılan mesaj bence benim dediklerimi doğrulamıyor mu? O konuya gelince emekli bir öğretmen diyelim yaşına hürmetten başka bi şey demeye gerek yok, zaten o mesajta silinmişti.
 
Konuya tarafsız bakılırsa açılış amacının tamamen polemik çıkarmaya ve belli bir kesimde çalışan insanların olumsuz tepkisini çekmeye yönelik olduğu kesindir tabi bu durumda forum kurallarına uyuyorsa sorun yok,aslında doğruluk payı yok mu elbette var ancak devenin nerem doğru örneğinde olduğu gibi unutulmamalıdır ki bu ülkede her şey çok mu 4 4 lük yapılmakta da arkadaş kamuda çalışan mühendislerin imkanlarına takmış...
 
Konuya tarafsız bakılırsa açılış amacının tamamen polemik çıkarmaya ve belli bir kesimde çalışan insanların olumsuz tepkisini çekmeye yönelik olduğu kesindir tabi bu durumda forum kurallarına uyuyorsa sorun yok,aslında doğruluk payı yok mu elbette var ancak devenin nerem doğru örneğinde olduğu gibi unutulmamalıdır ki bu ülkede her şey çok mu 4 4 lük yapılmakta da arkadaş kamuda çalışan mühendislerin imkanlarına takmış...

Bakın sizde diyorsunuz, belki amaç bu ama. Henüz bir şey yok.
 
Arkadaş evet konu ülkemizdeki gelir dengesizliği, sadece kamudaki mühendisler için değil tüm kamu çalışanları için geçerli bu aldiyede çayçılık yapan bir memur bile 1800 tl net para kazanıyor varmı bole bişe yaa 1800 tl'yi hangi yeni mezun mühendis kazanabiliyor. Kerizmi bu adamlar 5 sene dirsek Çürütüyor sonra 3 kuruşa çalışıyor adam liseyi bitirip giriyor kpss ye ohhh .. özelleştir abi özelcide bu adamları 850 tl maaşla çalıştırsın... sırtımdaki yük azalsın.. vergiler azalsın...Yatırımlar artsın....Ülkemiz kalkınsın Soruyorum bu paralar nereye gidiyor bu vergiler kimin cebine giriyor ülkemiz nerelere yatırım yapıyorda biz görmüyoruz....Bilmiyorsam öğretin lütfen...
 
Son düzenleme:
tamam benim için sorun yok bu sitede ''tahrik ve polemik amaçlı başlık açmak'' serbestse o zaman bu yolda devam edin
ha objektiflik sorunu varsa yönetimde ona denecek birşey elbet olamaz...
 
Mexico bey bu konuda öncelikle sizden özür dilerim ama konuda haklı olduğunuz yerler varsa şikayet etmek yerine lütfen yazınız ki ufkumuz genişlesin... ayrıca bazı hassas konuları polemik çıkarmadan malesef tartışamıyoruz ki bu bir gerçek bu konuyu açtım çünkü bende kamuya geçmeyi planlıyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst