Güneş paneli kurulumu ve ayrıntıları

bahadır67

Üye
Katılım
1 May 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
57
Merhaba arkadaşlar bir musterim güneş paneli montajini benim yapmami istiyor daha once hic gormedim yalniz şöyle bir durum var musteri aküsuz panel istiyor ve urettigi enerjiyi hem kendisi kullanacak ve bunu kullanirken ayni anda dagiticiya satmayi istiyor panelleri kullanamadığı zamanda ise sebekeden beslenmek istiyor yeni projesi 380 olacak bunu nasil yapabilirim dagiticiya satma işlemi nasil birseydir panel gerekli enerjiyi urettiginde sebekeden geleni kesip panelden beslenirken sayaç gerimi sayiyor nasil bir islem sirasi var.yardimci olabilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum panelden alacağım tek faz sebeken alacağımız 3 faz ve sigorta panelinde ******* olacak baya kafam karıştı inşallah yapabilirim yardımlarınız ile
Teşekkürler.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yildiz olan yer sigorta kutusunda AG darbe koruyucu olacak

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Burada sistemi soyle kuruyorlar:

Panelleri yerlestiriyorlar, invertere bagliyorlar. Inverterden sayaca sayactan direge gidiyor. Uretilenin hepsi satiliyor. Cift yonlu sayac yok.

Paneller icin ilaveten bir sayac oluyor. Ev icin ayri. Diyelimki bu ay sebekeden 100TL lik elektrik cekilmis. Panellerden 900TL lik elektrik sebekeye aktarilmis. Elektrik kurumu kullanilan 100Tl yi 900tl den dusuyor ve 800tl yi banka hesabina havale ediyor.

Fakat Turkiyede sistem nasil isler onu bilemiyorum.
 
Sayin ahmet_gr peki bu iş için direkten gelen hattin enerjisiz olmasi gerekmezmi bunun icin nasıl bir işlem uygulanıyor acaba

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Okadar detay bilmiyorum ustam. Fakat arzu ederseniz yarin sizin icin ogrenmeye calisirim. Is yerimin karsisindaki abimde var catiya kurdu gunes paneli 30kw lik. O anlatiyordu bende oradan onun soyledigi kadarini biliyorum.
 
Eger öğrenebilirseniz cok memnun olurum tesekkürler.

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
Sn bahadir bey ne demek 10 gunluk yola cikmayacagiz ya soruveririm nolacak :)
 
Bahadir bey bu gun abiye sordum. kisaca soyle ozetledi:

Gunel panellerinden invertere, inverterden sayaca, sayactan sebeke hattina.

Fakat sayac, sadece paneller icin. Evin sayaci ayri, panellerinki ayri.
 
Peki Şebeke ile inverter arasında bir parça yok mu? atıyorum şalteri çeviriyorsun şebekeden kesiliyor ev enerjisiz kalıyor enerji olmadığını gören inverter kendi elektriğini veriyor bir nevi jeneratör gibi ... şebeke ile güneş sistemi tesisatını ayıran ne var bu şekilde bir kez daha sorar mısınız Ahmet Bey?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst