Güneş Pilinden Akü Doldurmak İçin Şarj Aletini Kendiniz Yapın

alfa romeo

Beyinci Ali Usta
Yönetici
Yönetici
Katılım
26 Eki 2007
Mesajlar
2,511
Puanları
206
Yaş
66
scc3d1.jpg



Güneş pilinden akü doldurmak için şarj aletini kendiniz yapın


spc3Uses.jpg

spc3small.jpg

spc3b1.jpg

Güneş Enerjisi Merkezi / çıkış 10 Amp SPC3 9 Amp


(C) G. Forrest Cook 2007Giriş

SPC3 bir güneş enerjisi merkezi, 12 Volt DC sistemi ücret bir güneş için güç fonksiyonları işleyebilir. SPC3 9 amp fotovoltaik şarj regülatörü, 10 amp düşük voltajlı yük devresini kesin ve yerleşik bir alan aydınlatması için beyaz LED dizi-. Alçak gerilim bağlantısını devre anahtarı açık-kapalı bir yük ve bir pil düşük voltaj göstergesi vardır. Güneş enerjisi ile çalışan bir cihazın merkezi olarak SPC3 kullanarak, uzun pil ömrü sağlanır. SPC3 kendine yeten bir güneş aydınlatma sistemi olarak kullanılabilir, güneş enerjili ses ve radyo cihazları ve çok daha fazlası için de yararlıdır.Aşağıdaki hedefleri ile devre dizayn edilmiştir:

Kendi kendine yeten ışık tek kartlı akıllı güneş enerjisi sistemi.Onarım kolaylığı için ortak parçalar Analog basitlik.Yüksek verim, düşük kayıp şarj ve minimal boşta akım.Radyo-sessiz çalışma, düşük frekanslı şarj kontrol anahtarlama.Rezistif, endüktif ve kapasitif yük taşıma kapasitesine sahiptir.Özellikler


Nominal pil voltajı: 12VMaksimum güneş paneli: 9 AmperMaksimum yük akımı: 10 Amper, daha yüksek güç yükleri aküye doğrudan bağlı olabilir.Gece pil tüketimini: yaklaşık 150 mikro-amperSıcaklık kompanzasyonu değişken iklimlerde kullanım içinRadyo-sessiz çalışmaTam SPC3 kiti özellikleri Daha fazla bilgi için bak .
Burada SPC3 kiti hizalama talimatları .
Şarj Regülatörü Teorisi

Şarj regülatörü şematik üst yarısında gösterilir. PV panel gerilim, zener diyot açmak ve voltaj regülatörü VR1 güç göndermek için Q2 ZD1 neden transistör ile 12V, akım üzerinde yükselir. VR1 şarj regülatörü devresi geri kalanı için 5 Volt güç sağlar. Güneş PV panel üzerinde parlayan zaman pil şarj regülatörü güç verilir. Gece boyunca, Q2 devre kapanır ve drenaj pil gücü şarj regülatörü engeller.IC1 üst yarısında, şarj regülatörü kalbidir. Bu bir karşılaştırıcı / osilatör devresi gibi davranır. Pil voltajı şamandıra voltaj ayarı altında olduğunda, IC1 açar, bu neden kızarır ve 4N35 opto coupler açmak için LED. SD1 Schottky diyot aracılığıyla pil güneş paneli güç bağlanır 4N35 aktive FET Q1 çıktı. Float gerilimi ulaşıldığında, devre şamandıra ayarı ve pil mevcut açık ve kapalı olduğunda şarj altında ve üstünde dolaşacaktır. Salınım frekansı, akü şarj özellikleri ve güneş paneli mevcuttur akım tarafından belirlenir. R11 tarafından sağlanan histerezis IC1 maksimum anahtarlama frekansı ile sınırlıdır.
Termistör TM1 biraz float voltaj ayarı modüle, tam voltaj ayar noktası, soğuk havalarda yükselir. IC1 alt yarısında her zaman üst IC1 yarısından itibaren karşı çıktı üretir, bu bipolar durumu göstergesi, LED1 sürüş için kullanılır. Eşitlemeye terminalleri kısa devre float voltaj ayarı yükselmesine neden olur, bu bazen (eşitleme) bir pil aşırı şarja yararlıdır.
Schottky diyot SD1 gece güneş paneli geri sızıntı pil gücü önler. Pil ters bağlı ise Diyot D1, kazayağı devre olarak kablolu, sigorta geri kalanı imha devre tasarrufu, darbe için.
Alçak Gerilim kes Teorisi

Akıllı anahtar ve alçak gerilim bağlantısını devre şematik alt yarısında gösterilir. Devre solid-state röleleri bir versiyonu gibi çalışır. S1 anahtarı bir flip elle geri döndü kadar basit bir gerilim kontrollü geçiş cihazlarının aksine, LVD devre kapanır, sönük kalır. Bu eylem, yük kesildikten sonra kapalı salınan ve akü voltaj yükselmesi nedeniyle yük önler.Anlık S1 anahtarı açık olduğunda, transistör Q5 açık. Bu IC2d ve IC2c oluşturduğu karşılaştırıcı devreleri harekete geçirir. Devre aktif ve akü voltaj LVD set üstünde, IC2d karşılaştırıcı çıkışı düşük gider ve transistör S4 kapatılır. Bu kapı sürücü voltajı Q3 ulaşmasını sağlar, Q3, yük pil güç bağlanır. R16 kanamaları, kapasitör C8 kapısı sürücü gerilimi kapalı devre kapanır Direnç.
Anlık S1 anahtarı kapalı olduğunda, Q3 kapısı sürücü gerilimi yük güç kapatılabilir neden toprağa kısa devre.
IC2a ve IC2b 0-12V arası bir gerilim salıncak ile yaklaşık 350 Hz frekans üreten bir kare dalga osilatör oluşturur. Q3 kapısı sürücü gerilim üretmek için D3, D4, D5 gerilim tripler devre osilatör çıkış beslenir.
LVD devre açıldıktan sonra, diyot D7, aktif tutmak için devreye yük güç geri beslemeleri. LED3 ve LED4 Güç, iki beyaz LED'ler, R17, bir akım sınırlama direnci üzerinden yönlendirilir.
Regülatörü VR2 osilatör devresi ve akü voltaj karşılaştırıcı merdiven IC2c ve IC2d için bir referans gerilim sağlar.
IC2c düşük pil anlamda karşılaştırıcı. Pil 0.6V yukarıda kapatma noktasına ulaştığında, IC2c çıkış yüksek gider ve sarı LED yanar. Direnç R21, alçak gerilim göstergesi ve güç kapatma arasındaki farkı belirler.
Şarj Kontrolör Hizalama

Devre PV panel ve akü bağlayın, tam güneş PV koydu. Şamandıra voltaj ayarı tamamen saat yönünde çevirin, çift renkli LED kırmızı açmalısınız. Pili üzerinde bir volt metre bağlayın ve akü voltaj monitör.Güneş parlar iken pil gerilimi yavaş yavaş çıkmalıdır.Akü voltajını istenen tam ücret ayarı ulaşıldığında veya aşmıştır kadar bağlı devre bırakın, bu genellikle oda sıcaklığında 13.8V etrafında. Float voltaj ayarı sayacı kırmızı ve yeşil LED dönüşümlü kadar saat yönünde çevirin. Tweak ayarı, onu tam bir devlet olmak istediğiniz yere LED yanıp söner ve akü voltaj kadar. Akü voltajı yaklaşık 10mV göre değişir için LED kırmızı / yeşil alternatif olduğunda, normal.
1N4740 (10V), zener diyot ZD1 SPC3 (örneğin NiMH), 13V altında bir float voltaj ayarı ile bir pil kullanılması durumunda değiştirilmesi gerektiğini ve direnç R6 250K değiştirilmesi gerekir.
Alçak Gerilim kes Hizalama

SPC3 Pili çıkarın ve SPC3 pil bağlantısı üzerinden 10 ila 15 Volt üretebilen bir değişken gerilim güç kaynağı bağlamayın. Doğru Kutupların. 11.6 Volt değişken kaynağı ayarlayın. LVD Setpoint pota tamamen saat yönünün tersine çevirin. Güç düğmesini açın. Beyaz güç LED'leri açmak gerekir. Pot sarı alçak gerilim, sadece döner LED kadar saat yönünde çevirin. Besleme gerilimi 11V civarında azaltmak Monitör, LVD beyaz LED kapatmak gerekir. Eğer ince ayar yapmak kapatma gerilimi istiyorsanız ayarı tekrarlayın.Kullanım

12V şarj edilebilir pil, fotovoltaik panel ve devre (isteğe bağlı) bir yük bağlayın.Güneş paneli güneş parlar gibi, devre, pilin şarj akımı geçecek. Çift renkli LED solar şarj sürerken kırmızı olur. Pil voltajı tam set çıktığında, şarj akımı periyodik olarak kesilmiş olacak ve LED kırmızı ve yeşil alternatif olacak.
Yük ve gece gündüz şarj sırasında çalıştırılabilir.
Açma / kapama düğmesi, normal bir güç düğmesi gibi yük kontrol eder. Kapatma noktasının üzerinde 0.6V Pil voltajı düşerse, sarı LED yanar. Pil voltajı daha fazla düşerse, akü derin deşarj önleme devresi, yük kapatmak olacaktır. Bu büyük pil ömrünü uzatır.
SPC3 Devre Uzantıları

SPC3 LVD fonksiyonu, otomatik akü voltaj LVD set altına düştüğünde, yük kapalı. Temel SPC3 devre yük, pil şarj ve gerilim yükselir sonra geri açmak için anahtarı manuel bir işlem gerektirir. Bazı uygulamalar için, otomatik olarak devre dönüp istenebilir. Bu görevi gerçekleştirmek için aşağıdaki devre kullanılabilir. Basit bir gerilim karşılaştırıcı devre. PV SPC3 sigorta + çizgi sonra sifonlanarak pil voltajı, ayarlanabilir bir set üstüne çıktığında 2N3904 transistör, op-amp döner. Transistör SPC3 yük kontrol devresi açma, toprağa geçiş SPC3 bağlanır. Turn-on ayar pil voltajı salınım önlemek için biraz SCC3 LVD set üzerinde yükseldiğinde devre etkinleştirmek için ayarlanmış olmalıdır
 

Ekli dosyalar

  • scc3d1.jpg
    scc3d1.jpg
    95.3 KB · Görüntüleme: 193
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu devrenin uygulama resimleri

spc3vwpanel.jpg
spc38watt.jpg
spc3incand.jpg
solarumbrella1.jpg
SPC3milledtop-sm.jpg


Bu devrenin uygulama resimleri

scc3cabininv.jpg
 
Son düzenleme:
paylaşım için teşekkür ederim.elimde bu panellerin ufak olanlarından var kavşaklarda ikaz lambası olarak kullanılan panellerden.Bu paneli kullanarak karanlıkta kalan otobüs duraklarını iki metre şerit led bağlayarak aydınlatmak istiyorum.ama panelden aldığım enerji ile bir aküyü şarj edip ardından ledleri yakmak istiyorum hazır kit şeklinde akü şarjı varmıdır merak ediyorum iyi çalişmalar.http://www.ekogunes.com/catinfo.asp?cid=45 burdaki 12v 3A akü şarj ünitesi işimi görürmü?yada güneş panelinden gelen +uca bir adet 1N4001-1N5818 Schottky Diode bağlayıp öle şarj etmek istesem verimli olurmu?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst