Otoprodüktör Fider Bağlantı Şeması?

bariseo

Üye
Katılım
28 Mar 2009
Mesajlar
1
Puanları
1
Otoprodüktör HES ve RES üretim santrallerinin TEDAŞ Dağıtım Merkezlerine veya TEİAŞ Orta gerilim baralarına bağlantılarını gösterir tek hat şemaları varmıdır? Bu hatların ölçü, koruma elemanları hakkında bilgiye ihtiyaç var. Şimdiden tşk.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bağlantı yapacağınız trafo merkezine ait projeyi TEİAŞ'tan alabilirsiniz. TEİAŞ, size tahsis edilen hücrenin otoprodüktör fiderine dönüşümü için neler yapılması gerektiğini bildiren bir sayfalık bilgi notu verecektir. Ayrıca otoprodüktör fiderine dönüşüm projesi yaptırmanızı isteyeceklerdir sizden. Biz TM rehabilitasyonu karşılığı bize düşen işleri TEİAŞ'a yaptırdık, o nedenle henüz sekonder projemiz elimizde yok. İsteyeceğiz, gelirse size iletebilirim (1 ay sürebilir :).
Bizim hat çıkışı (OG) için Sepam S40 kullandık.
 
arkadaşlar otoprodüktör fiderleri ile ilgili olan kilitleme ne için? ayrıca dağıtım şebekesi üzerinden sisteme bağlanılması mümkün mü? yani o bölgede hiç talep yoksa ve otoprodüktör ise sisteme çok yüksek bir güç veriyorsa o zaman y.g/o.g trafosundan güç ters yönde ve iletim hattına doğru mu akacak? fider ile ilgili detay istiyorum,bu fider ekstra mi tesis edilir yoksa otoprodüktör tesisini normalde besleyen o.g kablosumudur? bu sorulara kim cevap bulur...
 
Yaklaşık birkaç güne kadar TEİAŞ a bağlı bir TM içeriisnde dağıtım barası üzerinden bağlayacağımız santral için otoprodüktör dönüşüm projesi hazırlayacağız. Tesisi de gelecek hafta içeriisnde tamamlayacağız. Öğrencem o zaman. Fırsat bulursam paylaşırım sizle.
 
kilitleme dagıtım barasında yada TEİAş barasında herhangi bir calısma yapılacagı zaman tersten enerji gelmesinin ve yanlıs manevralarda bulunulmasının onlenmesi için yapılmaktadır.
10MW altı daha cok dagıtım fideri üzerinden gelir. 10 MW ile 50MW arasında ise TEİAŞ og dagıtım fideri tahsis eder otop fideri için..50MW üzeri santraller ise 154kV gerilim seviyesinden bağlanır.
Otop fiderinin diger fiderlerden fazla bir farkı yok aslında tek fark otop fiderlerinde tersten gelen gerilimi gostermek için bir gerilim trafosu tesisi ve sayaçların cift yonlü olarak değiştirilir .. Benzer sekilde kilitlemeler yapılır.
 
Selamlar.

Şu anda bir rüzgar santralinin ENH projesini yapıyorum ve bu hattın TEİAŞ OG barasına girmesi ve Otoprodüktör fideri projelendirilmesi gerekiyor. RES gücü 12 MW. Sizde örnek bir proje var ise paylaşabilir misiniz. iyi çalışmalar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,942
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst