Çamaşır Makinesi Motoruna Fren Sistemi

Ustam İtalyanlar DC Motor ve Motor Sürücü Kartı Kullanmışlar. Sürücü Kartlarını Kolay Kolay Tamir Ettiremiyorum. Motorların Üzerinde Tako Var. Takoları Tamir Ettiremiyorum ve Parça Temini Sıkıntısı Var. Bu Yüzden Alternatif Sistem Kurmaya Çalışıyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Loadcell uyarımını, ınterface /çevirici kullanarak; 0-10 volta çevirebilirsen, Ac sürücü ve motor kullanabilirsiniz. Sürücüyede, direnç baglarsan, fren görevi görür. Veya, sürücünün dahili rölesınden alacağın durma/stop bilgisi ile, AC MOTOR MİLİNE BALATALI FREN BAGLAYABİLİRSİN.
 
Motorlarda enerji kesildiğinde uçlar kısa devre yapılırsa oluşan ters akım motoru frenliyor.Ben dc motorda dönmeyi bir kontaktör yardımıyla bu yolla çözmüştüm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst