Çakmak soketinden başka bir akü şarjı

piynst

Üye
Katılım
26 Nis 2012
Mesajlar
10
Puanları
1
2019 model transporter aracım var. Aracımı sökülür takılır şekilde camper yapmak istiyorum. Araç içerisine ilave olacak şeyler sökülür takılır olacak, yani araçta hiç bir kesme, delme vs tadilatı yapmayacağım. Yaz kampları için olmazsa olmaz 12 v kompresörlü buzdolabı. Seyir halinde aracın aküsüyle çalıştırmayı düşünüyorum. Kısa süreli kamplar esnasında ise aracın içerisini harici bir 100 amper akü koymayı hayal ediyorum. Sorum şu: araç seyir halindeyken çakmak soketinden hem dolabı çalıştırıp hem de yedek akümü şarj edebilir miyim? Bu ekstra yükün şarj dinamosuna veya aracın diğer elektronik sistemlerine bir zararı olur mu? Eğer şarj mümkünse, çakmaklıkla yedek akü arasında neler olmalı? Şimdiden teşekkürler.
 
Aracın alternatörü daha büyük bir akü için yetersiz kalacaktır, ya da sürekli yüksek devirde sürmeniz gerekecek. Onun yerine aracın üzerine uygun bir güneş paneli (esnek olanları da var) yerleştirip bagajdaki aküyü hem araçta hem kamp yerinde gündüzleri sürekli şarj edebilirsiniz.
 
Sıfır akü şarjından bahsedilmiyor. Akü kapasitesinin onda birinden fazla akımla şarj edilemeyeceğine göre, 60Ah bir akü için 13,6 volt 6A akım çakmak üzerinden aküye şarj edilebilir. Bazı şarj cihazlarında kutup başı maşalarının yanında kolaylık olması açısından çakmak soketi üzerinden de çakmaklık şarj fişi bulunur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst