Ücretsİz Bursa Da Mekatronİk EĞİtİm Programi EĞİtİmİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ndrizmir

Üye
Katılım
2 May 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
:)ÜCRETSİZ MKETARONİK EĞİTİM PROGRAMI İÇİN TEK ŞART 18-30 YAŞ ARASI İŞŞİZ OLMAK VE BURSA DA OTURMAKTIR. AYRINTILI BİLGİ BEGEV ( BURSA EĞİTİM GELİŞTİRME VAKFI ) İNTERNAT ADRESİNDEN www.begev.org.tr VE 261 12 90 nolu telefondan öğrenilebilir.
MEKATRONİK EĞİTİM PROGRAMI

AMAÇ

Bu yeni programın amacı sanayinin ihtiyacı olan Endüstriyel Mekanik ve Endüstriyel Otomasyon konularında bilgili ve iş yapabilir elemanlar yetiştirmektir.

KATILIMCILARA SAĞLAYACAĞI YARARLAR
1. Endüstriyel Mekanik uygulamalar ile Temel tesviyecilik işlemleri, eğeleme, raybalama, delik delme ,kamalar vida çeşitleri, birleştirmeler vb. mekanik konularında bilgi sahibi olacaklardır.
2. Endüstriyel Elektronik Yarı İletken Malzemeler endüstriyel elektronik konuları transistörler , tristör triyak ve diğer anahtarlama elemanlarının devre kullanımları konusunda bilgi sahibi ve uygulamacı olacaklardır
3. Elektrik elektronik Ölçme dersi ile Temel elektriksel Kavramlar elektrik akımı, Sigortalar ölçü aletleri bağlantıları ve ölçmeler, konusunda bilgi sahibi olacaklardır
4. Otomasyon teknikleri dersi ile Algılayıcılar tekniği, Asenkron motorun yapısı, çalışması, seçilmesi, ile kumanda devre elemanları ve koruma rölelerinin yapıları çeşitleri bağlantılarını yapma, Kumanda çalışmasını kavrayarak bağlantılarını, Frekans değiştirerek asenkron motorlarda devir ayarını, Asenkron motorlara yol verme ve asenkron motor frenleme devrelerini yapma, Pnömatik devre elemanları, yapıları ve kullanımını kavrayarak pnömatik devreleri kurma, Elektro-Pnömatik devre elemanları, yapıları ve kullanımını kavrayarak, elektro-pnömatik devreleri kurma, Hidrolik devre elemanları, yapıları ve kullanımını kavrayarak, hidrolik devreleri kurma, Elektro- hidrolik devre elemanları, yapıları ve kullanımını kavrayarak, elektro-hidrolik devreleri kurma ,Servo -Pnömatik devre elemanları, yapıları ve kullanımını kavrayarak, elektro-pnömatik devreleri kurma, ile ilgili yeterlilikler kazandırılacaktır.
5. Bilgisayar Destekli Tasarım ve Çizim dersinde Asenkron motor kumanda sistemlerinin güç ve kumanda devrelerini ve PLC devrelerini Elektrik çizim programları (E-Plan) ile tasarlayabilecektir.
6. Programlanabilir Kontrol Sistemleri dersi ile , PLC sistemlerini tanıma, PLC cihazını programlama, operatör panellerinin bağlantılarını yapma ve programlama, PLC ile motor, elektro pnömatik sistemlerin kontrolünü programı yaparak ve devresini kurarak yapma, PLC ile analog verileri işleyerek analog işlemler için PLC programını yapma ve devre kurma ile ilgili yeterlilikler kazandırılacaktır.
7. Mekatronik Sistemler dersi ile katılımcılar; diğer derslerle birlikte kazandığı bilgilerle otomasyon teknikleri konusunda ağ elemanlarını kullanarak, fiziksel ağ kurulumu işlemlerini ve ağ sistemlerine ait mantıksal işlemleri yapabilecektir. Scada sistemlerini yapılarını kullanım amaçlarını ve yapılarını tanıyarak, veri takibi ve kontrol işlemlerini yapabilecektir., Bilgisayarlı ara yüz sistemleri ile PID Analog Kontrol Tekniği özelliklerini yapabilecektir. Asenkron motor ve sürücülerin bağlantısını yaparak, PLC ile kontrolünü yapmak,Robot kolunun hareket serisini sağlayan programını yazıp, bağlantıları yaparak, robot kolunu çalıştırma işlemlerini yapabileceklerdir. Katılımcılar ayrıca 3 boyutlu CNC uygulamaları (nümerik kontrol ) Otomasyon Uygulamaları konularını öğreneceklerdir.
8. Mekatronik uygulamalar dersi ile katılımcılar; diğer derslerle birlikte kazandığı bilgilerle proje bazlı ürün hazırlama mantığı ile yeni bir tasarım uygulaması yapabilecektir.

PROGRAM İÇERİĞİ
1. Kumanda devre elemanları
2. Asenkron motorların kumanda ve kontrolü
3. E-plan çizim programı ile devre çizimi
4. Pnomatik –elektropnomatik sistemler
5. Hidrolik –Elektro hidrolik sistemler
6. Servo Pnomatik sistemler
7. Temel PLC Sistemleri
8. PLC Programlama Teknikleri
9. Operatör panelleri
10. PLC ile motor kontrolü
11. PLC ile Elektropnomatik sistem kontrolü
12. PLC ile analog işlemler
13. Asenkron motor sürücüleri
14. Analog kontrol tekniği PID
15. Scada
16. Bilgisayar ve ağ sistemleri
17. Robotik
18. Otomasyon Sistemleri
19. Cnc Uygulamaları ( Nümerik Kontrol)
20. Mekatronik Uygulamalar

YÖNTEM

• Siemens PLC S7-200 veS7-300 üzerinden programlama , kontrol, tasarım işlemleri yapılacaktır.
• Fluid-Sim Pnomatik-Hidrolik ve Elektropnomatik-hidrolik Programı üzerinden devre tasarımı
• Yapışkanlı devre sembolleri ile devre tasarımı uygulaması
• Scada uygulamaları Siemens Win CC flexcible yazılımı üzerinden uygulanacaktır.
• Motor Hız Kontrol uygulamalarının yapılması
• PLC ve Kumanda malzemeleri ve katalogları,
• Bilgisayarda hazırlanmış endüstriyel uygulamaların slayt ve flim gösterisi olarak sunumu.
• Elektropnömatik-hidrolik ve pnomatik-hidrolik ,PLC ve Operatör panelli deney setleri üzerinde uygulama yaparak konuların uygulamasının yapılması
• Otomatik kumanda uygulama setinde devre bağlama
• Endüstriyel Elektronik uygulamaları ve kart tasarımı gerçekleştirilecektir.
• Mekatronik uygumlalar dersi ile proje bazlı ürün oluşturma ve tasarımı yapılacaktır.
• Eğitim sonunda dersin içeriğine uygun bir proje çalışması yapılacaktır.
• Fuar ve işletme gezilerine katılım
KİMLER KATILMALI
• En az lise ve dengi okul mezunu olanlar
SÜRE
• Gündüz eğitimleri toplam 32 hafta 930saattir
KATILIMCI SAYISI :
• Katılımcı sayısı 20 kişi/gruptur.
 
gerçekten çook süper bir kurs bursada otursam hiç kaçırmazdım ben mekatronik bölümünde okuyorum zaten aksikliklerimi tamamlamam için çok büyük bi nimetti ama bursada tabi yapacak yok bursada olanlara sanslı diyorum...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst