Ölmek Üzere Olan Cihazların Çığlığına Kulak Verin

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
gV1pmN.png


Otomobiliniz bozulup da tamirciye gittiğinizde ilk işi motorun sesini dinlemek olur. Size bir şey olduğunda,doktor stetoskopu vücudunuzda dolaştırarak ciğerlerinizin su toplayıp toplamadığını veya kalp ritminizin düzenli olup olmadığını kontrol eder. Peki günlük hayatta kullandığımız diğer cihazlarda,örneğin endüstriyel bir buzdolabı veya merkezi ısıtma cihazı bozulmadan önce benzer sesler çıkarıyor olamaz mı ?

Eğer elimizde bu sesleri sürekli dinleyecek bir sistem olsaydı, olası bir arızaya daha erken müdahele edemez miydik ? İşte bu düşünceden hareketle Gal Shoul adlı yazılım geliştirici ve Saar Yoskovitz adlı ses mühendisi bir araya gelerek Augury adını verdikleri bir cihaz geliştirmiş.

Bu cihaz, takıldığı aygıtın çalışırken çıkardığı titreşimleri ve insan duyma eşiğinin dışında kalan sesleri kaydedip analiz ediyor. Siz de mobil uygulama yardımıyla cihaza bağlanarak bir problem var mı anlayabiliyorsunuz. Üstelik duyulan sesin kaynağı bulunup sorun anlaşılınca sistem bunları öğrenerek daha sonra sizi yönlendirebiliyor.

Örneğin çıkan garip sesin hortum tıkanmasından kaynaklandığını tespit ederseniz, sonraki benzer seslerin de ayni arızaya ait olabileceği konusunda size bilgi veriyor. Daha detaylı bilgi için http://www.augury.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Aralık 2015, Yıl 49, Sayı 577, Sayfa 13, Ctr+Alt+Del, Ölmek Üzere Olan Cihazların Çığlığına Kulak Verin
 
Bu iş için muazzam kütüphane veri tabanı gerek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst