Mıknatısla Elektrik Üretme

Almadan vermek ALLAH'a mahsustur. 1 koyduğundan 1.1 alamazsın. Ya da ne ekersen elinle o gider seninle, ya da ne kadar ekmek o kadar köfte. Bunların hepsi mıknatısla yapılan sonsuz hareket sistemlerine uygun cevaplar.
Isı pompasının verimi 1 den fazladır. Nasıl ki orada başka bir ortamdan enerji alıyorsak, aynı şekilde elektrik konusunda da bu neden mümkün olmasın?
E=m.c2 denkleminde, E madde miktarı ile doğru orantılıdır, tamam da c2 nereden geliyor? Bu miktardaki enerjinin maddenin içinde olduğunu bilim ispat etti mi? Neden, o enerji maddeyi kuşatan ortamda olmasın?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Isı pompasının verimi 1'den fazla değildir, başka ortamdan enerji alman verimi etkilemez...
E=m.c2 formulünde enerji hızdan geliyor, ışık hızı olarak kafayı takmana gerek yok, araba olarakta düşünebilirsin, aynı kütlelere sahip 200 km/h hızla giden arabanın 100 km/h hızla giden arabadan 2 değil 4 kat daha fazla kinetik enerjisi vardır, hıza bağlı bu enerji artışıda ancak E=m.c2 kadardır, sonrasında kütleden söz edemezsin... O kütleyi ne ile o hıza çıkartacaksın? Gene enerji ile ancak o enerjide yoktan gelen bi enerji değil...
 
Yahu kardeşim,"yoktan gelen bi enerji" den söz eden yok. Neden anlamamakta ısrar ediyorsun. Isı pompasında olduğu gibi,başka ortamdan enerji almaktan söz ediyorum. Gayet açık değil mi? Daha nasıl anlatayım?
Seninle bu konuda tartışmak isterdim. Fakat karşısındakini hiçbir şey bilmiyor varsayarak başlayanla tartışılmaz, kusura bakma. Seni engin bilginle baş başa bırakıyorum.
 
Çalışmalarımda rotor döngüsünü çeviren dış mıknatısları, yine aynı rotordan kuvvet alacak şekilde dıştaki mıknatısları rotora yaklaştırıp uzaklaştıracak bir mekanik sistem olabilir diye düşünmüştüm, projeye dökmediğim halde, bu ikinci hareketide verecek olan aynı rotor olması zorunluluğundan dolayı, güç kaybı oluşacağına kesin gözüyle bakıyorum, belki fikir olması adına bu şekilde bir sistemde düşünülebilir.... Konu ekseninde düşüncem, böyle bir motorun olması için mıknatısın manyetik alanını açıp kapamak zorunludur, aksi halde sürekli döngü olası gibi görünmüyor..
 
Konuyu baştan beri okudum ve sonucu hüsranda olsa metmet beyin çalışmasını küçümseyerek olmaz demek ve alaycı mesajlar yazmak son derece yanlış ve bunu yapanları kınıyorum. Çok yazık ki okumakla adam olunmuyormuş. Evet belki mehmet beyin bu çalışması verimli olmayacak ama her ne olursa olsun azim kırıcı incitici ve soğutucu paylaşımlar yapanlar acaba ben ne yapabilirim diye hiç sordu mu kendine? Bu ülkede çalışacak beyinlere ihtiyaç var arkadaşlar ve ben 25 yaşındayın elektrik elektronik mühendisliği bitirdim ve bilmediğim öğrenmem gereken o kadar çok şey var ki. Bugün soma termik santralinde 90 m bacadayken kendi kendime "acaba salınım hareketlerini kullanarak elektrik üretebilir miyiz?" sorup durdum. Belki konu hakkında bilmeden düşünmeye başlamak benm hatam ama bu düşünce bugün beni bu konuya kadar getirdi ve anladım ki bunu düşünen çok beyin var. Mutlu oldum ama bir o kadarda kendini bilmezlerin küçümseyici yorumlarını okuduğumda da üzüldüm. Çok yazık ki düşünen beyinlere saygı duyulmuyor...
Mehmetf bey size çalışmanızda başarılar diliyorum yanlış yapılmadan doğrunun elde edilemeyeceği düşüncesindeyim umarım yararlı bir çalışmadır kutluyorum sizi...
 
Selamun aleyküm

Yoğun mesajlaşmaları okumuş değilim ana fikriyle alakalı yazmak istedim.

Bahsedilen tarzda bir enerji üretimi mevzu değildir. Bu biçimde enerji üretilemez. Ama Allah(c.c.) ın izniyle mıknatısların elektromanyetik yoğunluğu azalıp artmış olsa şu anki bilimsel kabullere göre elektrik üretilir. Ancak bilimsel adı altında bilimin temeline inemeyen görüşler mıknatısta gelgit bir elektromanyetik salınımları oluşursa artık elektromanyetik etki elektrik etkisini yitirmez miydi diye düşünmezler belki de.

Enerjiyi zaten ücretsiz kullanan insanlar olarak bazen aramızdan bir kısım insanlar devletlerin koyduğu vergilerden ve baskılardan dolayı serbestleşmek için bu tip çıkar yollar arıyorlar. Ancak enerji bu şekilde kendi kendine üretilmeye başlansa ve elektrik satın alınmasa vergi usülünün değişmesini ve insanlara başka tip vergiler olarak yansımasını düşünmüyor olabilirler.

Yapmak isteyen ve bunu duymuş yüksek kapasiteli büyük sermayelerin önünde hiçbirşey yok. Yani bir engel yok. Yapılabiliyorsa bizler de öğrenmeye hazırız.

Isı pompasının sadece ısı transferi yaptığını ifade edelim. Verimliliği normal sistemlerden düşüktür ve COP katsayısı verimlilik değil ısı aktarabilme kapasitesiyle alakalı bir katsayıdır.

Mıknatıs bir döner parçayı çekerken döner parça yaklaştığında mıknatısı çektiğinizde belirli bir hız verdiniz ve sistem dönmeye devam etti diye düşünüyorsunuzdur. Bunun böyle olmadığını gerekli detaylı teknik düşünceler ayrıntıları atlamayan bakışlar ve gerekkirse deneyler ile öğrenebilirsiniz. Deneyi engelleyen sizlerin hassasiyet sorunu değildir. Eğer hassasiyet yüzünden enerjiyi farkdemediğinizi düşünürseniz daha büyük bir deney seti hazırlayıp ufak bir enerji bekleyin.

Tabi doğadaki devamlı enerjiler yanında daha birçok enerji var. Mesela toprak kayması gibi olaylarda enerji aktarımı var. Yüksekteki büyük kütleler çok büyük eerjiyi ve elektriği ifade etmekte. Buralardan rahatlıkla enerji üretilir.
""""Mesajda sıkıntı oldu tekrar yazıyorum""""
Mıknatısın mıknatıslandığı an veya boşaldığı an potansiyel bir haldir. Mıknatıslandığı anda oluşan çekim kuvvetinin moleküler çekimden fazla bir farkı yoktur ve bizim gözlemlediğimiz değerlerde ölçümler yapabilmemizi sağlar. Bu tip enerji üretim usullerinde atomik bağdan da enerji üretilebildiği düşünülebilir.

Bu düşüncedeki arkadaşlar araştırmalarını yapabilirler ve geldikleri durumu izah ederek bu fikre meyleden başkalarına da fikir vermiş olurlar.

Bu tip fikir karmaşasının oluşumuna sebep olan temel hareketlerin de araştırılmasında fayda olur. Çocukluğumuzda yanılmıyorsam satanların devamlı döner diye sattığı bir aksesuar vardı. Bu aksesuarın devamlı döndüğünü görürdük satanların elinde. Bazı yerlerde durmuş olanlarını görünce şaşırdığımı hatırlarım. Daha sonra pilli olduğunu duymuştum.

Titreşim gibi hareketlerden enerji üretimi olması lazım, potansiel kinetik bir enerji dönüşümünde bir ilgnçlik yok sanırım.

İnternette veya tv de bir olay ciddiyetle gerçekmiş gibi anlatılıyor diye hakikati değiştiremez. Fake olduğu düşünülen birçok videodan birinde; bir motor hem serbestçe dönüp hem de bir led yakıyordu. Ancak motorun harekete başlaması zaten hazır oluğunu düşündüren bir tepkiyle olmuştu. Mesela masa altından uygulanan bir değişken elektromanyetik alan, veya motor içinde bir pil bu görselliği sağlayabilir.

Daha önceden düşündüğüm bir sistemden bahsediyim. Mıknatıslar ısınınca magnetik etkisini azaltır veya kaybeder şekle gelir. Bu durum bir elektromanyetik alan değişimidir ve direk elektrik üretimini düşündürebilir. Bu sistem ısı enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmekte kullanılır. Mesela ısı kaynağı olarak da düşük sıcaklıklardan da ısı transferi yapabilen ısı pompası(klima) kullanılabilir.

Big bang teorisindeki herşeyin yoktan varolduğu ; İslam inancıdır. Hiçbirşey yoktu Azimüşşan yarattı. Sebep arayan muhakkak birşeyler bulur. Elektronun ötesini de başka şeyleri de.

Araştırma vb tartışmaların yaşanmasında sakınca olmadığını iffade ederim; birçok kişinin hayatının bir döneminde bu yanılgılara düştüğünü hatırlatırım,

https://www.kontrolkalemi.com/forum/goruntu-ses-sistemleri/63971-normal-tv-den-plazma-tv-yapimi.html konusunu inceleminizi tavsiye ederim ,

Başarılar dilerim. Hayırlı akşamlar.
 
Son düzenleme:
Yerküredeki elektrik enerjisini veya elektromanyetik titreşimi transfer etmek mümkün müdür?
 
hayırlı forumlar,
mıknatıstan elektrik üretmek hayali,herhalde bir çok müteşebbisin "gençlik hatasıdır"defalarca tecrübe edipte başarısız olunmadanda ikna olunmaz.aslında merak eden herkez denemeli bunu.sonuç belli bile olsa çok şey öğreteceği muhakkak.en azından "almadan vermek Allah a mahsustur"gibi bir sonuç elde etmek bile mesafedir.ilk gençliğimde benide büyük bir mıknatıs olan dünyanın kusursuz dönüşü yanıltmıştı.sürtünmesiz bir ortamda dünyayı ve gezegenleri döndürüp yörüngede tutan güneş bile saniyede 4.5 milyon ton hidrojen harcıyor.vakit dolunca o da bitecek.saygılar
 
Bütün iletileri okudum, vay be ne tartışmalar yaşanmış, ama bence temel problem bir temele sahip olmadan bina inşa etmeye kalkmaktan kaynaklanıyor. ne diyeyim hayırlı işler herkese.
 
s.a öncelikle konuyu baştan sona okudum kimi olumsuz bakmış kimi eleştirmiş tabiki herkesin bir eleştirmeni olacak, ümitsizliğe düşmeye gerek yok diyorum, sırf bunun için üye oldum, konu eskimiş ama bende bi fikir var bu şekilde yaparsak olurmu mesela sadece mıknatısla değilde rüzgar gülü kurup, bu rüzgar gülüne ek olarak, mıknatıs gücüyle rüzgarsız havalarda rüzgar gülünü çevirmek tabi burda şuda var mesela mıknatısın belli bir çevirme kapasitesi olacak eğer rüzgar çok esiyorsa rüzgar gülüne frenleme yapacak mıknatısları istediğimiz zaman rüzgar gülünün çevresine yerleştirdiğimiz mıknatıslardan uzaklaştırabilecez rüzgar olmadımıda tekrar mıknatısları yaklaştırıp döndürebilecez mantık bu ama bunu ilk yapımda manuel olarak yaparız daha sonrada evden kontrol düğmesi kurarak çatıya çıkmadan mıknatıslar ayırıp yakınlaştırabiliriz, bu enerjiyi akülere depolamak aküdende ups güç kaynağı ile 12 voltu 220 volta yükseltip kullanmak siz kullanırken bir yandanda akünün şarj olması bu mümkün değilmi bence mümkün iş maliyete bakar bence paran varsa yaparsın diyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst