Röle tep ayarı nasıl olur?

badbood

Üye
Katılım
28 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar siz bir sorum var bana yardımcı olursanız sevinecem
p=5 mv, u=34.5,olan ve ato:600/5 ve 600 bağlı isebunu röle tep ayarı nasıl olur yani;
I>,I>>,IO>,IO>> ve t si ne olur şimdiden teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
buna cevap vermek için röle marka ve model ve besleme noktasını belirtirsen yardımcı olabiliriz...
 
teşekkürler röle mc 30R şalttan gelen ilk kabin diyelim şaltın çektiği maksimum 600 a göre toprağını da 90 a geçmemesi gerekiyor açıkçası bana formüller gerekli kısa devre akımların formülleride gerekli yardımcı olursanız gerçekten memnun olurum
 
badbood arkadaş;
şalttan sonraki ilk nokta da koruma yapacak isen; öncelikle şunu söyleyeyim TEİAŞ kendi çıkışlarında toprak aşırı akımı 1sn. temizliyor .Dolayısı ile sen Io> ı sabit zamanlı olarak 1sn.nin altında ayarlamalısın ki TEİAŞ ı açtırmayasın. Io>> i ayarlamana gerek yoktur bence çünkü topraka kısa devre akımı 1kA sınırlıdır ve sen bunu 1 sn. altında aşırı akımda temizleyeceksin. İstersen 1xIn=600A e ani (Io>>) ayarlayabilirsin.
Faz aşırı akımlarda TEAİŞ bildiğim kadarıyla IEC standart inverse eğrisini kullanıyor ve Tn sabitinide %50 alıyor. Dolayısı ile sen yine %50 nin altında bir değer tabiki standart inverse eğrisi için seçebilirsin. faz kısa devre için 4xIn ani yaygın bir uygulama şeklidir. 4xIn=4x600=2,4kA . TEİAŞ çıkışlarında max. 3 fazkısa devre akımı 16kA dir.
Kolay gelsin
 
I> 1 In I>> bunu teiaşın kısadevre akımına göre girebilirsin fakat mesafe uzun değilse teiaş genelde 10 katıdır sende bunun altında bir değer seçmelisin Io> ise 90 A demişsin fakat teiaş genelde 80 A ayarlıdır.eğer sen 90 A göre ayarlamak istersen Io> değerini 0.15 olarak ayarlayabilirsin zamanını ise ana hatta koruma yaptığın kabin sayısına göre 0.75 veya 0.85 olarak girebilirsin.teiaş 1 sn olduğuna göre 150 msn fark yeterli olacaktır.Io>> değeri ise teiaştan sonra ilk kabin yazmışsın bunu pasif yaparsan daha sorunsuz çalışır çünkü bu hatalı açmalara sebep olacaktır.birde teiaşla görüşüp ilk kabinde rölenin devrede olduğunu bildirirseniz ayarları biraz daha esnetirler...
 
toprak röleni sabit zamanlı seç. zamanını 100 msn ayarla. Aşırı akım rölenide very invers karakteristikli ve t=0,1 seçersen uygun olur. Ani açmaları iptal et. seni yanıltabilirler. Bütün bunlar en son senin kabinin olması kaydıyla.
 
selam arkadaşlar sizde bir şey söylemek istiyorum.... ekart belgem var izmir de çalışmak istiyorum işçi aln firmaları biliyor musunuz yada işçiye ihtiyacı olan var mı?...teşekkürler...
 
sistem empedansını bilmen gerek, 3 faz kısa devre hesabı için sistem empedansı+teiaş trafo kısa devre empedansı+teiaş og fider çıkışı ile kabin arasındaki hat/kablonun empedansını toplayıp toplam kısa devre yolunun empedansını bulursun. per unit değerdir bu.

burdan sonra kısa devre hesabını yapıp senin kabinindeki max. kısa devre akımını bulursun. I>> değerini bu akıma ayarlar. tI>> değerini 0 ile 1 arasında seçersin ki sonraki kabinlere zaman bırakasın. son kabinde bu değer sıfır olabilir.

toprak akımını yani I0> değerini 60 amper yapabilirsin. yani 0,1I0n. süresini ise teiaş büyük ihtimal 1 veya 0,5 sn tutacağından bunun altına inmelisin. toprak aniyi sonsuz yap yani ayarlama.

detaylı bilgi veririm. fiderin nerde olduğunu söylersen detaylı kısa devre hesabı ve röle koordinasyonu yapabilirim ufak bir el emeği karşılığında. yıllardır yaptığım şey sorun olmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,907
Son üye
ayse.krcsarge

Yeni konular

Geri
Üst