Ücreti karşılığında elektronik devre yaptırmak istiyorum.

cetinyasar

Üye
Katılım
11 Mar 2012
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
52
Merhaba,
Ücreti karşılığında bir elektronik devre yaptırmak istiyorum bu konularla ilgilenen varsa lütfen mesaj yazsın.

Yaptırmak istediğim devre, Fotoğraf çekiminde kullanılacak.
1. Suyun damla damla belli aralıklarla damlamasını sağlayan bir düzenek. süreleri ben belirlemeliyim.
2. Bu su damlasının düştüğü anı yakalamak için bir algılayıcı. bu algılayıcı fotoğraf makinasını tetikleyecek. Yine tetikleme süresinin ben belirleyebilmeliyim.

Bu tür hazır aletler yurt dışında satılıyor ancak hiç ihtiyacım olmayan bir çok özellik var ve gereksiz yere bunlarada ücret ödemek istemiyorum.
 
bu devreyı yapabılırım bana zamanlama aralığını vermenız lazım buna benzer bır devre yapmıştım msaniye olarak örnek 1 msaniye 100 msanıye bu zaman aralığını cmetre olarak çevırıp bır cismın msanıyede nekadar yuksekten bırakılırsa ne kadar mesafe katettığını ölçmuştum
 
bu devreyı yapabılırım bana zamanlama aralığını vermenız lazım buna benzer bır devre yapmıştım msaniye olarak örnek 1 msaniye 100 msanıye bu zaman aralığını cmetre olarak çevırıp bır cismın msanıyede nekadar yuksekten bırakılırsa ne kadar mesafe katettığını ölçmuştum

Burada gerekli iki devre var. sanırım sizin bahs ettiğiniz 2. devre, su damlası düştüğünde tetiklemeyi yapacak olan devre.
Birinci devre ile ilgili bir şeyler yapabilirmisiniz? Birde tahmini fiyat bilgileri verebilirmisiniz.
 
birinci devre mekanık elektronikle ılgısı olmadığı için yazmadım suyun damlama zamanını mini bır vana ıle yapacaksınız örnek saniyede bir damla gıbı ikincisi foto transistor veya buna benzer elemanla suyun damla durumunda havada ıken yakalayıp fotoğraf makınanıza uyarı vermek olmalı
 
1. devre için aşağıdaki gibi bir düzenek görmüştüm bu nedenle elektronik olduğunu düşündüm.
2. devredede foto transistör bir damlanın geçişini algılayabilirmi ?
 
Fazla uğraşmaya gerek yok nette "drop photography" damla fotoğrafları aramaları yaparsanız.Tüm düzenekleri görürsünüz.The Comprehensive Water Drop Photography Guide | DIYPhotography.net
Sanırım dslr makinanız var.Kablolu veya kablosuz kumanda maksimum 25tl ye alarak.makinanın fokus ve deklanşör işlevleri kontrol edilebiliyor.Hatta fotokritikte türkçe bilgi ve kaynakları çekilen fotoğrafları görebilirsiniz.
Plastik su şisesini tripod üzerine bağlamış.kablolu tetikleyiciden de tetikleyerek harika fotoğraflar yakalayanlar var.
İlk olarak makinanızın diyaframını ayarlayacaksınız.Shutter hızını da diyaframa oranla ayarlayarak veya deneme yanılma ile ayarlayıp kablolu kablosuz tetikleyici ile tetikleyerek harika fotoğraflar üretebilirsiniz.
Yabancı sitelerde flickr,deviantart vb yerlerde yada forumlarda damla düzenekleri hakkında gayet güzel ekonomik el işi çözümler mevcut.Ancak daha güzel sonuçlar almak istiyorsanız harici flaş kullanmak gerekmektedir.
 
Teşekkürler emrah_elektronik,

Manuel olarak çekilmiş bir çok damla fotoğrafım var, bu düzenekleri kullanıyorum. Tripod, kablosuz tetikleyici, 2 adet harici flaşım ve kablosuz flaş tetikleyicilerim var. Ancak insan sürekli daha iyisini yapmak isteyince biraz daha araştırınca farklı şeyler elde etmek için bu gibi düzeneklere ihtiyaç olduğunu görüyorum. Bu nedenle bu devreleri yapabilecek birini arıyorum. Verdiğiniz linkin sonunda The Time Machine and Drip Kit linki mevcut burada bu işler için özel üretilmiş düzenekler var ancak fiyatları çok uçuk.

Tekrar teşekkürler.
 
Ekipmanlarınız tamam.Size tek lazım olan otomatik su damlatıcı bir cihaz.Elektronik yada Mekanik.Bende bir ara bakıyordum.Medikalcilerin kullandığı serum su damlatıcı sistemler motorlar var.55TL gibi bir fiyatı vardı gittigidiyor üzerinde ancak satıcıdan mesajları yanıtlamıyordu sonra da ilgilenmedim.Medikal elektronikle ilgilenen satıcı vb. kişilere danışırsanız yardımcı olacaklardır.Agaclar.net üzerinde damla sulama konularına bakın.Bunun gibi gibi küçük sistem vb.bulursanız onu kullanarak otomatik aynı periyotta düzgün ayarlanabilir damlamaları sağlarsınız veya üzerinde değişiklik vb. şeyler yapılarak uygun hale getirilebilir ama uğraştırır.
Ancak olan ekipmanlar mekanik olarak suyu damlatan bir sistemde daha az uğraşırır kalite olarak da
azda olsa iyi olur ama hissedilir derecede değil.Güzel fotoğraflar üretmeniz size ve denemelerdeki tecrübelerinize bağlı.Nikon D90 gibi 4.5kare/sn makinanız,flaşlarınız,kablosuz tetikleyiciniz var.Hafıza kartınız yazma hızı da yüksekse basit bir damlatıcı yeterlidir.
Kolay Gelsin...
 
Son düzenleme:
fer cecir lam o devreyi yaptık çok hoş bir tasarım ne amaç için kullancaksınız bilgisayar ile ilgili otomasyomnda yazabiliriz

ayrıca şu videoları izlemenizi tafsiye ederim belki işinize yarar
xxl1453's Channel - YouTube
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst