Çakmak Piezosu

masallar...
 
Dostum sana elektrik mi lazım? Ne yapmak istediğini anlamadım ancak hiç öyle düzenekler kurmana gerek yok bak adamlar çözmüş senin o çakmak piezosuyla ne yapıyor. :)


İşte bizim milltetimiz böyle videolara layık.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/termodinamik-yasalarını-ispatlayalım-yoksa-allah-muhafaza-birileri-devridaim-makinesi-yapar.115162/

Sen burda durma anlat böyle bir video izlesin her şeyi unutsun.


Neyse bu konuların sonu yok ne diyor Orhan Gencebay sen kıvılcım ol ben de bir ateş yanalım dünyamıza olalım güneş. :)

Bu video sahte iki tane kivilcimla lambami yanar yutub bu vidyosu izlenene para veriyor diye bi sey duydum belli bi izlenme sayisina ulasinca o sayiya ulasip izlenme basina para kazanmak icin yapilmis sahte bi vidyo oldugunu dusunuyorum
 
Orhan abimiz bile alet edilmiş bu bedava enerji palavralarına :D
 
Cakmak piezosu cok kirilgan. Surekli calismaya dayanmaz.. Cikisina kondansator ve kopru diyot atarak kullanabilirsin. Ben yaprak piezo hoparlorlere deneme yapmistim. surekli titresimli bir ortamda calisabilen birkac led diyodu surekli yakabilen bir duzenek yapmistim. Surekli degisken yada sabit titresen alanin varsa ve guclu birsey yapmak istiyorsan www.rotec.com.tr adresinden guclu piezo lar bulabilirsin.
 
Piezo elektrik sanayide kullanım için son bir kaç yılda çok fazla gelişti. Piezo elektrik bugün enerji verimliliği konularında ve yeni nesil motor üretiminde kullanılmaktadır.

Bu yeni nesil motorların çoğu yerde elektro manyetik motorların yerine kullanılacağını düşünüyorum. Çok düşük enerji gereksinimleri olduğu için çok fazla verimliler.

PiezoWave PiezoMotor - http://www.piezomotor.com


PCB üzerinde çalışan dairesel bir motor. Sitesinden satın alabilirsiniz.

https://pcbmotor.com/shop/



Bu uçağın pervanesi ve kanatları piezo materyal ile hazırlanarak çok düşük bir enerji ile aylarca uçabilmesi sağlanmış. Askeri alanda kullanılmaktadır. Hava akımıyla oluşan osilasyon yeniden elektriğe çevrilerek enerji verimliliği maksimuma çıkarılmış.


Piezo elektrik ile enerji hasatı yapmak ve enerji verimliliğindeki yeni nesil çalışmaların detayları için 166 sayfalık pdf dökümanını okumanı tavsiye ederim.

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjY-Lep4r_WAhWEzxQKHZ5jBYYQFggxMAI&url=https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=sY7m19PfcL6F1NUw-cr80BGPVebhIJyT_2g5Q1Xk0rjlBAXAmvuyFmwrtdQlxSVR&usg=AFQjCNFlIecMGvVCIoRIU_0GU2LHtgzojA

Son olarak şimdiden bu enerji verimliliği 1 'in üzerinde bu 166 sayfalık dökumanı okuduktan sonra gerekli hesaplamaları yapıp bunu anlayabilirsin. :)

Orhan abimiz bile alet edilmiş bu bedava enerji palavralarına :D

Timur abi orhan abi için özür dilerim buraya yakıştıramadıysan. Peki bu şarkı nasıl?



Timur abi free enerjinin palavra olduğuna eminsen bu konudaki bir yazımda sorduğum sorulara cevap verebilir misin?

https://www.kontrolkalemi.com/forum...aza-birileri-devridaim-makinesi-yapar.115162/
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst