ÇAMAŞIRLAR MAKİNEDEN KAYNAR ÇIKIYOR...

aysundemir

Üye
Katılım
17 Şub 2014
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba çamaşırlar makineden kaynar çıkıyor duman çıkıyor ve baya sıcak oluyo acaba makinem durulamamı yapmıyordur durulama sıcak suyla olurmu bi arızasımı var anlayamadım ama bana normal değil gibi geldi.birde yumuşatıcı gözünde yıkama bittikten sonra su kalıyor bunun nedenı nedir.yardımcı olursanız sevinirim...
 
Selamun Aleyküm
Meselenin uzmanı olmayarak acizane birkaç fikir vermiş olalım. Evvela makinenin modeli vb bilgilerin verilmesi çözüme faydalı olabilir.
Suyun sıcaklığını ayarladığı ifade edilen, program düğmesi yanında ayar düğmesi olarak kumanda edilen termostat denilen eleman arızalı olarak ısıtmayı durdurmuyor olabilir. Çamaşırlar çekmiş, ufalmış vb deforme olmuş halde çıkıyor olabilirler.
Bu termostat elemanının içerisinde bulunan ayar vidasının, yapılması gereken sıcaklık ayarına ve kalibre edildiği düğme sıcaklıklık bilgilerine uyumsuz ayar pozisyonunda olması (ayarının bozulması vb.) sıcaklık ayarına zaafa uğratabilir.
Bir kısım çamaşır makinasında makina kapağını açma olarak da kullanılan termostat düğmesi, kapak açılması için uygulanan bariz kuvvet halinde zarara uğruyor olabilir. Termostatın ayar vidası ile ayarının tekrar yapılabildiği bir çözüm olduğu gibi, 5-10 TL (marka vb değişebilir fiyatlar) civarında yenisi de alınabilir.
Başarılar dileriz.
Meselenin çok yönlü sebebi olabilir. Termostat düğmesi üzerinde oda sıcaklığı civarındaki sıcaklık değerleri civarından geçirilerek döndürüldüğünde zayıf bir atma sesi duyulur. Termostatın tüm aralıklarında baştan sona bu ses çıkmıyorsa arızalı olduğudüşünülebilir.
 
Üstadım bu sorun benim arçelik 4500 modelinde dün itibari ile meydana geldi. Hanımın dediğine göre makine içindeki tüm beyazları fokur fokur kaynatmış o bu durumdan memnun ancak ben ne yapabilirim bu arıza için?
 
isiticiyi kapatan role veya termostat kapatmiyor arizali olabilir. veya isiticiyi besleyen kontak yapismis kalmistir
devamli isitiyordur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst