Ölçü Transformatörleri Çalıştırma Gücü Hakkında

instinct

Üye
Katılım
11 Tem 2007
Mesajlar
45
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar, Özbekistanda bir doğalgaz santrali devreye alma çalışmaları yapmaktayız. Bugün bugünekadar kimsenin fark etmediği birşey fark ettim. Gerilim trafoları 400 VA getirilmiş. Ancak yaptığım testlerde 4 VA yük çıktı. zaten projede de 15 VA istenmış gerilim trafoları. Birde yük olmasın die 25 lik kablo kullanmışlar klemenste. Yani %1 yük var şu an. Bu durum gerilim trafolarının doğru çalışmaması ve sonunda sistemin zarar görmesi anlamına gelir mi? Ne gibi sıkıntılar çıkartacaktır. Fikirlerinizi tecrübelerinizi ve görüşlerinizi almak istiyorum. Ben %25 yükte çalıştırmak gerekir en az diye biliyorum ama doğru mu biliyorum orasını sizlerden aldığım fikirler ile pekiştirme yada düzeltme yapacağım şimdiden teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Gerilim trafosu gücünün büyük seçilmiş olmasının sakıncası yoktur.Sadece,güç kaybınız fazla olur.Bu da,büyük bir işletme için fazla mahzurlu bir durum değildir.
 
Koruma amaçlı olarak kullanılacak ölçü trafolarında , tam yükün altında çalışmasında herhangi bir sıkıntı meydana gelmemektedir.Ayrıca orda bahsetmiş oldugunuz 400VA gibi bir üretim cok enterasan o deger 40VA olmasın.
İkinci olarak ölçü amaçlı olarak kullanılacak ölcü trafolarında ise yük onemlidir. Soyleki tam yükte hata oranınız azalmaktadır. Eger tam yükün altında bir degerde ölçü trafolarının hata oranı artmakta buda sayaçlarda dogru ölçüm yapılamamasına sebep olmaktadır. Bu yuzden nominal yüke yakın deger de ölçü trafoları almanız ideal olandır.
 
Gerilim trafosu 400 VA bende inanamadım ilk başta ama gerçekten fabrika raporları ve etikette yazan o. Ayrıca Trench marka endüktif gerilim trafosu. endüktif olmasının bir avantajı var mıdır?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst