Çaycının Düğmesi Atıyor

White00

Üye
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
37
Merhaba arkadaşlar,

Çay makinemde alt ve üstte olmak üzere 2 adet tuş var. Alttaki elektriği açma anahtarı vazifesi görüyor. Üstteki tuşa ise suyun kaynaması için basılıyor. Su belirli bir sıcaklığa geldiğinde alttaki anahtar tuşu atıyor ve tekrar bassam dahi tekrar atıyor. Aradan 1 dk geçip bastığımda etkin oluyor. Bazen de hiç bir problem yokmuş gibi çayımızı yapıyoruz.

Termostat arızası diye düşündüm lakin termostattan kaynaklansa su sıcaklığını ölçemediği içi üstteki tuş devreye girmez diye düşünüyorum.

Sorun nerede olabilir? Teşekkürler.
 
Normalde önce üsttekinin atması gerekir. O atmadığı için ısı aşırı yükseldiğinden emniyet amaçlı olan alt anahtar açma yapıyor. Üst termostat arızalı.
 
Normalde önce üsttekinin atması gerekir. O atmadığı için ısı aşırı yükseldiğinden emniyet amaçlı olan alt anahtar açma yapıyor. Üst termostat arızalı.

Ama su kaynamıyor hocam. Suyu kaynatamadan alt tuş atıyor.
 
Alttaki düğme ana termostata bağlı.Bu termostat devreye enerjiyi sağlar. Düğmeden açtığınızda rezistansa enerji verir. Belli sıcaklığa geldiğinde üstteki düğme atar ve diğer rezistans yardımı ile suyun belli sıcaklıkta kalması sağlanır. Sizin alttaki düğmeye bağlı ana termostatın basılı kalmasını sağlayan metal bir parça vardır. Ya bu parça yerinden çıkıyor atıyor veya özelliğini kaybettiği için geri atıyor.Bu parçanın geçtiği plastik alanda bozulmuş, kırılmış olabilir. Diğer bir ihtimallede yüksek sıcaklıkta şekil değiştiren halka şeklindeki parça bozulmuştur. Düğmenin termostata bağlı kısmıda tam oturmamış yerinden çıkmış olabilir. Yani her ihtimalde termostatı bir gözlemlemeniz gerek.Sorun çok büyük ihtimalle göbekteki termostattan kaynaklı görünüyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,317
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst