İşlemci RAM Uyumu (Yardım)

piskooo

Üye
Katılım
18 Ağu 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama fazla bilgim yok işlemci ile ram arasındaki uyum yani frekans ve boyutları nasıl ya da ne oranda olmalıdır.
 
Seçtiğin anakartın özelliklerine bakarak malzemeleri alabilirsin.
 
RAM çalışma frekansı anakartın RAM için sahip olduğu FSB üst değeri ile işlemcinin sahip olmuş olduğu FSB üst değerinden direkt olarak etkilenir.Eğer her ikisi de RAM frekansından yüksek veya eşit değerdeyse,RAM frekansı bundan etkilenmez,RAM üzerinde yazan,yani etiketteki frekans değerinde çalışır.Örneğin;

a-Anakarttaki RAM portunun çalışma frekansı < RAM çalışma frekansından küçük ise à Anakartın RAM portunun frekansında çalışır.

b-Anakarttaki RAM portunun çalışma frekansı > RAM çalışma frekansından büyük ise à Sadece RAM frekansında çalışır.

c-Anakarttaki RAM portunun çalışma frekansı =RAM çalışma frekansına eşit ise à Anakartın RAM frekansında tam olarak çalışır.

SIFIRDAN BİLGİSAYAR TOPLAMADA ANAKARTIN SEÇİLMESİ İŞLEMİ

Sıfırdan bir masaüstü pc toplamak, aslında tüm pc sistemimizin omurgasını oluşturacak bir anakartın,oluşturulacak sistem bileşenleri için en başta,hepsini taşıyacak,ileride sistemi güncellemek istediğimizde de,en az 4-5 sene içerisinde,kabul edeceği pc bileşenleri için güncel olarak kalabilecek bir anakartın en doğru seçimi bizim için özel bir önem taşımaktadır.

Anakartın çeşitli özellikleri (PCI,PCI-Ekspres portlarının sayısı,AGP ekran kartı kullanacaksak AGP portu,Usb 2.0,Usb 3.0 yuvalarının uygun sayıda yer alıp,ileriye dönük esnekliği ve işlevselliği,harici hdd bağlantılarında her iki teknoljiyi de rahatça kullanabilme imkanı,SATA harddisk’imizin SATA 2 veya SATA 3 olarak seçilmesi şartında anakartın da bunu port olarak içermesi,overclock yapılacaksa,biostan ve anakart üzerinden direk serbest ve kolayca yapılabilen ayar düğmelerinin olabilmesi,energy saver konusu ön planda tutuluyorsa eğer,gerek yazılım,gerekse de donanım olarak bunu tam destekleyen yapısının olması,uyku modunda kaldığında önemli enerji tasarrufu sağlayacak yapının psu ile birlikte sahip bulunması,vb.kişisel tercihler) yeterli ve ileride terfi edilecek sistem gereksinmelerini tam karşılayacak sayıda ve teknolojide olabilmesi,oluşturulacak sistemimiz için ekonomik ve makul bir fiyatının,popüler bir ürün markasının,müşteri destek hizmetleri,kullanım kılavuzu,garanti süresi,kurulum cd’si,internetteki web sitesinden uygun müşteri destek hattının bulunması,internetten bios ve diğer anakart bileşenlerinin,ileriye dönük sistem ihtiyaçlarında,kapasite arttıımı için(Örneğin ram desteğinin arttırılması gibi) güncellenebilme olanağının bulunabilmesi) anakart satın alınmadan önce çok iyi düşünülmesi gereken bir konudur.

Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
işlemciyle alakalı değil anakartının işlemci frekans hızıyla ilgilidir.
 
Belirlediğin bir fiyat varsa yardımcı olurum PC toplamana .
 
Anakarta Uyumlu İşlemci Zaten Mecbur Alacaksında REM De Anakart neyi Destekliyorsa Ona Göre Alacaksın . Örnek 2 slot var 8 gb destekliyor. 4 GB X 2 takacaksın MHZ Olarakda 2 side Eşit Olacak 1333 MHZ Diyorsa Öyle Takacaksın Biri 1333 MHZ Diğeri farklı olursa uyumsuzluk kesinlikle olur hatta çalışmayabilir bile.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst