Çelik mutfak eşyası üretimi

nesneci

Üye
Katılım
3 Nis 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba arkadaşlar konunun yeri burasımı tam bilmiyorum ama vaktiniz varsa bir konuda fikrinizi almak istiyorum.

Kendi tasarladığım mutfak eşyalarını (çaydanlık , tencere , baharatlık vs.) fason olarak bir firmaya ürettirip yeni bir marka adı altında satışının yapılması konusunda ön araştırma yapıyorum.

Piyasada bu şekilde fason üretim yaptıran çok firma var sanıyorum , bu üretim yapan firmaların beni ciddiye alması için onlara ne kadar ödeme yapıp ne kadar adet sipariş vermem gerekir ?

Sonuçta hiç bir ürünün tutmayıp zarar etip batma ihtimali de var ama acaba bu sıradan bir insan için hayal mi yoksa trilyonlarımmı olması gerekiyor boyle bir işe başlamak için ?

teşekkürler.
 
Nesneci bence konuyu yanlış foruma açtın. Çünkü genelde bu foruma katılan kişiler teknik alt yapısı olan insanlar ve onların da bir çoğu ticaret yapmıyor. Yorum yapacak arkadaş mutlaka vardır benim gibi ama fazla olacağını zannetmem.

Ama ben ticaretin içinde olduğum ve daha önceden bir çok iş yaptığım için birkaç tavsiye verebilirim.

1. Yapmayı düşündüğün olay çok riskli veya çok paran olacak ve diyeceksin ki ben bu işe 30.000 TL ayırıyorum , işler yolunda giderse devam ama gitmezse paranın üstüne soğuk su içeceksin (Ben çok içmişimdir)

2. Eğer çalışacağın yani fason üretim yaptıracağın firma ile bir geçmişin yoksa paranın tamamı isterler.Çünkü şu anda piyasa da güven sıfırlanmış durumda çekler patlıyor, senetler ödenmiyor .

3.Eğer bu yapmayı düşündüğün ilk ticaretse böyle büyük bir risk alınamaz.

4. Diyelim ki bastın parayı ürettirdin. Bunun satışı ayrı bir dert hadi satışı da yaptın kimse senden peşin para mal almaz,bu da önemli olan 2. risk yani TAHSİLAT ki şu anda piyasada yaşanan en büyük sorundur.

5. Eğer yapmayı düşündüğün iş ile ilgili daha önce hiçbir geçmişin yoksa SAKIN bulaşma .

Nacizane tavsiyelerim bunlar. Gerisi senin takdirine kalmış
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst