Çeliği Tutmayan Demir Ve Aliminyumu Yakalayan Metal Arıyorum

ROMANSON

Üye
Katılım
28 Şub 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
41
Çeliği tutmayan demir ve aliminyumu yakalayan metal tutucu piyasada varmi bilgisi olan arkadaşlar geri dönerse sevinirim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Paslanmaz çelik ise mıknatısa yapışmaz ama dediğiniz özellikte bir şey ben duymadım ve sanmıyorum hele ki alüminyumu çekecek yakalayacak...
 
Bu soruna cevap olarak direkt yok. olsa benim çalıştığım yerde olurdu bende ha bire ugrazmazdım.
 
Selamun Aleyküm

Parça modelleri, tutma için kullanılabilir serbestlikler ve ya sistem hakkında bilgi verilirse etraflı düşünme imkanı olur.
Önce tesbit eden sonra da tesbite göre tutma işlemini yapan bir sistem tasarlanması uygun olabilir. Manyetik olmayan maddeleri elektromıknatıs vb yöntemle tutmak beklenmez. Tabi maddedeki alaşım sebebiyle az da olsa manyetik yöntem kullanılabilirliğini incelemek için malzemelerin metalurjik vb özelliklerini incelemek lazım.
Bahsettiğimiz biçimde tesbit için yöntem geliştirmek lazım ve sistemi imal etmek lazım, yani hazır uygulama imnkanı ön planda değil.
Direnç farkları, esneme durumları, sertlikleri ve parça biçimlerini kullanma imkanı var ise şekle göre ayırma yöntemleri düşünülebilir.
Demir ve alüminyum için eğer alüminyumu altında metal bir kısım (sepet vb) ile geçirme imkanı varsa devresini parça üzerinden tamamlayan bir elektromıknatıs kullanma imkanı var mıdır incelemek lazım. Alüminyumun direnci düşük olduğundan parça üzerinden demire göre fazla akım geçmesi ile zaten hafif olan alüminyumun altındaki sepet ile tutulması ve ya alttındaki (menteşeli vb) hareketli manyetik vb kısmın hareketi ile bir tarafa atılması düşünülebilir.
Yine iletken uçların parçaya temas anında parça direncine göre geçen akım ile parçaya yapışması kullanılabilir mi incelemek lazım.
Alüminyumun hafif olması sebebiyle hava püskürtülerek ayrılması da düşünülebilir.
Basit yöntemler dışında ilk bahsimizdeki gibi parça tanımlanıp robot kol vb bir uygulama ile işlem tamamlanabilir.
Detaylı bilgi ile konuya dahil olma imkanı artabilir ve de geri dönümler ile de takip edenler için çalışma bir deney halini alabilir.
Başarılar dileriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst