Çarşı proje çizimi

goko

Üye
Katılım
22 Mar 2009
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba,elimde çizmekte olduğum bir çarşı projesi var.35 adet dükkan(köfteci,kuaför,banka vs vs.) var içeriğinde.Ancak dükkanların güçleri ile ilgili bir bilgi yok elimde.Acaba bu mahallerin güçleri ile ilgili elinde döküman olan yada standart olarak alabileceğimiz bir cetvel yada güç skalası var mı?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bu iş için tedaşla görüşmek lazım. sayaçlar hepsi ortak bir yerde olacak diyen dağıtım şirketleri de vardır.
sayaçlar her işletmenin girişinde yer alır diyen işletmelerde vardır. önce bunu kararlaştırmak lazım.
aydınlatma ve priz tesisatından sonra her dükkan için ayrı ayrı değişik sayılarda yedek güç bırakabilirsin. mesela bankalarda havalandırma olur otomasyon olur vs o yüzden yedek güçleri fazla olur. kuaförler için klima olabilir ani su ıcıtıcıları olur.
en önemli husus ise daha sonra tadilattan dolayı sıkıntı olmamasını sağlamaktır.
kablo kanalları ile dağıtım yapılacaksa kablo kanalını mümkün mertebe büyük seçmek gerekir. avm projeleri bulabilirsen onları inceleyebilirsin. iyi çalışamalar.
 
Herhalde altyapı,dağıtım projesi hazırlayacaksın...Elinde bu mahallerin iç tesisat projeleri olması lazım ...Ya da Eğer mevcut yerler ise TEDAŞ tan güç tespiti isteyip mahallerin
güçlerine göre ,altyapı projesini hazırlayabilirsin...
Çünkü hepsinin gücü farklı, kimisi 3X10(60) sayaç kullanır , kimisi Direk kombine sayaç kullanır ,kimi de akım trafolu kombine sayaç..
dağıtım.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst