Evin elektriği balkondaki bitkilerden elde edilecek!

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
TÜBİTAK bitkilerden elektrik üretilmesi için çalışmalara başladı.

h7c3c.jpg


Bilim insanları evlerin balkonu, terası ya da bahçesinde yetiştirilecek bitkilerden elektrik üreterek
bir evin enerjisini sağlamayı hedefliyor.

Dünyada enerji stokları tek tek tükenirken bilim insanları yeni enerji kaynaklarını keşfetmeye devam ediyor. Hollandalı bilim adamları bitkilerden elektrik üretimi sağlamayı başardı. Hollanda'nın Wageningen Üniversitesi'nde görev yapan bir grup araştırmacı bitkilerden elektrik üretimi yaparak önemli bir çalışmaya imza attı.

KİREMİT YERİNE BİTKİ

TÜBİTAK gözetimindeki Türk bilim adamları projeyi incelemeye başlayarak Türkiye'de uygulamaya koymak için çalışacak. Proje kapsamında çok yakın zamanda artık evlerin terasları ve çatıları kiremit yerine yeşil bitkilerle kaplanarak evin elektrik üretimi karşılanacak.

FOTOSENTEZLE YAPILIYOR

'Bitki-Mikrobiyal Yakıt Hücresi' adı verilen proje sulak alanları değerlendirerek, alternatif bir enerji kaynağına çeviriyor ve sonrasında elektrik üretiyor. Bitkilerden elektrik üretilmesi fotosentezle atılan yüzde 70'e varan organik kalıntılardan salınan elektronlar sayesinde elektirik sağlanıyor.

ALTERNATİF KAYNAK

Bitki-Mikrobiyal Yakıt Hücresi şimdilik bir metrekarede 0,4 watt elektrik üretiyor. Ancak amaç 100 metrekaralik bir evin elektrik ihtiyacını sağlamak. Alternatif enerji kaynağı olarak düşünülen sistemde gelecek yıllarda evlerin teraslarına, çatılarına, bahçelerine veya tarlalardaki bitkiler bu teknoloji kullanılarak elektrik üretimini sağlayacak.

SULAK ALANLARDA KULLANILACAK

Bilim adamları bu teknolojinin 2015' den sonra özellikle sulak alanlar ve bataklıklarda yayılacağını belirtiyor. Bu teknoloji pek çok farklı bitkiyle uyumlu, çimler, pirinç tarlalar gibi yerlerde kurulacağını söylüyor. Ayrıca bu üretilen elektrik enerjisi, pilleri şarj etmek veya LED'leri aydınlatmak için kullanılabileceği belirtiliyor.

Alıntıdır.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İnşallah bizim bilim adamlarımızda bu teknolojinin peşinde koşar ve kirlettigimiz dünyamızı tekrar bir çiçek bahçesine dönüşmesine vesile olurlar.Hollandalı bilim adamlarına canı gönülden teşekkürler umarım daha iyi bir yöne doğru gider, enerji için ne insanlar,ne'de gezegenimiz ölür.
 
bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olan var mı ? proje konusu olarak kullanabilir miyiz acaba ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,177
Mesajlar
915,643
Kullanıcılar
449,938
Son üye
Dragonov

Yeni konular

Geri
Üst