ÇİMENTO SİLOSUNDA KALAN ÇİMENTO MİKTARI

demirsamet

Üye
Katılım
18 Ağu 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar

20 tonluk bir çimento haznesinin içindeki çimentoyu sürekli kaç ton kaldığına dair kontrol etmek istiyorum.loadcell harici nasıl bir yöntem kullanabilirim.teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Silo tamamiyle boş iken içine aldığın malzemeyi mesela 10 ton aldın 3 ton kullandın içerde kalan 7 ton. Diyelimki 5 ton daha aldın oldu sana 12 ton 4 ton kullandın kaldı 8 ton loadcell harici en kolay yöntem bu:)
 
Kaç ton alıp :kaç ton kullandığımı nasıl denetlerim.Söylediklerinden anlayamadım veysel28 arkadaş
 
Çimentoyu tartmadan mı satın alıyorsun.
 
Merhaba arkadaşlar

20 tonluk bir çimento haznesinin içindeki çimentoyu sürekli kaç ton kaldığına dair kontrol etmek istiyorum.loadcell harici nasıl bir yöntem kullanabilirim.teşekkürler.
http://akademik.maltepe.edu.tr/~engin_oguzay/SENSÖR/Seviye Ölçümü.pdf Şu not da hangi sensörlerin bu iş için kullanılabileceği belirtilmiş ama bunların çoğu analog çıkışlı sensörler ; ya transmitter ya da PLC kullanılmalı ; yani bu iş birazcık ya da çokca mı desek profesyonellik istiyor........
 
4-20 mA analog çıkışlı ultrasonic veya radyometrik seviye sensörleriyle sorunu çözebilirsiniz.ENDRESS-HAUSER den konuyla ilgili destek alabilirsiniz.
 
http://akademik.maltepe.edu.tr/~engin_oguzay/SENS%C3%96R/Seviye%20%C3%96l%C3%A7%C3%BCm%C3%BC.pdf Şu not da hangi sensörlerin bu iş için kullanılabileceği belirtilmiş ama bunların çoğu analog çıkışlı sensörler ; ya transmitter ya da PLC kullanılmalı ; yani bu iş birazcık ya da çokca mı desek profesyonellik istiyor........

ben zaten otomasyon işi yapıyorum yani profesyonellik var . amacım farklı bakışlardan yararlanmaktı ama yanılmışım.sizler bilgisayar başında birilerinimi küçümsüyorsunuz acaba.(veysel arkadaş SAİD-İ NURSİ okuyorsan öğretiyi almayıda bilmelisin)
 
:) hiçbişey yapamazsan arabalara takılan ultrasonik park sensorlerınden tak silonun kaç metre boşaldığını gor ona gore hacim /kiloğram cetvelı çıkar tam olmasada 3 aşaği 5 yukarı sana bılgı verecektır :)) kolay gelsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,478
Kullanıcılar
449,892
Son üye
bekmezci

Yeni konular

Geri
Üst