İnsan düşüncelerini doğrudan PC'ye aktarmak mümkün mü?

by_power

Üye
Katılım
7 Eki 2009
Mesajlar
248
Puanları
1
İnsan düşüncelerini doğrudan PC'ye aktarmak mümkün mü?

Eğer siz de "düşündüğüm kadar hızlı yazamıyorum" diye şikayet edenlerdenseniz, size çok iyi bir haberimiz var. Avrupalı Bilim adamları, EEG temelli bir cihaz sayesinde beyin dalgalarını inceleyerek kelime ve cümlelere dönüştürebilmenin yolunu buldular. Üstelik Mind Speller adı verilen bu cihaz, ayırt ettiği kelime ve cümleleri kablosuz bağlantı ile bilgisayara da aktarabiliyor.

Üzerinde elektrotlar bulunan bir başlık olarak geliştirilen cihazın en büyük özelliği, düşük enerji tüketimine sahip olması. Aynı zamanda hafif olan cihaz, bu sayede kullanıcılar tarafından rahatlıkla yanlarında taşınabiliyor. Cihazın özellikle konuşma zorluğu çeken engelliler için iletişimi kolaylaştıracak büyük bir icat olduğu ifade ediliyor.

---chip---
 
çok güzel bir sistem bu sistem ileride geliştirilebilir belki de düşünsenize bundan 10 sene sonra kablosuz olarak düşüncelerinizi okuyan bir sistem çıkıyor akıllı ev otomasyonuna vs. bir yerlere uyarlanıyor evde otururken ışığın yanmasını istiyorsan sadece aklından geçirmen yeterli veya uykun geldi televizyon açık kıpırdamana gerek yok sabah kalktın yataktayken ocağın altını açtın vs vs ...

ama sakıncaları da olabilir bu şekildeki bir sistemin o başka:D
 
düşünce okuyan sistem her alanda kullanılabilir,Emniyet müdürlügüde kullanabilir heralde en çok onların işşine yarar,
saygılar,
 
bence bu cihaz kesin sağlığa zararlıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,029
Kullanıcılar
449,808
Son üye
Baharnev

Yeni konular

Geri
Üst