Çamaşır Makinesi Motoru Isınıyor?

Salih445

Üye
Katılım
22 Haz 2016
Mesajlar
438
Puanları
16
Yaş
29
Yıkamadan hemen 5dk sonra motorun sıcaklığı fazlaydı elim 10 15 saniye dayanamıyordu. Motoru kazandan ayırıp çevirdiğimde kömürlerin sesi dışında sanki bilyalardan ses geliyo 16 senelik motor sargıları siyahlaşmış bu motorun bakımı nasıl yapılmalı? Bilyalar yağlanır mı?
20180618_152139.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba. Rulmanlarınız bozulmuş olup mutlaka değiştirilmesi gerekiyor göründüğü kadarıyla. Tüm bilyalı yataklar (rulmanlar) imalatlarında bir kez kendiliğinden içten yağlıdırlar, dıştaki rulman koruma kapakları içteki yağın dışarı çıkmasına ve içeri toz, kir, vb. yabancı materyallerin girişini önler, orijinalinde gibi kalıp bozulup yırtılmadıkları sürecedir. Rulmanların sonradan yapılan periyodik bakımlarda yağlanmaları ise gerekmez. Ancak belirli bir çalışma ömürleri (saat/ömür olarak) mevcut olup bu ömürlerinin sonunda kullanım ömürlerini tamamlarlar ve mutlaka yenileriyle değiştirilmeleri gerekir.

İç bilyeleri, iğneleri veya masuraları dağılan, iç ve dış bileziği fazla aşınan, çok fazla ses yapan bir rulman sürtünmeyi azaltmanın yanında daha fazla artırabileceğinden, yatakta monteli olup içinde (iç bilezikle) çalıştırdığı dönen rotor milinin daha zor dönmesine, ek bir frenlenmesine yol açacaktır, değiştirilmesi zaruridir. Ancak atelye bazında, çok uygun aletler veya edevatlar (Çektirme, vb.) bu işlemlerde çoğu kez gerekebileceğinden bu işin uzmanı (yetkilisi) olanlarınca veya çamaşır makinesinin servis elemanlarınca değiştirilmesi daha uygunudur. Kolay gelsin.
 
Peki bunu sanayide hangi dükkanlar yapar? Rulmanlar nerde bulunur? Isınmasının sebebi o mudur yoksa motorun ısınması normal midir?

Birde fazla olduysa kusura bakmayın da fiyat konusu nedir?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kömür geçen sene değişti yetkili serviste. Rulmanı nerde değiştirtebilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst