İnsanın Hareketinden Elektirik Üretmek (İnsan Dinamosu)

Beyza Esra

Üye
Katılım
13 Eki 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
29
sizce bu cihaz hangi alanlarda kullanılabilir ve en fazla ne kadar enerji elde edebiliriz dkda? bu cihazı kendim üretmek istiorum bir tane fakat bunu nasıl yapabilirim.. hangi malzemeleri kullanmam gerekiyor bilen varsa yorumunu bekliyorum.. Teşekkürler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhabalar,
Ben fen lisesi son sınıf öğrencisiyim. Okulu bitirebilmem için bir proje yapmak istiyorum. projemde insan dinamosu üretip onu yeni bir alanda kullanmak istiyorum fakat bunu nasıl yapabilceğimi tam olarak bilmiyorum:( rüzgar dinamosunu insana uyarlayabileceğimi söylediler. bunu nasıl yapabilirim..? Şimdiden teşekkürler..
 
teşekkürler :) bunun için gerekli malzemeleri araştırıyorum öncelikle.. fakat googledaki araştırmalarımda bulamadım :( bu konuda bana yardım edersenz çok sevinirim.

bilimsel makaleleri çevirebilecek kadar ingilizceye sahip değilim malesef gönderdiğiniz linkler için teşekkürler yinede...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
geçmiş yıllarda buna benzer bir konuyu merak edip sağa soal biraz bakınmıştım. En ucuz çözüm ayakkabının rabanına koyulan Piezoeletrik malzemeler ile yapılan devrelerdir. Sonuçta yürürken ayakkabı tabanına bir basınç uygulayacaksınız bu basınç değişimi ile de piezzoelektrik malzemeler belirli bir elektrik alan oluşturacaklar. Tabi işe yarar bir elektrik enerjisi olması için bu elektrik alanın biraz kuvvetlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.
Piezoelektrik - Vikipedi burada da işe yarar bir bilgi ve basit bir simülasyon görebilirsiniz.
 
benim projemde o da var fakat öncelikli olarak dizden elde etmem lazım ayak altında basınçtan yararlanmayı çizmeler üzerinde kullancam dizdeki ise montun ısınması için enerji sağlayacak.. istenildiğinde evde pirize takılıp ısıncak eğer buna zaman yoksa bu dinamolardan alacak gerekli enerjiyi.. zaten montun sistemi basit.. elektirikli battaniye ile benzer bi yapısı olcak.. bnm için önemli olan dizin hareketnden elde edebilmek enerjiyi.. (oooffff bi lise projesi için neden böyle bir şeye kalkıştıysam.. değiştiremiyorumda konumu :( umarım hakettiğim notu verirler :/) satın alsam keşke fakat türkiyede üretilmemiş sanırım.. yurt dışından sipariş vermeyide düşündüm eğer onu üretemezsem nsl elde edebilceğim konusunda yardım edin hiç bir şey bilmiorum..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst