Çamaşır makinası motorunu haricen kullanabilirmiyiz?

sayın forum dostlarım tum sayfayı okudum ve bılgılerınızın guzellıgını gordum benimde bır kac sorum olacak benimde indesit marka eskı bır çamaşır makınam var be beyın dedikleri kumanda yerı bozuk uzun zamandır. diger yerlerı saglam ben bu beynı degıstırmeye gucum yok acıkcası . bırazda elektırık bılgım var kendımce bısıler yapmak ıstedım yapmak ıstedıgım ıse ben bu camasır makınasını otomatık degılde manuel olarak calıstırmak ıstıyorum motor hakkında fazla bılgıl olkmadıgı ıcın resım ekleyecegım yanı sole bısıler yaptım su almaya bır anahtar su bosaltmaya bır anahtar kapak kılıdıne bır anahtar su ısıtmaya bır anahtar koydum ama motorun bağlantısını anlayamadım 6 kaplo gırısı var hangısıne nasıl elektırık verecegım de normal yıkama yıkarken -tersıne donme ve sıkma yaptıracakgım bunu bulamadım dıgerlerı hazır sekılde bekliyor ve bılgılerınıze ıhrıyacım var yanı camasır makınasını manuel hale getırdım sayılır motor yıkama bolumu harıc. simdiden yardımlarınızı beklıyorum istedigim bılgı su renktekı kaploya + - elektırık ver gıbı bılgıler umarın anlatabılmısımdır sımdıden saygılar cok tesekkurler

not motor saglam hız kontrol kartı saglam

beyini ben 20 tl karşılıgında size ulaştırabilirim .sizde makinanızın orjinalligini bozmamış olursunuz.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
 
Alfa ustam merhaba.Bende aeg lv42 modelli makinadan motorunu kartını ve kondansatörünü söktüm.Bu motorun tipi nedir? pako şalter ile kkontrol etmem mümkün müdür? Bu motoru harici bir şekilde nasıl kullanabilirim. Karta giren kablolar ile motora giren kabloların rengi tutmuyor doğal olarak.Arzu edilirse resim de koyabilirim.

Arkadaşların aksine benim motorda 7 kablo var. 2 tanesi fırçalara (kömürlere) , 3 tanesi sargılara, 2 taneside kollektörün oraya yani motorun en arkasına gidiyor.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
arkadaşlar paylaşımlarınız için çok teşekkürler güzel şeyler yapıyoruz buna emınım.ancak size bir sorum var.alttaki resimdeki motoru hız kontrolünü nasıl yapabılırım? hız değişimi sürekli olarak değişecek.2 ve ya 3 devir olmayacak yani .
 
Merhaba,

Elimde AEG RV 20 modeli kart var. Bunun ile takolu çamaşır makinesi motorumu kontrol etmek istiyorum. Hangi ucu nereye bağlayacağımı söyleyebilir misiniz? Motorda 2 adet motorun içine giden, 2adet kömürlere giden, 2 adette takodan gelen uç bulunmaktadır.

Saygılarımla
 
Merhaba,

Elimde AEG RV 20 modeli kart var. Bunun ile takolu çamaşır makinesi motorumu kontrol etmek istiyorum. Hangi ucu nereye bağlayacağımı söyleyebilir misiniz? Motorda 2 adet motorun içine giden, 2adet kömürlere giden, 2 adette takodan gelen uç bulunmaktadır.

Saygılarımla
UZAYA MEKİK
 
merhaba,

elimde ariston marka Ç.motoru var. 5-6 bin sabit devirde çalıştırmak istiyorum. sizden ricam hangi kablo faz, nötr resme bakarak söyleyebilir misiniz. şimdiden teşekkürler.
20150108_183842.jpg
 
Bilgiyi armağan olarak kabul ettim. Teşekkürler
 
bu halilyle çalıştırdığında motor max devirde dönecektir.siz motora hız ayarı yapmak istiyorsanız araya bir dimmer takmanız lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: bsm

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,863
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst