Çalışan Modem Birden Elektrik Kesti

Katılım
5 Tem 2015
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba Arkadaşlar ; Rt-205 modemim daha bugün e kadar çalışıyordu sorunsuz bir şekilde fakat bugun çalışmadığını farkettim. Aynı prize bağlı switch çalışıyor. Acaba modem ömrünü mü tamamladı yoksa iç donanımında mı bir sorun meydana geldi.Gerçi burdan ne kadar faydalı bir çözüme ulaşabilirim bilmiyorum ama sizinde fikirleriniz doğrultusunda gerekirse yenisini mi almalıyım ?
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0658.JPG
    IMG_0658.JPG
    1.3 MB · Görüntüleme: 25
Dostum resimden çok net bişeyler anlaşılmıyor.

Bu noktada ben olsam ilk kontrol edeceğim nokta modemin adaptörüdür. Adaptor voltaj veriyormu?

evet ise sorun modemde hayır ise ilk sorun zaten adaptördedir.

duruma göre modeme yönlenebilirsiniz.
 
modem yanık olsa da ledler ışıldamalıdır. onlar direkt anahtara bağlı çünkü.
power ledinde hayat yoksa adaptörüne bak. gerilim belirtilen değerin altında ya da üstünde çıkıyorsa modem kendini korumaya alıyordur.
 
Merhaba.Biraz eksik detay vermişsiniz sanırım.Modem tam olarak çalışmıyor derken;
a- Modemin üzerindeki led ışıkları tam olarak yanıyor mu? Eğer hepsi yanıyorsa modem adaptörünüzün bozulma ihtimali tam devre dışında kalmış olur.
b- Modemin ilk açıldığı anda ledleri yanıp sönüyorsa ve bağlantı da hiç kurulamıyorsa;
1- Masaüstü Pc'deki enternet kartı (Eğer kullanımda tam olarak da varsa) yuvasına tam temas etmeyebilir.
2-İşletim sistemindeki istenmeyen spamlar (virüs) veya bir sistem dosyasının eksikliği,bozukluğu,hattın otomatik tamir edilmesi gereği,vb.modemden ethernet kablosu ile gelip ethernet kartının pc ile olan bu internet bağlantısının sistem olarak tam bağlanmasına engel olabilir.Sistemi yeniden başlatmak veya en son sağlam haliyle pc'yi yeniden başlatmak,sorunlu bağlantıyı yeniden sağlatıp bu sorunu giderebilir.
c- ADSL sinyali telefon kablosunun tekinden tam olarak gelmeyip,kısmen kesikli (Cızırtı yapıp aradaki bu bağlantısı kısmen koparak) gelebilir,splitter'la ayrılan telefonun ahizesini dinleyip cızırtı,fazla gürültü varsa bağlantı sağlansa bile kısa sürde kopabilir,sonra tekrar bağlanabilir.Bu kablolarla ilgili olabilecek olumsuzlukları (bağlantısızlık,okside olma,ara eklerde tam temas etmeme,vb.) giderdiğinizde hem telefon sesinde hem de bu int.bağlantısında bir sorun kalmamış olur.Ek kablolar mutlaka lehimli veya klemensle yapılmış olmalıdır.diğer bağlantılar zamanla okside olarak internet bağlantı kalitesini çok düşürebilir.
d- En son olarak modem kartının veya ethernet kartının (Pc içinde onboard yer lanı değil de direk pcı yuvasına takılı olanı varsa) chip yapısındaki smd devredeki bazı kopmalar (lehim ayrılması,entegrelerin içten bozulabilmesi,vb.) bu bağlantı sorununa (Bağlanamamaya) direk neden olur.Umarız böyle bir iç hasar modeminiz veya Ethernet kartınızın çalışmasına engel değildir.Bu durmda modem kartındali led ışıkalrı sürekli yanıp sönerek sanki bağlantıyı sağlıyorlar gibi görülebilir.Ama iç kopukluklar bu bağlantıya tam olarak (bazen de geçici izin verebilir,tel hattının kesik kesik de parazitli olarak gelmesinde olduğu gibi,ama bağlantı bağlanır bağlanmaz hemen kopar ve bu durum sizi son derecede rahatsız edebilir.) izin vermeyip sağlıklı (Sürekli olan) bir bağlantı bir türlü kurulamaz.O zaman yeni bir modemin alınması bir elzemdir,çok net olarak da.(Darbeyle,fırınlamayla bu soruna kalıcı olarak çözüm tam olarak da sağlanamazsa)

Sonuç olarak bu bağlantı sorununun temelinde yukarıda aklıma gelenlerdeki gibi pek çok neden yatabilir.Bu noktaları çok detaylı inceleyip araştırmanız lazımdır.Kolay gelsin.
 
yazılanları okumadım ama kesin düğmesi bozulmuştur bunu anlamanın yolu düğmeyi kısa devre yapmaktır bu işlerden anlarmısınız bilmiyorum modemin kapağını açıp düğmedeki kablo lehimli yerlere soyulmuş telefon kablosu bağla en basit
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst