Çevre Güvenlik Sistemleri

mizanci1

Üye
Katılım
18 Ağu 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
ELEKTRONİK ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Cevresinde fiziki guvenlik onlemi alınmıs (Duvar, Tel cit, demir parmaklık vb.) ve cevre güvenliğinin ön plana cıktığı tüm taşınmaz mülklerde (Villa kentlerde, Villalarda, toplu konutlarda, fabrika, depo, askeri karargah, sınır karakollarında, cezaevlerinde, konsolosluklarda v.s.) kurulabilir.Eski sistem çevre güvenlik sistemlerinde en küçük bölge 300 metre uzunluğundaydıve bu bölgeler tamamen donanım maliyeti ile olusturulmaktaktaydı. Davetsiz misafirler taciz ettiği nokta yerine, 300 metre gibi genis bir alanda içinde aranıyordu.Mutlu sonuca ulasan genellikle davetsiz misafirler oluyordu.MicroPoint sistemi en küçük bölgeyi dahi yazılımla yani sıfır maliyetle 1.1 metreye kadar indirmeyi basarmıs ve dünyada en çok tercih edilen çevre güvenlik sistemi haline gelmistir. Perimeter (Çevre) güvenlik sistemi, fiziki çevre güvenlik sistemi (Duvar, Tel çit, demir parmaklık vb.) yerlestirilen akıllı sensörler ve akıllı kablo aracılığıyla kesmeye, tırmanmaya ve izinsiz geçislere yönelik hareketleri algılamaya yarayan bir erken uyarı sistemdir.

Davetsiz misafirin taciz ettiği nokta çevre güvenlik sistemi monitor’ü üzerinde kurulu sanal haritadan (görsel ve ses ile) max. 3 metre yanılgı payı ile alarm olarak alınır.Aynı anda bu sisteme entegre kurulmus olan kamera sistemi sayesinde olay mahalline en yakın kamera, gelen alarm ile otomatik tetiklenerek sorun olan noktaya zoom yapar. Davetsiz misafirler CCTV monitöründe net bir sekilde görüntülenirken aynı zamanda dijital ortamda otomatik olarak 24 saat arsivli kayıt tutulur. Sistem Network tabanlı olduğundan dünyanın herhangi bir yerinden izleme yapılabilir. Hassasiyet ayarları sayesinde sistem, insanları hayvanlardan ayırabildiği gibi,kendisine uygulanan kuvvetin yerini bulabilir. Sisteme istendiğinde ses anonsu ve ısıkla ikaz eklenebilir.

UYGULAMA ALANLARI

Yakın zamana kadar yüksek maliyeti nedeniyle yalnızca askeri projelerde görülen sistem, günümüzde yükselen teknoloji ve düsen maliyetler sayesinde hemen hemen her çapta projede ( Villa kentlerde,Villalarda,Toplu konutlarda,Fabrika ve depolarda,Cezaevlerinde ve Konsolosluklarda vb.) uygulanabilir hale gelmistir

ÇİT ÖZELLİKLERİ

Zincir halkalı çitler herhangi bir germe ayarı gerektirmezler ve sistem esnek metal tabanlı çitlerde de aynı sekilde sorunsuz olarak çalısır.
ELEKTRİK VE VERİ İLETİMİ
Sensör kablosu 8 prosesörlük ve 3.2km uzunluğundaki bir sistemin hem elektrik hem de veri tasımasını sağlar. Eski sistemlerdeki her modüle ayrı ayrı elektrik hattı çekilmesi gibi inanılmaz kablo maliyetini ortadan kaldırılmıstır.
DÜŞÜK MALİYET VE SERBEST BÖLGELENDİRME
Eski sistemlerde donanımla olusturulan bölgeler bu sistemde tamamen yazılım kullanılarak “sıfır” maliyetle sensör kablosu üzerinde olusturulabilir. 8 prosesörden olusan, 3200 metrelik bir sistem üzerinde 1.1 metreye varan farklı uzunluklarda bölgeler tanımlanabilir. Böylece olusan bölgelere uygun bina isimleri sokak isimleri tanımlanabilir.


Text: Çevre Güvenlik Sistemleri,Çevre Güvenlik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
merhaba erkadasım: bu konuyu biraz açabilrmisin böyle bir sisteme ihtiyacım olabilir.
**************** adresine de gönderebilirsin.umarım bu adres verme site kurallarına aykırı degildir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence de biraz açsan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,467
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst