Örnek Otomatik Kumanda Projeleri

Microsoft Visio Programı. Bir önceki mesaj da biraz izah etmeye çalışmıştım.
Yine de ben bu programı seviyorum. Biraz yavaş oluyor ama Çizerken düşünüyorsunuz, sabit kalıplara bağlı değilsiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Çok Teşekkürler :)
 
Mer
Yazarak, beğenerek yada pop ile destek olan arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Teşvik edici oluyorlar...

Gene geçmiş döneme ait 1 adet damga makinesi projesi buldum. Ahşap paletin yan taraflarına sıcak damga basan bir makine. 6 Adet ısı kontrol, 2 adet piston bir de köşelere pah kırmak için frezeler var. Basit proje arayanlar için güzel örnek.

Bu makinede farklı olan firma 1 grup rezistansı çok yüksek güçlü ısmarlamış. Aşırı hızlı ısındığı için çabuk patlıyorlardı. Ben de bu tipler için seri olarak 30 Amper diyot bağladım. Bu şekilde çalıştılar...



Ekli dosyayı görüntüle 13160Ekli dosyayı görüntüle 13161Ekli dosyayı görüntüle 13162Ekli dosyayı görüntüle 13163[/QUOTE
Merhaba işi kontrol projesine bağlı t6 prosesi tk6 rol esi neyi kontrol ediyor s6 butonu olmasına gerek varmı?
 
Uzun süre geçti, yaptığım projeleri yayınlamaya çalışacağım. (Fırsat buldukça)

Çam ağacının reçinesini işleyen bir fabrika projesine devam edelim. Extraksiyon bölümü projeleri ...

ö extrasyon1.jpg
p extrasyon2.jpg
r extrasyon3.jpg
s extrasyon4.jpg
ş extrasyon5.jpg
 
Son düzenleme:
Fabrika projesine devam edeceğiz ancak araya küçük bir kaynak...

Bir arkadaşımızın isteği üzerine yıldız üçgen dalgıç panosu projesi. Çizimim Alman normu sayılır geçen ay devreye alınan bir panonun çizimleri. Genelde olması gereken hemen her şey var, fazlalık olarak depo şamandırası ilave edilmiş durumda. Depo şamandırası ile çalışır ise start - stop butonu kumandalı. (Bu kısma ihtiyacınız yoksa butonlar ile karşılarındaki kontakları siliyorsunuz). Bir de ampermetre var ...

DALIÇ.jpg

DALGIÇ PANO.jpg
 
Son düzenleme:
Fabrika Projesine devam edelim... Extraksiyon bölümü son projeleri. Extraksiyon bölümde ürün hazır hale geliyor sevkiyat için mamul madde tankına dolduruluyor. Bu bölümde motorlu vanalar sıcaklık kontrolleri VS var...

t extrasyon6.jpg
u extrasyon7.jpg
ü extrasyon8.jpg
v extrasyon9.jpg
y extrasyon10.jpg
 
Bu proje Çam ağacının kökünü işleyip çırasından reçine ve çeşitli kimyasallar çıkaran tesisin bulabildiğim son projesi toplam 31 sayfa yazmışım ama 29 sayfa çıktı. Sanırım son 2 sayfa tadilat veya ilave 2004 yıllarında yaptığım bir iş ancak bu kadar bulabildim.

Son makine ise klasik bir vargel prensibi ile çalışan bileme makinesi. Devamlı ileri geri hareket ederek taş ile bıçakları biliyor. Proje aşağıdadır.

z bileme.jpg
 
2 Adet çizim daha buldum bir tanesi derli toplu bir yıldız üçgen güç ve kumanda devresi.

Diğeri 44 kW motoru kilitlemesiz olarak ileri - geri çalıştırdığımız bir devre. Aniden ileri - geri basılmasın diye zaman rölesi kullanmışım. Bazen ileri geri için kontak kilitleme, buton kilitleme yetmez. Makinenin başına geçen adama ne kadar "bir süre bekle dursun sonra diğer yöne bas" desen de anlatamazsın. Böyle bir çözüm her zaman işe yarar. (Motor gücü ne olursa olsun)

Her iki projeyi de örnek olması için yayınlıyorum.

yıldız üçgen.jpg


44 kW İleri Geri.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst