Yüksek Gerilim Hakkında Tüm Bilgiler Buraya

eline sağlık ama benim kafama birşey takıldı ben elektrik sanralinde çalışıyorum parafodur dan bahsedilmiş ama benim merak ettiğim nokta parafodurun arızalı olupolmadığını nasıl anlarız atıyrum 36kv ama 33.5 den sonra iletkenlik sağlıyor

Parafudr ayrıcısı kullanılmalı.
Bu durumda arıza anından sonra da devam eden kısadevrelerde parafudr ayırıcısı, parafudr'u devre dışı bırakır ve hattın güvenliğini sağlar. Detaylı bili için ekteki dökümanı inceleyin.
 

Ekli dosyalar

  • Parafudr Ayırıcısı.pdf
    384.7 KB · Görüntüleme: 270
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın burçin bey,öncelikle merhaba...size bir sorum olacak...menemende gördüğüm havai hatta iki tane güç kablosu var.iki tane de daha ince kesitli tel var...bu gibi enerji taşıma sistemleri hangi amaç için kullanılıyor olabilir? teşekkür ederim.
 
...menemende gördüğüm havai hatta iki tane güç kablosu var.iki tane de daha ince kesitli tel var...bu gibi enerji taşıma sistemleri hangi amaç için kullanılıyor olabilir? teşekkür ederim.

Gördüğünüz Çatal Tipi ENH direğidir (Çatal Pilon Direk).
İnce kesitli ve üstte olan teller koruma telleridir. Nereji nakil hattını, yıldırımın zararlı etkilerinden korur.
Kalın kesitli ve altta olan teller ise enerjinin nakli için kullanılan iletkenlerdir. İletkenlerin her faz için ikişer adet olmasının sebebi de taşınabilecek akımı artırıp, daha fazla eneri naklini gerçekleştirebilmek içindir.
 
Yanlış hatırlamıyorsam bu yüksek gerilimdeki demet iletkenler girdap akımlarını azaltmak içinde kullanılıyor.Bu demet iltkenler üçlü de olabiliyor
 
selman-com öncelikle faz - toprak hatası bir enerji nakil hattı için ise bir faz iletkeninin kopup toprağa temas etmesi olabilir. faz - faz hatası ise yine enerji nakil hattında mesela iki fazın bir leyleğin kanatları vasıtasıyla kısa devre olması ile olabilir. yıldırım arızaları ise eğer gerçekten yıldırımdan kaynaklanıyor ise ve bu direk fazlara düşüyor ise yapacak bir şey yok. parafodurlar bir nebze önleyebilir ama mesela direk trafoya düşerse yıldırım yapacak bir şey yok. koruma iletkenleri ve parafodurlar yıldırım darbesini engelleyebilir. anahtarlama darbeleri ise manevralardan kaynaklanır.
 
hocam beni yanlış anladınız galiba...en basitinden şöyle izah etmeye çalışayım: her faz için iki güç kablosu değil bahsettiğim...her faz için tek güç kablosu var ama iki tane faz taşınıyor...sizin bahsettiğinizden bilgim var...kayıpları azaltmak ve enerjinin akım istikrarı v.b....saygılar hayırlı işler...
 
hocam beni yanlış anladınız galiba...en basitinden şöyle izah etmeye çalışayım: her faz için iki güç kablosu değil bahsettiğim...her faz için tek güç kablosu var ama iki tane faz taşınıyor...sizin bahsettiğinizden bilgim var...kayıpları azaltmak ve enerjinin akım istikrarı v.b....saygılar hayırlı işler...

Yani direkte dört tel var. İkisi ince ikisi de kalın mı? Direk tipi nasıldı? Alçak gerilim direği değildir herhalde yüksek gerilim bilginiz var sanırım.
 
evet hocam. direklerin fotolarını sabah eve giderken uyumazsam servis otobüsünün camından çekeceğim.gönderebileceğim adres varsa yada buraya gönderebilirsem daha iyi fikir sahibi olursunuz.artık sabah oluyor vardiya bitmeye 2 saat kaldı...iyi günler...
 
hocam anlattığım direk budur...
 

Ekli dosyalar

  • 03062009161.jpg
    03062009161.jpg
    83.7 KB · Görüntüleme: 295
Sn. vedoespirili,
Bu bildiğimiz çatal pilon direk (İkişer tarafta da izolatör olması durdurucu tip direk olduğunu gösterir.)
Ama ben de anlaymadım bu olayı. Çünkü üç faz için de tel olması gerekirken sadece iki tane nakil hattı teli var (alttaki teller). Üstteki teller ise koruma teli.
Bi araştırayım bunu. Çözüme ulaşırsam cevap yazarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst