ÇİFT devirli motorlarda faz korumanın sağlanması.

Sn.ReiS_ :) bunun bir yazım hatası olduğunu hatırlatmanız güzel ama, sanırım ben hariç bunun farkına herkez varmıştır.

Konuyu bu kadar detaylandırmanın bence gereği yok, söylemek istediğim sanırım anlaşılmıştır zaten

Ayrıca
FKR 3 faz' ı görmedikçe, enversör kontak konumlarını değiştirmiyor ! Şemada kontak konumlarına dikkat ederseniz, faz koruma rölesi, 3 faz yok iken, ana kontağı (2 no ), çıkış kontağı 1 nolu ikaz kontağına bağlıdır, 2 nolu ana kontağın 3 nolu çıkış kontağını enerjilendirmesi için mutlaka FKR' nin 3 faz' ı görmesi gerekiyor.

Hayır yanıldığımı sanmıyorum sadece söylemek istediğimi anlatamadım sanırım ???

Saygılar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar asıl sorunu anlatamadım galiba burda şekildede gözüktüğü gibi kontakucu faz koruma üzerinden geçirilmesi falan değil benim asıl çözemediğim nokta faz koruma rolsine bir referans alınıyor ( 3 faz ) bu referansları kontaktör çıkışından almak yani motora direk giden ıuçlardan ve her iki devirdede referans alındığında motorun iki taraflı uçlarını birbirine şöntlemiş oluypruz bilmem anlatabildimmi.!!!
 
sn: abuzettin20

konuyu defalarca okudum ama ne demek istediğinizi anyamadım sn : reis haklı faz koruma rölesi kontaktör ve termikten sonra alınmaz.
 
Abuzettin kardeşim konuyu detaylandırdığım filan yok, herkes bildiği gibi inansın gibi der üstelemem, polemik yaratma sevdalısı değilim, ancak yanıldığım bir husus varsaolması gerekeni çizim üzerinde açıklarsanız sevinirim.

Siz söylemek isteyipte anlatamadığınızı belirtmişsiniz, benim bu durumda size hak vermemde sizi anlamamda çok güç, bu güne kadar hiç bir faz koruma rölesinin referans fazlarının kontaktör ve termik çıkışından alındığını görmedim, ama siz alınsa olur diyorsunuz, ve " söylemek istediğim sanırım anlaşılmıştır zaten " diyorsunuz ama bir ben anlayamadım, anlayan arkadaşlar varsa onlar izah ederse sevirim.
 
tamam tamam arkadaşlar boş verin anlamıyacagınızı anlamıştım zaten ben olasılıklardan deil olması geretigi olmasından bahsediyorum sadece elimde bu faz korumalardan var ama yinede motora giden son noktadan almak istiyorum referansı olmasını istediğim buydu olmuyorsa olsun neyse kendinize iyi bakın. :D
 
Arkadaşlar pc açıktı ama burada göründüğüm halde yoktum o sebebten geç cevap veriyorum.

Tabiki kimsenin amacı ortamı germek değil, ne güzel tartışıyoruz

Benim söylediklerimi şimdi bir kenara bırakalım Peki söylermisiniz sn.ReiS_

bu güne kadar hiç bir faz koruma rölesinin referans fazlarının kontaktör ve termik çıkışından alındığını görmedim,

bunu engelleyen, kısıtlayan, hatalı yapan nedir? Çünki ben alınmasında hiç bir mahsur göremiyorum.

Saygılar
 
Abuzettİn 20 kardeŞİm Şİmdİk Çİzİmİ eklİyorum bİr sanİye canim
 
abuzettin20 ' Alıntı:
bunu engelleyen, kısıtlayan, hatalı yapan nedir? Çünki ben alınmasında hiç bir mahsur göremiyorum.


Abuzettin kardeşim,

Engel şudur ;

* Faz koruma rölesine, referans faz' ları bağlı değilken ;

* Enversör " 2 " no kontağının konumu, " 1 " no çıkış kontağı üzerindedir.

* Kumanda devresinin enerjilenmesi için, enversör " 2 " no kontağı, " 3 " no çıkış kontağı üzerine gelmelidir. ( yoksa kumanda devresinin enerjilenmesine izin vermez. )

* Siz Faz koruma rölesinin referans faz' larını, kontaktör ve termikten sonra alırsanız, ve budurumda kontaktör enerjisizken, kontaktör çıkışından 3 faz' ı, faz koruma rölesine nasıl algılatacaksınız ?

* Bahsettiğim konu daha öncedende merak konum olmuştu, ve denenmiştir, kontaktör ve termiğin olası arızalarından dolayı faz' lardan birini keserse, bunu FKR' nin koruma kapsamına almak istemiştim ama olmamıştı. Sebep yukarıda saydığım nedenden dolayıdır.


* Kısaca, faz koruma rölesinin referans faz' ları kontaktör ve termik çıkışından değil, kontaktör girişinden alınır.
 
Arkadaşlar;
burada guzel güzel tartışıyoruzda, soruyu soran arkadaşa hiç sormadık, veya oda atladı bence. Bu çift devırlı motorların her bir devresıne nasıl yol verecek, 1-0-2 seçicii anahtarlamı, strat butonu ılemı, veya herhangi bir prosezdenmı kontol edılecek. Bunu öğrendıkden sonra, yardımcı olsak olmazmı.
 
Yani diğer türlü bir sorun yok yani. Şimdi yukarda yazdığım 8 nolu yazı zaten bu sorunun çözümüdür. Sadece yazım hatası nedeni ile 2-3 yerine 3-4 yazılmış. Burayı okumanızı tavsiye ederim.

Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst