Elektrik teknikeri imza yetkisi

veysel28

Profesyonel Üye
Katılım
10 Ara 2010
Mesajlar
1,601
Puanları
381
Arkadaşlar elektrik teknikerlerinin imza yetkileri nelerdir ve bu yetkiye sahip olmak için oda kaydına vs. gerek varmı.Teşekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1. sınıf yetki belgesi 100 KV ,2. sınıf yetki belgesi 75 KV 3.sınıf yetki belgesi 15 KV ye kadar imza yetkisine sahipti eskiden ama bu rakamlar sonra azaltıldı sanırsam 2 .sınıf yetki belgesi 35' kadar düşürüldü ,imza yetkisi kullanmaya gelince Elektrik teknisyenleri odasına belgenle gidip kayıt ve aidat yatırıp imza yetkisi kullanıyorsun ama vergi kaydın olması lazım yani ticari bir işletme olması lazım İstanbul' da yaşıyorsan elektik teknisyenleri odası Taksim'de.Kolay gelsin.
 
bu işe diploma yetiyor degil mi ayriyetten ustalık belgesi falan istemiyorlar
 
hocam bu sene mezun oldum benim bildiğim kadarı ile odaya başvuru yapmamız gerekiyor bunun akabinde ise 30kw 'a kadar yetkimiz var.
 
30 kw bence çok az haksızlık gibi çünkü bu güçte ne gibi bir yapı imar edilebilirki.
 
4 daire kadar yetki sahibi oluyoruz hocam, müstakil binalarda etkili fakat apartmanlarda işimiz yaş, bir mühendisle anlaşmamız gerek..
 
konuyla alakalı değil ama bir sorum var .. bu imzaları nerden kontrol ediceğiz. emo onayıda kalktı. projeler gidiyor ama hangi projelere imza attığımı göremiyorum internetten. bilgisi olan var mı ?
 
üniversitedeyken (2012/Mart) hocamız bir döküman getirmişti orada yönetmeliklerde vardı ismini tam olarak hatırlamıyorum..
 
mesleki teknik açık öğretim okulundan alınan C GRUBU 1.sınıf elektrik tesisatçılığı yetki belgesenin imza yetkileri nelerdir_?? Bilen varsa,
yardımcı olursa sevinirim.
 
evet 30 kw bencede çok az bunun için yükseltmek için neler yapabiliriz başvurumuz ne denli faydalı olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst