Kontrol Kalemi

ICGS ile Türkiye ve İtalya Enerjisini Birleştiriyor

ICGS ile Türkiye ve İtalya Enerjisini Birleştiriyor

    Türkiye’nin en büyük enerji fuarı olma özelliğini taşıyan 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG İstanbul 2017) 19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. HHB Expo tarafından düzenlenen fuara 5 binden fazla katılımcı iştirak edecek; aralarında İngiltere, İtalya, Çin, İsveç, Avusturya, Polonya ve Umman’ın da yer aldığı ülkelerin pavilyonları boy gösterecek.

    Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Birliği ve Türkiye arasında başlatılan üyelik müzakerelerini geçici olarak dondurma kararı alması gündemdeki sıcaklığını korurken,
    ICSG İstanbul 2017 İtalya’nın ülke partnerliğinde düzenlenecek olması ise büyük yankı uyandırdı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın himayelerinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek olan ICSG İstanbul 2017’de akıllı şebeke ve akıllı şehir konuları masaya yatırılacak.

    İklim değişikliği, ülke ve sınır tanımaksızın tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Küresel bir sorun haline gelen iklim değişikliği ülkeleri yeni enerji kaynakları  aramaya; üretilen enerjiyi de en doğru şekilde kullanmaya yöneltti. Bu küresel sorunun her geçen gün daha fazla hissediliyor olması ülkeleri işbirliğine sevk ederken;”akıllı enerji”, “akıllı şehir” ve “akıllı şebeke” kavramlarını ön plana çıkartıyor.

    ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTACAK

    Türkiye 80 milyon nüfusu, 35 milyon su, 35 milyon elektrik ve 10 milyon doğal gaz abonesiyle enerji potansiyeli yüksek ülkeler kategorisinde ilk sıralarda yer alıyor.  Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de teknolojiden faydalanarak Akıllı Şebeke uygulamasına geçiş aşamasında. Bu kritik dönemde enerjiyi kullanan, üreten ve dağıtan taraflar; enerjinin verimli, kayıpsız ve rasyonel kullanımı için çözümler arıyor. Akıllı Şebekeler sayesinde kaçak elektrik kullanımı tarihe karışırken, ölümcül yangınlara neden olan elektrik kaçaklarının da önüne geçiliyor. Yine akıllı şebekeler sayesinde kömür, doğalgaz ve petrol gibi dışa bağımlı olduğumuz karbon salınımı yüksek olan fosil yakıtlar yerine çevre dostu güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan enerji sisteme dahil edilebiliyor.

    ŞEHİRLERİMİZ “AKILLI” OLACAK

    Enerjinin doğru kullanımı ve gelişen ihtiyaçlar ‘Akıllı Şehir’ kavramının önümüzdeki yıllara damgasını vuracağını gösteriyor. Türkiye; Gaziantep ve Karaman ile birlikte Akıllı Şehir konseptiyle tanıştı. Gelişen Türkiye’de sayıları her geçen gün artacak olan Akıllı Şehirler; şehir operasyonlarının daha verimli yapılmasını, güvenlikleri artırmayı, kentte kolayca dolaşımı, trafikte bekleme süresinin azalmasını, daha temiz bir çevre yaşamını, şehir bilgilerine kolayca ulaşılabilmeyi, doğal afetlerden daha az etkilenmeyi, yakıt ve enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor.

    ICSG İSTANBUL 2017 TÜRKİYE’NİN ENERJİSİNİ YÜKSELTECEK

    Türkiye’nin içinde bulunduğu geçiş sürecinde düzenlenecek olan 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı; katılımcıların bütün paydaşlar ile bir arada olması, sorularına cevap bulması, akıllı şebekeler ve akıllı şehirler hakkındaki son yenilikleri öğrenmesi, örnek uygulamaları görmesi ve yatırım stratejilerini belirlemesi için uluslararası bir platform sağlayacaktır. Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Finlandiya, Polonya, İran, Ürdün, Umman, Katar, Hindistan, Suudi  Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Kuveyt’ten heyetlerin katılımı ile organize edilecek delegasyonlarda firmalarla B2B görüşmeler gerçekleştirilerek iş
    bağlantıları güçlendirilecek. Diğer ülkelerden de heyet organize edilmesi konusunda çalışmalar da devam ediyor. Enerji alanındaki araştırmaları, yayınları ve dünyanın çeşitli yerlerinde verdiği seminerlerle tanınan ABD Virginia Tech ARI direktörü ve IEEE-PES 2016/2017 dönemi seçilmiş başkanı Prof. Dr. Saifur Rahman’ın keynote konuşmacısı olduğu kongrede sadece CEO’ların yer alacağı özel bir panel olacak. CEO paneline Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık,
    Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve AKSA Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan’ın katılımları kesinleşti. İtalya ve İsveç ülke panelleri, Akıllı Şehirlerde Kadın Liderler ve Akıllı Şebekelerde Kadın Liderler gibi birçok önemli panel de kongrenin uluslararası bilimsel bir platform olmasını destekleyecek. Ayrıca, IEEE-PES bünyesinde bu sene ilk defa “Mühendislikte Kadınlar” temalı panel düzenlenecek ve alanında uzman profesörler ve bilim kadınları konuşmalarıyla katkıda bulunacaklar.

    ZİYARETÇİ YORUMLARI

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    BİR YORUM YAZ