Çift kapılı Buzdolabının , Dondurucu Bölüm Delinirse?

kanyak

Uzman Üye
Katılım
23 Eyl 2009
Mesajlar
1,945
Puanları
244
Arkadaşlar bugün yaptığımız bir çalışmayı paylaşmak istedim.

Kullanıcı Beko marka Çift kapılı derin dondurucu buzdolabının , Dondurucu bölümün Tavan kısmını buz temizlerken sivri bir cisimle delmiş. Yetkili servisden arkadaşlar da Ürünün yenisine yönlendirmiş. Müşteri bu ürünü hurda fiyatına bize verdi. Bizde tamir etmeye karar verdik.

Buzluk delinme olaylarında çok yöntem deniyen arkadaş gördüm. yeşil yapışkan sürenler , sunfix yapıştıranlar falan. Bu yöntemlerin pek sağlıklı ve uzun ömürlü olduklarına inanmıyorum. Bana göre bunun için en sağlıklı çözüm Argon Gazaltı kaynağı ile kaynatmak. Normal tek kapılı buzdolaplarının buzlukları sökülebildiği için kaynatmak da kolay. Fakat çift kapılı ürünlerde buzlukların sökülmesi mümkün değil. Bu ürünlerde de Eğer buzluk üzerinde iken kaynak edilir ise buzluk arkasındaki strafor köpüklerin yanım erimesi tutuşması büyük olasılık. Biz bunu önlemek için Ürünün Üst tablasını çıkardık ve deliğin tam üstünden 10 cm genişliğinde delik açık straforlarını temizledik. daha sonra resimde görüldüğü gibi kaynak ettik. Daha sonra tekrar köpük ile deliği kapatıp yalıtım sağladık. Gaz şarjı ve işçiliği saymazsanız maliyeti 15 TL. Ve şuan ürünümüz şıkır şıkır çalışıyor
 
evet güzel ve etkili bir yöntem tablalı olmayan dolaplar için uygulama şansımız yok ama uygulanabilir noktalar için süper.
 
evet güzel ve etkili bir yöntem tablalı olmayan dolaplar için uygulama şansımız yok ama uygulanabilir noktalar için süper.

Onlar için de var tabi çözüm. Bir kere de Sağ yan duvardan uygulamıştım. Müşterinin tutumu önemli tabi macun zımpara ve boya da güzel duruyor :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst