Çin tuzuna yasak geldi.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca hazırlanan Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliğine göre bağımlılık yaptığı söylenen Çin Tuzunun artık sucuk, pastırma, döner, köfte, pekmez ve çiğ köftede kullanılamayacağı belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı önemli bir karar aldı. Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği taslağına göre, cips, gofret ve asitli içeceklerde yer alan Çin Tuzu (glutamikasit) artık sucuk, pastırma, döner, köfte ve çiğ köfte gibi ürünlerde yer almayacak. Bakanlıkça hazırlanan yeni taslak ile Türkiye’de kullanımı ve ithalatı yasaklanmış olan domuz veya insan kaynaklı katkı maddelerinin gıdada, gıda enzimleri ve gıda aroma vericilerinde kullanılamayacağı yasal hükümle belirtilecek.

İşte yasaklar listesi

Birçok gıda ürününde kullanılan Glutamikasit özellike sucuk, pastırma, döner ve köfteler de yer alıyordu. Artık bu gıda ürünlerinde Çin Tuzu dışında ribonükleotitler, nitratlar ve renklendiriciler de kullanılamayacak.

Çin Tuzu nasıl etki ediyor?

Çin tuzu gıdalarda aroma artırıcı olarak kullanılmakta. Gıdalarda, tadı artırarak, daha lezzetli ve çekici bir hale getiren bu tuz, Uzakdoğu mutfağında da yaygın olarak kullanılmakta. Çin tuzu içeren gıdalar yendikçe, tat alma duyusu hassaslaşarak Çin tuzu içerikli gıdaların daha fazla tüketilmesine neden oluyor.

Alıntıdır.Kaynak:

Çin Tuzuna Yasak Geldi | Tarım | Ziraat | Gıda Güvenliği | Hayvancılık | Destekleme
 
walla benim bildiğim bu tuz 10 senedir kullanılıyor fast food restauranlarda nihayet bunca insana zarar verdikten sonra farkına varmışlar zararın!!
ben bu hayvancılık bakanlığına günaydın demek istiyorum neyi beklediler bunca zaman..obez olmamızımı ??
 
Normal tuzun bile zararı olduğu söyleniyor ve hazır gıdalardan uzak durulması ve salam sucuk gibi ürünlerin sık tüketilmemesi tavsiye ediliyor..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst