Çamaşır makinem çamaşırlarda leke yapıyor:(

gülayt

Üye
Katılım
1 Mar 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar hepinize kolay gelsin.
2005 yılında aldığım bosch marka WFO 2062 Maxx modeldeki çamaşır makinem bundan bir yıl önce özellikle penye çamaşırlarda pas-yağ benzeri,hiç bir leke çıkarcının ve ağartıcının (buna çamaşır suyu da dahil) çıkarmadığı lekeler oluşturmaya başladı.Bir süre sonra kendiliğinden geçti.
Bir kaç gün önce aynı sorun yine tekerrür etmeye başladı.Bu sefer lekelerin boyutu çok çok daha büyük hale gelmiş.Özellikle de kol kısımlarında daha çok yoğunlaşmış.
5 yaşında ki kızımın neredeyse tüm kıyafetleri çöpe atılmalık hale geldi.
Deterjan olarak omo total sıvı yumuşatıcı olarak bingo konsantre kullanıyorum
Bu gün kazan temizliği olsun diye 90 derecede kireç çözücü ile makineyi çalıştırdım.Deterjan gözünü temizledim ama sorun devam ediyor.
Neden olabileceği konusunda fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevineceğim.
 
Leke olma sebebleri cok.
Su zaif olub deterjani yumada tam aparmadigi icin yakalama konumunda aparib camasirlari deterjanla yakalayib leke sala bilir.
Belke camasir makinasinin icine metal nese dusmus ordan leke ve pas cika bilir.
Su ile pas,kir gelib giyisilere leke ata bilir.Su borularinda metal hisse olursa ola bilir.
Kontrol et kolay gelsin
 
Bildiğim kadarıyla olası İhtimaller ve çözümleri;

1-Kazan rulman keçesinden yağ kaçırması olayı. Çözüm:Servis
2-Deterjan ile yumuşatıcının aynı göze üstüste karışarak makineye konulması,kalitesiz yumuşatıcı. Çözüm: Deterjan ile yumuşatıcı ayrı olması gereken gözlere konulması.Piyasa malı açık ucuz ürün kullanılmaması.
3-Deterjan yumuşatıcı gözünde (çekmecesinde) deterjan yumuşatıcı kalıntıları ve kirlilik. Çözüm: Deterjan çekmecesi çekilip içi temizlenmeli.
4-Kazan ile tambur arasına malzeme kaçma ihtimali. Çözüm:Servis

Varsa diğer ihtimalleri bu alanda uzman olan arkadaşlar size söyleyecektir.
 
makınanızda bır belırıp bır kaybolan leke sorunu makınanızın kazan rulmanlarından kaynaklanıyor
kece dedıgımız parca curumeye basladıgında veya makıanaız sıkmada ses yapıyor ıse rulmanların asınmasından dolayı kahverengı veya tonlarında yag lekesı yaparkı buda hassas camasırlarda cıkmaz acılen makınayı bır servıscı arkadasa tamır ettırmenızı onerırım mudahelel edılmelı aksı taktırde makıanızda daha buyuk sorunlar bas gosterecek
 
Kazan rulman grubu değişecek (keçe+2ad.rulman).Makinan sessiz ,lekesiz ve sorunsuz çalışmaya devam edeceğinden hiç şüpheniz olmasın.Makinanız tamirden sonra ilk yıkamayı önemsiz çamaşırlarla 90 derecede yıkarsanız kazanın içi temizlenmiş olur.Kolaygelsin..
 
Cevaplarınız için çok teşekkürler.Peki kazan rulman grubunun değişmesi bize tahminen ne kadara mal olur?Servisle görüştüm bugün sıkıntıyı anlattım gelmeden önce fiyat konusunda da fikir sahibi olmak istiyorum da:)
 
servıs bu ısı sıze ortalama 200 le 400 tl cıvarı yapıcagını dusunuyorum eksık olmaz fazlası olur fakat normal bı tamırcı arkadas ortalama 100 tl ye halleder sanırım tabı kazan mılınde bır sorun yoksa
 
amattisörler sağlam ise 50-60 tl
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst