Çamaşır Makinesi Motorları Dışarıda Harici Olarak Nasıl Çalıştırılır.

harika32

Üye
Katılım
25 Ocak 2009
Mesajlar
137
Puanları
1
Yaş
63
Değerli arkadaşlar,
Arçelik çamaşır makinası motorları dışarıda harici olarak nasıl çalıştırılır. Elinde döküman Şema, Video veya bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.Ayrıca ben bu motoru alternatör olarak denemek istiyorum. Bu konu da da dökümanı olan varsa paylaşırsa sevinirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
prizden aldığınız faz, nötr ve toprağı direk motora vererek çalıştırabilirsiniz.. ama motorun kablo çıkışının başında soket vardır, servisçilerde bir ucu fiş diğer ucu o soket olan hazır ara kablolar var gerektiğinde harici olarak öyle deniyorlar motoru.


Onu orjinal haliyle alternatör olarak kullanamazsınız. Üzerinde bazı modifikasyonlar yapmalısınız. Bu konuda bilgi ve pratik sahibi değilseniz hiç uğraşmayın derim. Sadece sabit mıknatıslı motorlar üzerinde değişiklik yapmadan alternatör olarak kullanılabilir.. O nedenle hurdacılardan bir dc motor bulsanız daha kestirme olur..
 
Son düzenleme:
sargı ve kömür uçlarını tespit et.... kömür ve sargının birer uçlarını birbirine bagla... 220 nin birer uçlarını sargı ve kömürün boşta kalan uçlarına bagla ... işlem tamam tak fişi gitsin ...
 
4-5 e baglarsan calismasi lazim. tabi ki ben dedim diye deneme , diger arkadaslar onay verirse dene.
 
3-4 ü birleştirin 2-5 e enerji verin. dönüş yönünü değitirmekicin 3-5 birleştirin 2-4 e enerji verin max devirde döner. ünüvesal-seri motoro antatarnöt olarak kulanamasınız.
 
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim. Ancak merak ettiğim bir konu da bu motoru ayarlanabilir devirde döndürebilirmiyim. Yani sıkma ve yıkama devri yada ayarlanabilir şekilde çalıştırmak istiyorum. takometreden gelen voltajı uyartım voltajı olarak nasıl uygulayabilirim yoksa voltajla oynayarak mı deviri değiştirmem gerekir.
 
onun için yastıkları yani bobinleri devreye sokup çıkarmakk gerekir bunu inde bir kumanda sistemi kurmalısın
 
sargı ve kömür uçlarını tespit et.... kömür ve sargının birer uçlarını birbirine bagla... 220 nin birer uçlarını sargı ve kömürün boşta kalan uçlarına bagla ... işlem tamam tak fişi gitsin ...
Teşekkürler Murat usta verdiğiniz bilgi işe yaradı...
 
S.aleyküm kömürsüz motor bu harici nasıl çalıştırabilirim

Birde bu motorda kömür neden yok yada var mı
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    302.2 KB · Görüntüleme: 135
Moderatör tarafında düzenlendi:
6 kablo bağlantısı olan çamaşır makinası motoru var ben bunu yıkama modundan nasıl çalıştıraabilirim bağlantı yaptığımda çok hızlı dönüyor bunu dimmerle yavaşlatayım dedim yavaşlıyor ama yıne de hızlı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst