Çay makinesi arızasıyla ilgili yardım ricası

adil_bkty

Üye
Katılım
28 Ara 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba. Elektrikten hiç anlamayan biriyim, ancak servis hikayelerimi anlatsam neden kendim yapmaya karar verdiğimi anlarsınız. Bu kısmı atlayıp hemen sorunumu anlatayım ve sizden fikir rica edeyim.

Arzum Çaycı Klasik'ten söz ediyorum. Durduk yerde ısıtmamaya başladı. Ancak elektrik alıyor ve düğmeleri çalışıyor. On/Off düğmesi sağlam; hem kaynatma hem de sıcak tutma durumunu gösteren ışıkları düğmeye basıldığında doğru çalışıyor. Açıp bir temassızlık var mı diye baktım, böyle bir şey gözüme çarpmadı.

Neyi kontrol etmeliyim, neye bakmalıyım diye bana bir fikir verebilir misiniz?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
ya rezistansı yanmıştır yada termostatı fazı geçirmiyordur.cihazı fişi takın termostatı çevirin çıt sesini duyduktan sonra kontrol kalemiyle termosatatın fazı geçirip geçirmedeğini kontrol edin termostar tıpkı bir çeşit anahtar gibi çalışır ısıtmak için fazı geçirir daha sonra keser. termostat sağlamsa bir ölçü aletine ihtiyacınız olacak ölçü aleti ile rezistansın sağlamlık kontrolünü yapmanız gerekiyor ölçü aleti olan bir elektrikçiden yardım almanız gerekiyor.
 
ısı ayarını kıstığınızda ışık sönüyorsa,muhtemelen rezistans arızalıdır
 
arkadasım dıger arkadaslara katılıyorum rezıztans gıtmış gıbı duruyor. Rezıstansın saglamlıgını serı lamba ıle de yapabılırsın.. bunu anlamayan bırı ıçın pek onermem , kolay gelsın.
 
Büyük ihtimalle rezistans arızalı. Ölçüm yapmadan kolay yoldan rezistansın 2 ucuna 220V verirseniz aynı şekilde kontrol yapabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst