Tek Fazlı AC Motor Yol Verme

badabat

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
106
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar elimde bir tane dikiş makinası motoru var. motora yol vermek için bağlantı şemasını nasıl yapmam gerekiyor. motorun içine 3 adet kablo gidiyor bu kablolar dan başka birde kondansatör var. bağlantı şeklinde yardımcı olabilirmisiniz? benim kafamda hatırladığım birkaç şey var ama emin olmadan bağlamak istemiyorum. Hatırladığım kadarıyla avometre ile bunu yapabiliyorduk ohm ölçümü yaparak.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
elinize bir multimetre alın omaj kademesinde ölçüm yapın ölçümlerinizde üç adet direnç ölçeceksiniz en düşük direnç gösteren ana sargı uçları. daha sonraki düşük direnç yardımçı sargı uçlarıdır. ana sargıda ve yardımcı sargıda ortak olan uç beslemelerinizden birisidir. yardımcı sargı ve ana sargı uçları arasına kondansatörü bağlayın ve ana sargının diğer ucuna beslemenizin diğer ucunu verin. kolay gelsin.
 
dikiş makinasını motoru kollektörlü olmalı.3.uç şase ucu olabilirmi.ölçü aleti ile demir aksam ölçersen 3.ucu sıfır direnç göstermesi lazım.eğer şase ile direnç yok ise o zaman daha iyi bilgi verebiliriz
 
arkadaşlar uzun zamandır yazamadım. motorun içine 6 tane kablo gidiyo. 3 kablo birbirine bağlı, birtanesi kondansatörden motorun içine gidiyor. 4 tane kablo var elimde yani şebekeye bağlamak için. bir tane kondansatörün ucu. bir pembe kablo bir tane beyaz kablo. bir tanesi 3 kablonun birleşimi. nasıl ölçüm veya bağlama yapmam gerekiyor. motorun üzerinde yüksek hızlı kavramalı jet motor yazıyo etiketinde
 
motor trifaze olmasın t3 faz olmayan bir yerde mono fazmi çalıştırdılar yoksa
 
Merhaba arkadaşlar elimde bir tane dikiş makinası motoru var. motora yol vermek için bağlantı şemasını nasıl yapmam gerekiyor. motorun içine 3 adet kablo gidiyor bu kablolar dan başka birde kondansatör var. bağlantı şeklinde yardımcı olabilirmisiniz? benim kafamda hatırladığım birkaç şey var ama emin olmadan bağlamak istemiyorum. Hatırladığım kadarıyla avometre ile bunu yapabiliyorduk ohm ölçümü yaparak.

yeğenim nasıl olduysa bu konu tekrar gündeme geldi.bazı arkadaşların dediği gibi senin bahsettiğn motorda yardımcı sargı olmaz.onlara tekrar araştırmasını öneririm.kaç kablo girerse girsin.kondansatör devreye parelel başlıdır.3.uç ise topraklama yada şase ucudur.son sözüm budur.
not:bu tür motorlar fırça ve kollektörlüdür.yüksek hız ve moment sağlamak içindir.adıda üniversal motor diye adlandırılır
saygılar.
 
sanayi tipi dikiş makinası mototları genelde iki ceşitir 1 kolöktörlü reostalı ünüversal motorlar butip motorlar devir ayarlı olur motorun üzerindeki kutu şeklindeki reyostadan cıkan kol vasıtasıyla minimum devirden maxmum devire kadar istenildiği kadar ayarlanır cok yüksek devirlere cıkabilir 20 000 d/devire kadar cıkar firenleme balatalıdır .2 kanpanalı kavramalı asikrom motorlu olanlar 2800 d/dak sabit devirlidir. bunlar danda 6 tane uc cıkar u1 ,u2 ,u3 ,u4 ana sargı ucları z1 ,z2 yardımcı uclarıdır 12,5 uf kondöstör vardır etekete 110/220 v yazar dıştan sargılara baktığınızda altkat sarım kalın sargılı üskat sargı ince sargılıdır. birde tırıfaze sarımlı asikrrom motorlar vardır kondöstörle manıfazeye cevrilir bundanda 6 tane uc cıkar etekete 220/380 v yazar sargılara baktığınızda tel kalınlıkları aynıdır kondostör 30 uf,50 uf arası deyişir. sizin motor bunlardan han gisi acaba eteketdeyerlerini yoksa şeklini yazarmısınız.
 
6 kablo cıkıyo ve etikette 110/220 yazıyor
 
birleşen üc kablonun ucuna birşey bağlanmıcak motordan cıkan iki tekli kablolara 220 v girilicek boşta olan kondostör ucuda bu ucların birine bağlanacak. daha önce 10 sayfada altan yukarı 5. sırada bir arkadaş dikiş motoro diye konu acmıştı motorun resmini göndermişti sizin motorda resimdeki gibimi.
 
Öncelikle selamun aleyküm elimde rubenis marka vantilatör motoru var sadece motor herhangi bi kumanda sistemi falan yok bu motorda 3 adet kablo çıkıyo siyah ,kırmızı ve kahverengi bunun bağlantısını nasıl yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,316
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst