Karşıdan karşıya inşaat teli gerdiler.

swordfish

Üye
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
96
Puanları
1
Şahit olduğum bir olaydır.

T.E.K'in adamları direkte ki bir trafonun yüksek gerilim sigortasının (yaklaşık sigorta boyutu:40-50 cm boyunda 5 cm çapında) atmış olduğunu görünce sigortayı çıkarıp yerine

karşıdan karşıya inşaat teli gerdiler.

Mesleki deneyim bu olsa gerek.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
buna mesleki deneyim denmez. mesleki katliam denir ancak. inşaat telinin iç direnci nedir? çekeceği akım ne kadardır? ne kadarlık bir gerilim düşümüne sebep olur? telin yapıldığı malzeme nedir (içinde yüksek miktarda hurda demir ve başka elementler bulunur)? bunları düşünmeden böyle işler yapıyorlar.

arkadaşlar,

siz siz olun böyle basitlikler yapmayın. işin kolayına kaçmayın. sonra orada olabilecek bir yangında veya kaçak sonucu oluşabilecek bir ölüm, yaralanma vs durumlarında bir KATİL (evet bunu yapan kişi ölen kişinin katilidir) olarak ömür boyu vicdanen rahat olur musunuz? bir düşünün.

Elektrik şakaya gelmez. rengi, kokusu yoktur. sinsi bir şekilde belkide çok uzun bir süre uygun şartların oluşmasını bekler ve sonunda yapacağını yapar. onu kontrol etmek için ne olursa olsun kaliteli malzemeyle tekniğe uygun iş yapın. biraz daha az kazanırsınız ama helalinden kazanırsınız.

saygılarımla.
 
evet ayiron bu konuda çok güzel bir açıklama yaptı arkadaşlar.Tebrik ederim Ayiron
 
Arazide sık sık karşılaşırız bu durumla. Bir seferinde admlar Tarımsal sulama trafosunun hat başı sigortası atınca yerine 2,5mm2 lik bakır tel sarmışlar Orada olması gereken 25 amperlik sigorta idi. Bu telin akım taşıma kapasitesi 30 - 35 A olur. O an bi arıza oldu ta kuleden ayırıcı açtı. Adamın trafosu da yanabilirdi.
Çok darda kalınca (yedekte sigorta olmadığında) yapıyorlar maalesef. Bari usulune uygun yapılsa. NYAF kablonun içindeki saç teli gibi ince telin bir tanesi 2 ampere kadar dayanır. 10 A lik sigorta için sadece 5 tane teli kıvırıp bağlamak geçici bir çözüm olur.
Bu gibi uygulamaları da dünyada bizten başka yapan millet bulunmaz.
 
Böylece patlayan trafolar ülkesi oluyoruz.
 
bi tedaş elemanı olarak bide bu konudan hiç hoşnut değiliz ama malzeme olmadıgı zaman kullanmak zorundayız
 
Sorun bence asıl her sektörde olduğu gibi bu kurumdada Kraldan çok Kralcı olması..
Bazı mühendisler kaliteyi düşürerek fiyat kırıyor bağlı bulundukları şirkette. Ama genelde olan Teknisyene oluyor...
Kendini çok kurnaz sanıp, Yalakalık yapıcam diye insanların canı ile oynuyorlar...
Eminim ordaki teknisyen zamanında yedek tutalım elimizin altında olsun demiştir. O vatandaşda "Gerek yok, bişey olmaz" diyip sallamıştır...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,187
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst