Çiftliğine güneş enerjisi sistemi kuran üretici borçlu çıktı.

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Yakın zamandaki durum! ... !!!
 
Olayın ayrıntılarını bilmeden yorum yapmak zor! Üretilen enerjiyi bedava da olsa başkalarına vermenin mevzuattaki yerini bilmiyorum.
 
fazlasını şebekeye basmıştır, sadece kendi için kullansa sorun olmaz
 
Kaka'sını bile paraya dönüştürmek isteyen aç gözlüler çıkıp mağdur oluveriyor aniden. Ürettiğin çok geldiyse, hayırseverliğin de tuttuysa başka yolları var.

Bunlar Lisanssız Üretici, Trafo'da açık varsa; kendi sisteminden Şebeke'ye ÜCRET KARŞILIĞINDA basıyorsun. Yani fazla enerjiyi SATMAK için sözleşme yapıyorsunuz. Dağıtım Şirketleri, Hayır Kurumu/Vakıf gibi kuruluşlar değildir, anlaşma karşılığı ya para ödersin ya da para alırsın, Şirketler TEŞEKKÜR'le çalışmazlar.

Trafo'da açık yoksa bundan doğacak bedeli de ödemeye razı olacaksın. Tarımdan para gelsin, elektrik sat para gelsin, şirket kur para gelsin, oradan gelsin buradan gelsin ohh mis!
 
Aslında kullanıcı hatası diyebilirim, yanlış işlem yapmış sebebi de şu, kullanım fazlası elektriği doğrudan şebekeye vermiş, sayaçta giden elektirği de kullanılmış gibi değerlendirip faturalandırmış, çözümü 2 türlü oluyor;
1.) En basit yöntem çift yönlü sayaç takacaktı gelen ve giden elektrik ayrı ayrı okuyacaktı ama onda da sayaç değiştir onaylat vs uzun hikaye, (Mahsuplaşmaya hiç girmiyorum bile)
2.) On Grid inverter kullanıp inverter ayarlarını ihtiyaç kadarını kullanacak kadar ayarlayacaktı, böylelikle inverter gerektiği kadar enerjiyi kullanıp fazla enerji olması durumunda enerjiyi geri vermeyecekti,

Hatta bir diğer mahsuruda elektrikler kesildiği zaman (çalışma Bakım onarım vs yapıldığında) şebekeye elektrik verilmesi devam edeceği için, çalışan teknik görevlilerinde canını riske atmış oldu, bilinçsiz uygulama yarardan çok zarar verir...
 
Ben de onu yazdım zaten, on grid sistemde öyle oluyor ama bu fatura gelen sistemde belli ki sisteme geri basmış elektriği hemde elektrik olsun olmasın ayırt etmeden...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst