Çimento fabrikası

mhmtfthnl

Üye
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar çimento fabrikasında çalışan arkadaşlar var mı.Bazı sorularım olacaktı.Slm
 
Ben çalışmıyorum ama çalışan arkadaşlarım var buyur sor kardeş
 
bir fabrikada elektrik Bakım sorumlusu olarak çalışmaya başlayacağım.çimento fabrikalarında ne gibi zorluklar vardır.ve çalışma ortamları sağlığa zararlımıdır.
 
ben bier çimento fabrikasında çalışmıyorum ama benim işimle biraz ilgili,mikronize madencilik,tahminime göre siz malı dışardan alıp ya öğüteceksiniz veya öğütülmüş mal alacaksınız,eger siz öğütüyorsanız değirmenler olucak bunların da üzerinde 0,75 kw tan 30 ila 75 hatta daha fazla kw ta motorları olucak,ayrıca siklonlar,bantlar,sarsaklar ve paketleme makinaları olucak arkadaşım ben hiç çimento fabrikası görmedim ama böyle tahmin ediyorum başlarsan hayırlı olsun,ayrıca sürekli kül ve tozun içinde olucagını unutma!tahminlerim dogru lugunu teyit için yazarsan sevinirim
 
dostum nerede hangi çimento fabrikasında işe başlıyacaksın
 
firma ismi veremem.ama türkiyede ilk üçte.
 
Kıymetli arkadaşım ;
Esasında meslekteki konumun açısından bir miktar bilgi vermen gerekir.
Diğer mesajlarda maaş için konu açan kardeşimiz ip uçları vermiş.

Şimdi soruna cevaben ;Hangi alan da olusa olsun bir yön seçerken bulunduğun pozisyonda ilerleme kariyer imkanları nedir , ücret durumu nedir , ileride ne olur , ileride ki hedeflerin özel sektörmü kamu mu , gibi etkenleri bir araya getirip ona göre bir cevap aramak ta fayda var .
Ne iş olsa yaparım abi bakış açısı ile yaklaşırsak , işin bir ucundan başlayıp tecrübe birikimi yapmak faydalı olur. Kolay gelsin.
 
ben 1984 yılında 2 yıl çalışmıştım sanıyorum şu anda çok daha modernize olmuştur
hem toz açısından hemde Scada ile kontrol
220volt motor da var 6600 volt motorda var motorun yağlı salterini çeviren ayıca bir motor tam 17 kademede yol alıyor çok yüksek teknolojivar hayırlı olsun
 
Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler.5 aydır çalışıyorum.Gerçekten burası deniz derya.Çok güzel teknoloji var.

Ben daha önce 3 sene termik santralinde çalışmıştım.Tabi hiçbiryer santraller gibi olmaz ama çimento fabrikaları da gerçekten güzel yerler.
 
ben de çalıştım ve çalıştığımız zamanlarda işletme otomasyon sisteme geçmişti.cimento fabrikalarında bu sistem çok kullanışlı idi.bu sistemde bilgisayar odasında tüm işletmenin elekrik devresini,arıza olursa nerede olduğunu,motorların sıcaklık ve devirlerini ve daha bir sürü özellik.
sonucta büyük gücte ac motorlar,sürücülü motorlar lada uğraşıyorsunuz.yalnız dc motor pek bulunmuyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst