Öğrenciler İçin Tavsiyeler

Gökbörü

Üye
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
9
Puanları
1
Herkese merhaba.Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum.Malumunuz ülkede şuan eem mezunu çok insan var.Mezun olduktan sonra işe girerken bana avantaj sağlaması bakımından mutlaka öğrenmem gereken neler var? Okulda autocad,matlab,plc,c dili öğretiyorlar.Bunların dışında öğrenmem gereken program var mı? Halk eğitim kurslarından alacağım sertifikalar bir avantaj sağlar mı? Mühendis ve işveren olarak tecrübelerinizi bekliyorum.Teşekkürler
 
Teknik bilgilerin hepsi öğrenilir. Asıl önemli olan iletişim. Kendini iyi ifade eden kim olursa olsun o her zaman ön planda olur.
 
Yabancı dil ve Autocad başlangıç için gerekli
 
Dinlediğini ve okuduğunu, sözlük kullanmadan, eksiksiz anlayacak düzeyde ingilizce öğren. İşini aynı zamanda hobi yap ve evde elektronik projeler geliştir. Böylece okul bitip işe başladığında, işverene hemen faydalı olmaya başlarsın.

Yoksa "Baaaaak, ben ODTU, ITU mezunuyum! Ama yeni mezun oldum, şimdi bana işi öğretin bakalım, ondan sonra da size faydam olur" yaklaşımıyla işin olmaz. Böyle sırf iyi üniversite etiketi olan, ama içi boş çok adamı iş görüşmelerinde geri çevirdik. Bu duruma düşme. Okuldan mezun olduğunda bilgi ile dolu ol, işe yarar durumda ol.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst