Çamaşır makinem kaçak akımı sigortasını attırıyor ?

Katılım
5 Ara 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
Arçelik 3650 1000 devir çamaşır makinam var. 5 yıllını doldurdu makinamın sıkıntısı normal çalışırken, kaçak akım sigortası atıyor oda bazen ya sıkmaya geçince yada motor dönmeye başlayınca atıyor sanırım ! 32 A lik merlin gerin sigortam var tesisatta normal ev aletlerinde bir sıkıntı yok ? Sorun büyük bir ihtimal çamaşır makinasında ama hangi parçasında ve nasıl çözerim ? Kaçak akım sigortasını 40 A çıkartsam ne olur ?? yardımlarınız için teşekkürler ...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sigorta degerini yükseltseniz birşey değiştirmeyecektir önemli olan sigortanın miliamperle ifade edilen koruma akımıdır sanayi tipi sigortaların daha yüksektir ama sonuçta sizi korumak için olan bir şey yükseltmenizi tavsiye etmem. sorun makinanın farklı kısımlarında olabilir örneğin rezistansın kaplaması aşınmış olabilir yada motor sargılarından tahribat sonucu gövdeye temas labilir yada çamaşır makinanızda su sızıntısı oluşup gerilim soketi ile gövdeye sızıntı akımı yapabilir, daha bir çok ihtimal sayılabilir.

bilmiyorum işe yararmı ama fişi söküp ters takın.

kaçak akım rolesinden de kaynaklanabilir
 
fişi ters çevirip denedim bir kaç yıkamada atmadı sonra arada bir attırıyor ... Herzaman attığını söyliyemem önceden sıkmaya geçince attırıyordu rezistanstan olduğunu düşündüm dün akşamda daha sıkmaya geçmeden attı 3 defa üst üste mecburen bıraktım. Sanırım motorda var sıkıntı tam su alıyor dönmeye başlıcak atıyor ???:confused:
 
Çamaşır makinasının Şebeke girişindeki parazit kondansatörünü iptal et dene derim...
 
evlerde özellikle mecbur kalınmadıkça sigorta değerini yükseltmek yada kaçak akım rölesini iptal etmek,mevcut olan sorunu tespit etmeyip ilave sorun yaratmaktan başka bir şey değildir.kaçak akım röleni çamaşır makinesinin attırdığını tesbit ettiğine göre,makinanda sorun olduğu bariz belli demektir.boşuna sigorta değerini yükselterek,kaçak akımla uğraşarak ne kendi can güvenliğini ne yakınlarının can güvenliğini riske etme.ya su kaçağı vardır,ya soketlerden birinde gevşeme vardır,yada arkadaşın dediği gibi bi yerde izolasyon delinmesi vardır.makinanın sökülüp bakılması gerekir.
 
evlerde özellikle mecbur kalınmadıkça sigorta değerini yükseltmek yada kaçak akım rölesini iptal etmek,mevcut olan sorunu tespit etmeyip ilave sorun yaratmaktan başka bir şey değildir.kaçak akım röleni çamaşır makinesinin attırdığını tesbit ettiğine göre,makinanda sorun olduğu bariz belli demektir.boşuna sigorta değerini yükselterek,kaçak akımla uğraşarak ne kendi can güvenliğini ne yakınlarının can güvenliğini riske etme.ya su kaçağı vardır,ya soketlerden birinde gevşeme vardır,yada arkadaşın dediği gibi bi yerde izolasyon delinmesi vardır.makinanın sökülüp bakılması gerekir.fişi falan çevirmeyle olacak işler değil bunlar.
 
rezinstans kabloları gevşek olabilir kontrol edin. yada sigorta eskimiş olabilir zaman içinde alişma yapıyo sşgortalar ve en ufak gerilimde bile atabiliyo.
 
benim başıma bu tür olaylar çok sık geliyor k.akım rolesi olan binalarda 1. arıza kaynağı bulunur örn. ç. makinada çıktı hemen müdahale etmem diğer beyaz eşyalarında ölçümünü yaparım örn. buzdolabı, ütü fırın vs çünki hemen hemen her eşya 3ila 5 miliamper kaçak yapar toplam kaçak nedir mesela 12m.ah diyelim asıl arızalı makina 15 ila 20 m.ah kaçak yaptığı zaman role atar daire içindeki role 40 ah 30mah dır makina 15 veya üzeri kaçak yapıyorsa tamire ihtiyacı vardır.2. seçenek kısayoldur makinanın prizinden topraklama iptal edilip sıfırlama yani nötörden tporaklama klemensine köprü atılabir hayati tehlikesi yoktur çünki biz bunu bizzat denedik nötör'ün koptuğunu varsayarak nötörü kestik kaçak yapan bir makinada ve k. akım rolesi yine görev yapıyor. dediğim gibi makinada büyük oranda kaçak varsa tamir ettirin sıfırlama ile faturaya yansır ayrıca yangın gibi tehlikeye davet çıkarır.saygılar
 
Hepinize teşekkürler açtıp bir kontrol ettim makinayı ama gözle görülür bir sorun göremedim kablolar sağlam motorun sargılarıda sağlam gözüküyor kapatıp çalıştırdıktan sonra sanırm 10 gün oldu hala atmadı kaçak akım ! :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
914,990
Kullanıcılar
449,802
Son üye
sadık Mehmet

Yeni konular

Geri
Üst